IT-uitdagingen voor bedrijven en hoe deze te overwinnen.

In de afbeelding is te zien welke IT-uitdagingen er in het blog worden besproken: Cybersecurity, wachtwoordbeheer, beveiligingsrisico's in IT, ramp herstel, gegevens back up, onboarding en offboarding

Kleine en middelgrote ondernemingen zijn belangrijk voor de economie. Ondanks hun omvang worden deze organisaties geconfronteerd met allerlei IT-uitdagingen. Waaronder technologische problemen. Voor bedrijven kan IT een belangrijke succesfactor zijn, maar zonder de juiste infrastructuur kan het gemakkelijk een last worden in plaats van een middel om te groeien. In deze blog kijken we naar de meest voorkomende IT-problemen die bedrijven tegenkomen. Daarnaast bespreken we ook meerdere oplossingen.

Ramp herstel en gegevensback-up

Gegevensback-up en ramp herstel zijn twee van de belangrijkste IT-problemen voor bedrijven. Om je belangrijke bestanden veilig te houden, is het belangrijk om ze te beschermen tegen diefstal of aanvallen. Daarom is het van groot belang om een back-up van je gegevens te maken. Een van grootste IT-uitdagingen is te bepalen bij welke gegevens er een back-up moeten plaats vinden. Hoe vaak dat moet gebeuren, maar ook hoe effectief moet dat gebeuren? Bedrijven moeten ook beschikken over een herstelplan. Dit is om in geval van een inbreuk de schade te beperken en verloren gegevens te herstellen. Helaas negeren veel bedrijven deze eis. Dit kan uiteindelijk leiden tot IT-problemen.

Oplossing: Zorg ervoor dat uw bedrijf een goede strategie heeft. Zodat de gegevens bewaard kunnen worden. Zo kan het bij een probleem snel hersteld worden. Maak regelmatig back-ups van je gegevens en bewaar ze op een andere plek. Test ook of u alles goed kunt herstellen als er iets mis gaat. Dit helpt om IT-problemen te voorkomen.

Cyberbeveiliging risico’s in IT

Andere belangrijke IT-uitdagingen voor bedrijven zijn digitale beveiligingen. Bedrijven worden steeds kwetsbaarder nu hackers het op hen gericht hebben. Cyberaanvallen kunnen de belangrijke eigendommen van uw bedrijf blootleggen. Zoals klantgegevens, privé communicatie, personeelsgegevens en nog veel meer. In veel bedrijven is digitale beveiliging de verantwoordelijkheid van de IT-afdeling. Door een gebrek aan middelen en kennis krijgen deze IT-problemen echter niet altijd de aandacht die ze verdienen. Helaas kan deze strategie u blootstellen aan dure inbreuken en langdurige uitvaltijd.

Oplossing: Zorg ervoor dat uw bedrijf als oplossing voor deze IT-problemen een sterke digitale beveiliging aanpak heeft. Om er voor te zorgen dat alles veilig is, moeten er regelmatig controles plaatsvinden. Ook moeten er tests worden gedaan om te kijken of de beveiliging goed werkt. Als laatste is het belangrijk dat de medewerkers worden opgeleid. Bovendien kunt u een gratis beveiligingsscan uitvoeren.

Wachtwoordbeheer

Organisaties willen hun belangrijke activa beschermen. Daardoor hergebruiken organisaties vaak de wachtwoorden. Het komt ook voor dat ze zwakke wachtwoorden gebruiken. Medewerkers vergeten vaak wachtwoorden. Hierdoor ontstaat er uitval door het herstellen van wachtwoorden. Dit hoort bij een van de belangrijkste IT-problemen. Het probleem leidt tot inbreuken op de digitale beveiliging en er kunnen gegevens verloren gaan. Dit zijn deze specifieke IT-uitdagingen. Uw kwetsbaarheid voor aanvallen kan worden verminderd door het gebruik van multi-factor authenticatie (MFA). Ook is betere wachtwoordbeheer belangrijk. 

Oplossing: Gebruik MFA om de kwetsbaarheid te verminderen, stel wachtwoord regels op en maak ook verschillende wachtwoorden voor elke account verplicht.

Instroom en uitstroom

IT-uitdagingen spelen een sleutelrol bij de efficiënte instroom en uitstroom van werknemers. Vooral bij het verzamelen en opslaan van documenten. En bij het verlenen van toegang tot bedrijfsmiddelen aan nieuwe werknemers. Deze procedures kosten veel tijd. Dit komt omdat uw HR-afdeling niet over voldoende middelen beschikt. Vooral als ze met hun huidige systemen op IT-problemen stuiten.

Oplossing: Maak het proces makkelijker. Dit kan door de handmatige uitvoeringen te minimaliseren. Bij de instroom en uitstroom van medewerkers kan het systeem geautomatiseerd worden. 

Kortom, bedrijven krijgen met verschillende IT-uitdagingen te maken. Die het succes van een bedrijf kan belemmeren. Maar door het toepassen van oplossingen kunnen bedrijven deze uitdagingen overwinnen en meegaan in het digitale tijdperk. Desktoptowork kan helpen bij het overwinnen van deze IT-problemen. Lees voor meer informatie onze oplossingen op de website. 

Altijd, overal en op ieder apparaat veilig met elkaar werken.