Gratis Security Scan

Hoe goed is de IT-beveiliging van jouw organisatie? Zie direct hoe jouw organisatie presteert op basis van de zes security pilaren!

Vraag je gratis security scan aan
Group 5357@2x

Gratis DesktopToWork Security Scan

Jaarlijks krijgt ongeveer 60% van de bedrijven met meer dan 10 werknemers te maken met cyberincidenten. Deze incidenten worden vaak veroorzaakt door technische storingen en menselijke fouten, maar ook cybercriminelen kunnen voor veel schade zorgen. Weet jij wat de actuele stand van jouw security is? Doe de scan!

pexels pixabay 60504 scaled e1636122152896

De security scan van DesktopToWork

Zoals de naam al doet vermoeden, testen we met verschillende mensen en systemen de kwetsbaarheden binnen jouw bedrijf. We inventariseren hoe de IT-infrastructuur in elkaar zit en welke doelwitten – binnen de context van jouw organisatie – mogelijk interessant zijn voor hackers. Denk hierbij aan servers, systemen en laptops. Waar bevinden zich de zwakke schakels? Wat zijn voor aanvallers potentiële mogelijkheden om binnen te komen en schade aan te richten? Daarnaast brengen we ook het niveau van het aantal updates in kaart met betrekking tot de meest uiteenlopende componenten en systemen.

Vervolgens stellen wij, op basis van de resultaten, een rapport voor je op. Hier plannen we een separate afspraak voor in zodat we de resultaten helder kunnen toelichten. Uiteraard sturen we dit rapport ook op aan het einde van deze afspraak. In dit rapport vind je onder andere per security laag een score met handige tips & tricks om jouw security te verbeteren.

De zes pilaren van security

DesktopToWork heeft zes pilaren gedefinieerd met betrekking tot cyberbeveiliging. Deze zes pilaren zijn de fundamentele bouwstenen als het gaat om de beveiliging van alle IT systemen. Daarnaast geloven wij dat het continue analyseren en optimaliseren van de online veiligheid van essentieel belang is. Cybercriminelen staan helaas nooit stil. Hiermee vormt DesktopToWork de zesde bouwsteen.

Pilaar 1: Education and Awareness

Ruim de helft van alle security-calamiteiten wordt veroorzaakt door gebruikers. Wist je dat 83% van Nederlandse werknemers in phishing trapt!? Slechts 41% van alle gebruikers kent het beleid ten aanzien van digitale veiligheid. Alleen al door het bewustzijn van medewerkers te vergroten, weet je binnen jouw organisatie risico’s sterk te beperken.

Pilaar 2: Microsoft 365 Beveiliging

Cybersecurity staat én valt met goed beleid. Wat moet je hiervoor allemaal doen en waar moet je aan denken? Maak jij binnen jouw gehele organisatie gebruik van Multi-Factor en zo ja op welke manier? Ook kijken we naar je back-up beleid en de manier waarop jouw data is beveiligd.

Pilaar 3: Device Security

Al je medewerkers, of ze nu thuis, op kantoor of onderweg zijn, maken continu een verbinding met het centrale bedrijfsnetwerk. De apparaten (devices) die zij daarbij gebruiken worden beschouwd als een eindpunt. Je moet er dus voor zorgen dat je medewerkers overal beschermd zijn. Met andere woorden: eindpunt apparaten hebben een sterke beveiliging nodig. Niet zelden zijn ze de zwakste schakel in de netwerkbeveiliging en een gemakkelijke prooi voor cybercriminelen.

Pilaar 4: Network Security

Een netwerksysteem is een computersysteem dat gebaseerd is op een netwerk van computers. Hoe goed is jouw netwerk en systeem beveiligd en hoe groot is de kans dat je slachtoffer kan worden van cybercrime? Aan de hand van deze vragen brengen we in kaart hoe goed jullie netwerken en systemen beveiligd zijn. Op die manier achterhalen we wat er nodig is om dit mogelijk beter te doen.

Pilaar 5: Vulnerability scan

Door middel van een vulnerability scan testen we de kwetsbaarheden binnen jouw bedrijf. We inventariseren hoe (een onderdeel van) de IT-infrastructuur in elkaar zit en welke doelwitten – binnen de context van jouw organisatie – mogelijk interessant zijn voor hackers. Het is belangrijk dat je inzicht hebt in de security binnen jouw organisatie. Hierdoor kan je makkelijk schakelen bij calamiteiten. Vooruitzien is beter dan genezen. 

Pilaar 6: Verzekeren…doe je zelf

100% veilige IT-omgeving bestaat niet. Wanneer je bedrijf flink heeft geïnvesteerd in een veilige IT-omgeving en het personeel daarnaast ook trainingen heeft gevolgd waardoor zij zich beter bewust zijn van de bedreigingen van cyber-criminaliteit, zou je toch mogen hopen dat je voldoende bent beschermd. Uiteraard is dat ook de bedoeling en het is dan ook een verstandig besluit geweest dat je die investeringen hebt gedaan. Je hebt namelijk een belangrijke stap gezet om geen slachtoffer te worden van het groeiend aantal cy-bercriminelen dat op het internet actief is. Maar ondanks dat we hard ons best doen, bestaat er helaas niet zoiets als een 100% veilige IT-omgeving.