Oplossingen

Security

Download de Security brochure

icon security svg 18 svg

Bekijk de tarieven van Security

icons8 forward 100 1
Group 5357@2x
Desktop To Work47 1

Een abonnement op veiligheid.

Ook zakelijk is een leven zonder internet niet meer denkbaar. Online toegang tot applicaties en bestanden speelt een rol in vrijwel elk bedrijfsproces. Maar digitaal werken biedt niet alleen gemak, het brengt ook risico’s met zich mee. Daarom biedt DesktopToWork de beste security voor jouw organisatie.

De online wereld trekt criminelen en hackers aan. Ze zijn continu op zoek naar mogelijkheden om je organisatie te beroven, je (online) identiteit te stelen en fraude te plegen. Of ze willen je bedrijf gewoon in verlegenheid brengen. Dat maakt digitale informatiebeveiliging en cyberveiligheid ontzettend belangrijk.

Wij helpen je de informatiebeveiliging en cyberveiligheid in je organisatie naar een hoger plan te brengen. Eerst onderzoeken en analyseren we welke digitale kwetsbaarheden er zijn. Om de cyberdreigingen daarna keihard aan te pakken met slimme tools. Daarover hebben we een hoop kennis in huis. 

Meer informatie

Cybercriminelen zijn opportunisten. Ze willen misbruik maken van de enorme hoeveelheid data die beschikbaar is, om daar geld mee te verdienen. En alles wat ze nodig hebben, is één schot in de roos om hun inspanningen de moeite waard te maken. Denk aan een phishing-aanval, waarbij een crimineel zich voordoet als je baas en je financiële afdeling vraagt een flink bedrag over te maken. Echt gebeurd! Het wordt nog veel erger als ze alle data van je organisatie versleutelen en losgeld vragen om die weer toegankelijk te maken.

Wat zijn de verschillende vormen van cyberbeveiliging?

De cyberbeveiliging van DesktopToWork is gebaseerd op zes pijlers. Vijf pijlers ondersteunen je ICT-beveiliging, inclusief het continu analyseren en optimaliseren van je digitale veiligheid. De zesde pijler is de mens, want in de praktijk blijkt die vaak de zwakste schakel bij het bewaken van je online veiligheid. 

Desktop To Work62 1

Oplossingen

Onze oplossingen voor jouw bedrijf.

IT security: Hoe het uw bedrijf beschermt tegen cyberdreigingen

Als het gaat om de beveiliging van IT-systemen, hebben bedrijven vandaag de dag te maken met tal van cyberdreigingen. Hackers, malware en phishingaanvallen zijn slechts enkele van de uitdagingen waarmee organisaties worden geconfronteerd bij het beschermen van hun gevoelige gegevens en activa. In dit artikel zullen we bespreken hoe de juiste beveiligingsstrategie uw bedrijf kan beschermen tegen deze bedreigingen en de belangrijkste overwegingen bij het ontwikkelen van een effectief IT-beveiligingsplan.

In het digitale tijdperk is IT-beveiliging van essentieel belang voor elk bedrijf, ongeacht de grootte of branche. Cybercriminelen richten zich vaak op bedrijven omdat ze toegang hebben tot waardevolle informatie, zoals klantgegevens, financiële informatie en bedrijfsgeheimen. Een inbreuk op de beveiliging kan leiden tot gegevensdiefstal, systeeminbraak, reputatieschade en juridische gevolgen. Het implementeren van de juiste IT-beveiligingsmaatregelen kan uw bedrijf helpen beschermen tegen deze bedreigingen.

Er zijn verschillende soorten cyberdreigingen waarmee bedrijven worden geconfronteerd, waaronder:

Malware is kwaadaardige software die is ontworpen om schade aan te richten aan een computersysteem of gegevens te stelen. Dit kan onder meer virussen, Trojaanse paarden, ransomware en spyware omvatten.

Phishing is een vorm van oplichting waarbij cybercriminelen zich voordoen als legitieme entiteiten om persoonlijke informatie van gebruikers te verkrijgen, zoals gebruikersnamen, wachtwoorden en financiële gegevens.

DDoS-aanvallen (Distributed Denial of Service) zijn gericht op het overbelasten van een server of netwerk, waardoor het niet meer functioneert en de toegang tot gegevens wordt verhinderd.

Een SQL-injectieaanval is een vorm van cyberaanval waarbij een hacker kwaadaardige code invoegt in een SQL-query om toegang te krijgen tot vertrouwelijke gegevens in een database.

Om uw bedrijf effectief te beschermen tegen cyberdreigingen, moet u rekening houden met een aantal belangrijke overwegingen: 

Een risicoanalyse is een belangrijke eerste stap bij het ontwikkelen van een IT-beveiligingsplan. Het stelt u in staat de risico’s voor uw bedrijf te identificeren en prioriteiten te stellen bij het implementeren van beveiligingsmaatregelen

Het implementeren van IT-beveiligingsmaatregelen is van cruciaal belang voor de bescherming van uw bedrijf tegen cyberdreigingen. Hier zijn enkele belangrijke maatregelen die u kunt nemen:

Een firewall is een software- of hardwarematige beveiligingsmaatregel die wordt gebruikt om ongeautoriseerde toegang tot een netwerk te voorkomen. Het controleert het in- en uitgaande verkeer op basis van specifieke regels.

Antivirussoftware is een essentiële beveiligingsmaatregel die is ontworpen om malware te detecteren en te verwijderen voordat het schade kan aanrichten aan uw systeem.

Het gebruik van sterke, unieke wachtwoorden en het beperken van de toegang tot beveiligde informatie tot geautoriseerde gebruikers is van cruciaal belang voor het beschermen van uw bedrijfsgegevens.

Regelmatige back-ups van belangrijke gegevens en systemen zijn van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat u snel kunt herstellen in geval van een cyberaanval.

Het trainen van uw medewerkers over IT-beveiliging is ook van cruciaal belang om uw bedrijf te beschermen tegen cyberdreigingen. Hier zijn enkele belangrijke aandachtspunten:

Medewerkers moeten op de hoogte zijn van de beveiligingsbeleidslijnen en -procedures van uw bedrijf en zich houden aan deze richtlijnen om het risico op cyberaanvallen te verminderen.

Medewerkers moeten getraind worden in het herkennen van phishingaanvallen en het vermijden van het openen van verdachte e-mails of bijlagen.

Het gebruik van sterke wachtwoorden en het vermijden van het delen van inloggegevens zijn belangrijke aandachtspunten om medewerkers te trainen.

IT-beveiliging is een essentiële overweging voor elk bedrijf dat online actief is. Met de juiste beveiligingsstrategieën en -maatregelen kunt u uw bedrijf beschermen tegen cyberdreigingen en de risico’s van gegevensdiefstal, systeeminbraak en reputatieschade verminderen. Door training en bewustwording kunt u ook uw medewerkers betrekken bij het beschermen van uw bedrijf tegen cyberaanvallen. 

U moet uw IT-beveiligingsmaatregelen regelmatig evalueren, bij voorkeur ten minste eenmaalper jaar, om ervoor te zorgen dat ze up-to-date zijn en voldoen aan de nieuwste beveiligingsnormen.

Naast de genoemde maatregelen kunt u ook gebruikmaken van versleuteling, multi-factor authenticatie en netwerksegmentatie om uw bedrijf te beschermen tegen cyberdreigingen.

U kunt uw medewerkers regelmatig trainen en bewustwordingscampagnes organiseren om hen op de hoogte te houden van de nieuwste beveiligingsmaatregelen en -procedures.

U kunt ervoor zorgen dat uw bedrijf voldoet aan de wettelijke vereisten voor gegevensbescherming door te zorgen voor een goede beveiliging van uw gegevens en het implementeren van passende technische en organisatorische maatregelen, zoals encryptie en toegangscontrole.

Hoewel het uitbesteden van IT-beveiligingsmaatregelen aan een externe dienstverlener een optie kan zijn, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de dienstverlener betrouwbaar is en voldoet aan uw beveiligingsbehoeften voordat u deze beslissing neemt. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat u nog steeds een duidelijk beeld heeft van uw eigen IT-beveiligingsstrategie en -maatregelen, zelfs als u deze taken uitbesteedt.

IT-beveiliging is een cruciaal aspect van elk bedrijf dat online actief is. Het is van vitaal belang om uw bedrijf te beschermen tegen cyberdreigingen zoals malware, phishing en DDoS-aanvallen. Het implementeren van de juiste IT-beveiligingsmaatregelen, regelmatige evaluatie en training van uw medewerkers zijn belangrijke stappen om uw bedrijf te beschermen tegen cyberaanvallen. 

  • “Cybersecurity for Small Business” van de Federal Communications Commission
  • “Understanding Cybersecurity in a Digital Age” van het Institute of Electrical and Electronics Engineers
  • “10 Cybersecurity Measures for Small Business” van Forbes

IT beveiliging op de werkvloer optimaliseren.

Trots op onze klanten

Werk beter. Leef beter.

Is het mogelijk om altijd en overal te werken?

Hoe kunnen wij onze IT kosten reduceren?

Is de IT infrastructuur te verbeteren?

Hoe beginnen we met het nieuwe werken?