Security

Cyber verzekering

Group 5357@2x

5 voordelen

De voordelen van een cyber verzekering.

Desktop To Work40 1

100% veilig bestaat niet.

Je bedrijf heeft flink geïnvesteerd in een veilige IT-omgeving. En je medewerkers hebben trainingen gevolgd waardoor ze zich beter bewust zijn van cyberdreigingen. Dat zou toch voldoende bescherming moeten bieden, denk je. Natuurlijk is het verstandig om dit allemaal te doen, daarmee voorkom je dat je bedrijf slachtoffer wordt van het groeiende aantal cybercriminelen. Maar helaas bestaat er niet zoiets als een 100% veilige IT-omgeving.

Cybercriminaliteit is aan de orde van de dag. Zo blijkt uit internationaal onderzoek dat 68% van de Nederlandse bedrijven in 2019 slachtoffer was van cybercrime. Of nu je kassa wordt gehackt, gegevens uit je klantenbestand op straat komen te liggen of cybercriminelen met andere gevoelige informatie aan de haal gaan, het zorgt voor financiële en reputatieschade.

Meer informatie

Financiële consequenties.

Wist je dat de maximale boete van de Autoriteit Persoonsgegevens maar liefst €820.000 bedraagt? Investeren in goede cyberbeveiliging is een betere optie. Het is tegenwoordig zelfs een must.

Een cybersecurity verzekering is een prima aanvulling op je online beveiliging. Om zo’n verzekering af te sluiten, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Verzekeringsmaatschappijen willen weten hoe goed of slecht je cyberbeveiliging is. Je moet daarom de veiligheidsrisico’s in kaart brengen. Heb je bijvoorbeeld een goede firewall of antivirussoftware? Worden deze automatisch bijgewerkt? Maak je regelmatig back-ups? En werk je in de cloud? 

 

Desktop To Work42 2

IT beveiliging op de werkvloer optimaliseren.

Recente blogs

Lees meer over Netwerk Security

Back-up strategieën: Jouw schild tegen ransomware aanvallen

Toegang tot een mailbox na ontslag: hoe bescherm je je bedrijfsbelang zonder de privacy van..

Waarom je een wachtwoordmanager nodig hebt? 7 goede redenen!

Word je er ook gek van, al die wachtwoorden? Makkelijke wachtwoorden zijn snel te kraken..