Een Online Workspace, wat is dat?

De toegangspoort naar een productiever werkproces.

De Citrix Online Workspace is een applicatie waarmee je vanaf elk toestel toegang krijgt tot alle programma’s die je nodig hebt. Dankzij SSO of Single Sign-On heb je hiervoor slechts één gebruikersnaam en wachtwoord nodig. En bovendien maakt het niet uit waar je vertoeft. Of het nu op de werkplek is, binnen de muren van een thuiskantoor of op een Caraïbisch eiland: zolang je een internetverbinding hebt, zijn alle applicaties en documenten steeds benaderbaar via de Citrix Online Workspace.

We noemen het vaak een toegangspoort, maar eigenlijk is de Citrix Online Workspace zoveel meer. Het is immers de locatie waar je taken razendsnel afwerkt. Het is een manier om zowel het gebruiksgemak als de efficiëntie te verhogen. En dat merk je aan de slimme inrichting van de Citrix Online Workspace. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om applicaties als favoriet aan te duiden, de zoekfunctionaliteiten en de verschillende personaliseermogelijkheden.

Achter de schermen zit bovendien een stug toegangsbeheer. Zo beslis je zelf wie al dan niet toegang krijgt tot welbepaalde gegevens. Niet onhandig wanneer een medewerker het bedrijf verlaat. Neemt een nieuwe medewerker vervolgens zijn plaats in? Dan heeft de nieuwe medewerker in een mum van tijd toegang tot alle benodigde applicaties. Zonder dat je eerst een halve dag zijn werkomgeving hoeft in te stellen. En dat alles dankzij de Citrix Online Workspace.

Voordelen

Wat zijn de voordelen van de Online Workspace?

Heb je een uurtje over?

Een verbeterde veiligheid

De Online Workspace maakt de werkomgeving veiliger. Als beheerder heb je immers toegang tot diverse analyses. Zo weet je wie wanneer en waar inlogt. En zo kan je proactief optreden indien het toch dreigt mis te lopen. Ook het gebruiksvriendelijk toegangsbeheer draagt bij tot een verbeterde veiligheid. Toch kan je eenvoudig de veiligheid verder opschroeven door MFA (Multi-Factor Authenticatie), smartphonebeveiliging en tijdige back-ups aan het veiligheidsbeleid toe te voegen.

Tevredenheid en productiviteit

Omdat alles met één wachtwoord beschikbaar is en dit vanaf een enkel punt, heb je geen tijd te verliezen. En omdat je overal werkt en realtime samenwerkt, neemt de productiviteit al snel toe. Bovendien biedt het ook ruimte voor extra mogelijkheden. Een dagje thuiswerken zonder aan productiviteit in te leveren? Graag! Want extra tevredenheid zorgt voor een toegenomen productiviteit. En daarom houden ook wij jou graag tevreden.

Kostenbesparend

De ICT-kosten zijn vooraf duidelijk en transparant. Onverwachte kosten zijn een taboe en zelf hoef je niet te investeren in hardware. Het resultaat? De Online Workspace werkt kostenbesparend. En dat bewijzen we graag. Kom even op de koffie en neem jouw cijfergegevens mee. We maken voor jou de vergelijking.

ITSM

Wij kiezen voor een procesmatige aansturing van het IT-beheer. Zo nemen we de volledige support uit handen en hoef je je nergens zorgen om te maken. Buiten dan om jouw core business. En ook daar zien wij ons bestaansrecht.

Verhoog de veiligheid

Is de Online Workspace wel veilig?

Natuurlijk. Maar indien nodig verhogen we de veiligheid.

In tegenstelling tot wat men soms onterecht lijkt te denken, is de Online Workspace net veiliger dan traditionele oplossingen. Dit omdat de data zich niet op individuele computers bevindt en dus niet zomaar verloren kan gaan. Of omdat de data niet voortdurend wordt getransfereerd, maar zich op één enkele locatie bevindt. Een locatie waar echte professionals dagelijks aan de sterkste beveiliging bouwen. Werken in de cloud heeft nu eenmaal veel voordelen te bieden. Veiligheid is er één van.
Is er sprake van gevoelige informatie of zijn extra beveiligingsmaatregelen noodzakelijk? Dan kunnen we de veiligheid van de Online Workspace eenvoudig opschroeven.

SSO (Single Sign-On)

Single Sign-On (SSO) maakt het mogelijk om met één set credentials toegang te krijgen tot alle applicaties. Sommige kwatongen beweren dat dat onveilig zou zijn. Wij hebben hier een andere mening over. Omdat we strikte vereisten kunnen koppelen aan de inloggegevens. En omdat gebruikers slechts één wachtwoord moeten onthouden. Want zo schrijven ze het minder snel op en kan men het niet ontfutselen. Terwijl Single Sign-On of SSO het gebruiksgemak verhoogt, bouwt het dus ook aan een veiliger toegangsbeheer. Of hoe de Online Workspace zowel comfort als veiligheid in één beweging omarmt.

MFA (Multi-Factor Authenticatie)

De vrees voor gestolen wachtwoorden kunnen we ook diepgaander wegnemen. MFA of Multi-Factor Authenticatie voegt immers een extra factor aan de beveiliging toe. Naast een wachtwoord is er dus een extra authenticatiemiddel noodzakelijk. Het kan bijvoorbeeld gaan om een token, maar ook om een applicatie die op de smartphone wordt geplaatst of om een sms waarvan de code moet worden overgenomen. Jatmozen zijn dus niks met alleen het wachtwoord. En maar goed ook.

Antivirusprogramma’s

Niet enkel de Online Workspace moet veilig zijn, maar ook de apparaten waarmee we de Online Workspacep benaderen. Daarom voorzien we elke pc van antivirussoftware van de nieuwste generatie. Zo zorgen we ervoor dat ook de individuele toestellen goed zijn beveiligd.

Mobility (MDM en MAM)

Dankzij Mobility en met name MDM (Mobile Device Management) en MAM (Mobile Application Management), zorgen we dat de Online Workspace ook op mobiele toestellen vlot draait. Maar ook veiligheid is een garantie. Want mobiele toestellen vergen nu eenmaal een andere veiligheidsaanpak. En daar weten wij alles over.

O365 back-up

Wanneer er toch iets zou mislopen, hoef je nog niet automatisch in paniek te raken. Wij maken immers automatisch een O365 back-up. Hierdoor zijn niet alleen de in OneDrive opgeslagen bestanden herstelbaar, maar ook de agenda’s en jouw O365 mails. En omdat we zelfs de metadata back-uppen blijft ook de volledige achterliggende structuur intact. Corrupte of verwijderde data is met andere woorden geen spelbreker. Nooit.

IT Service Management

IT Service Management

Omdat we je nooit in de steek laten.

Op DesktopToWork mag je altijd rekenen. Bij vragen over de Online Workspace, zijn we dan ook steeds bereikbaar. Niet alleen als aanspreekpunt, maar ook om meteen actie te ondernemen. ITM op z’n best, noemen we het doordrenkt van trots.

Supportdesk

Tijdens de kantooruren zijn we steeds per telefoon of mail bereikbaar. Uiteraard kan je ook onze portal gebruiken. Wij behandelen meteen jouw vragen. Niet alleen vragen over de Online Workspace, maar ook vragen over ICT-gerelateerde aangelegenheden. Geen vraag is ons te gek. Want wat ben je nou met een Online Workspace als jouw apparaten niet meewillen?

Incident management

Klachten en problemen kunnen de core business van jouw onderneming schade toebrengen. Daarom schakelen wij razendsnel om de belangrijkste problemen meteen te verhelpen. Zo hoeft niemand stil te zitten en trachten we de impact op jouw onderneming tot het minimale te beperken. Maar uiteraard doen we ook preventief het nodige om het risico op incidenten te minimaliseren.

Request management

Een nieuwe gebruiker verwijderen of aanmaken? Een nieuwe mailbox of een nieuwe functionaliteit integreren? Ook na het oprichten van de Online Workspace staan we niet stil. Jouw onderneming leeft en wij evolueren mee. Uiterst flexibel, om steeds optimaal aan jouw aanvragen tegemoet te komen.

Asset management

De ICT-factuur is wel vaker ondoorzichtig. Veel bedrijven hebben dan ook geen idee welke assets zij bezitten. Niet alleen brengen wij transparante facturen, bovendien introduceren we een handig overzicht van alle geregistreerde assets. Zo weet je meteen welke toestellen het bedrijf bezit, wanneer ze werden aangeschaft, wat hun garantietermijn is en waar je het product aankocht. Ook bij een calamiteit blijft continuïteit beter gegarandeerd.

Subscription management

Niet alleen jouw apparaten maar ook licenties en abonnementen worden vaak over het hoofd gezien. Via subscription management houd je in de portal jouw licenties en abonnementen bij. Zo zie je meteen tot wanneer ze lopen. Uiteraard zijn we niet te beroerd om enkel onze licenties en abonnementen weer te geven. Ook producten van andere aanbieders kan je er immers gewoon opnemen. Dat is net zo eerlijk.

E-mail

Voortdurend bereikbaar. Gegarandeerd.

Omdat dat is wat de 21ste eeuw vraagt.

Elke gebruiker krijgt een zakelijke mailbox die hij via de Online Workspace benadert. Zo is de gebruiker overal bereikbaar ongeacht het gebruikte toestel. Meerdere mailboxen nodig? Geen probleem. Wij doen steeds het nodige.

VoIP

Volstaat alleen mail niet?

Dan gooien we meteen ook de telefooncentrale te grabbel. We integreren VoIP en nemen alle bestaande telefoonnummers over. Zo komen de telefoontjes rechtstreeks op de gewenste apparaten binnen. En uiteraard verwerken we de noodzakelijke features in jouw abonnement.

Lees meer over VoIP

Opslag

Opslag binnen de Online Workspace

Al jouw data binnen handbereik.

Via de Online Workspace heb je toegang tot alle gegevens en data. Uiteraard vergt dat ook de nodige opslagruimte. Hiervoor maken we gebruik van ShareFile, een handige functionaliteit met een aantal belangrijke veiligheidstoevoegingen. Dankzij Sharefile is de data steeds op geografisch gescheiden locaties terug te vinden, wordt er elk uur een back-up gemaakt en blijft de back-up tot drie maanden aanwezig.

Werk je liever met andere cloudopslagdiensten? In de Online Workspace integreer je eenvoudig SharePoint, Google Drive en OneDrive. Maar maatwerk blijft ook hier gewoon mogelijk.

Lees meer over ShareFile

O365 Business Premium

O365 Business Premium

Jouw vertrouwde Office-toepassingen. Altijd. Overal.

In een professionele omgeving worden Office-toepassingen het vaakst gebruikt. Daarom brengen we ze graag voor het voetlicht. We leveren niet alleen Office 365 voor bedrijven, maar we zorgen er ook voor dat alle Office-toepassingen via de Online Workspace bereikbaar zijn. Bovendien bieden we de mogelijkheid om de toepassingen ook op mobiele toestellen te gebruiken. Ongeacht of je je nu beperkt tot basistoepassingen zoals Word en Powerpoint of eerder ook OneDrive en SharePoint hoopt te gebruiken: DesktopToWork voorziet een complete integratie in de Online Workspace. Dat is net zo handig.

Meer informatie!

Aan de slag met de Online Workspace

Ervaar zelf de meerwaarde.

Zelfs de meest gevleugelde woorden verbleken bij rijke ervaringen. Daarom bieden we jou de mogelijkheid om de Online Workspace vooraf kosteloos uit te proberen. Wij komen graag bij jou langs voor een vrijblijvende demonstratie. Genietende van een heerlijke koffie vertellen we eerlijk en duidelijk hoe het werkt. Zo ervaar je zelf de meerwaarde van de Online Workspace.

Kom in contact met ons

Werk beter. Leef beter. Hoe maken wij onze beloftes waar?

Door hard te werken.

Online Desktop

Online Desktop

Wij maken in de cloud werken mogelijk. Zo werk je overal en ben je steeds bereikbaar. Uiteraard sleutelen we ook aan de vereenvoudiging van de processen. Waardoor je nog productiever bent!

Lees meer!
Office 365

Office 365

Via DesktopToWork kan je nu ook werken in de cloud met Office. En dit zonder dat je zelf hoeft te investeren in licenties en hardware. Niet alleen verlaag je de downtime, bovendien maak je gebruik van extra mogelijkheden. Denk maar onze uitgebreide support.

Lees meer!
VoIP en Mobiel

VoIP en Mobiel

De Online Werkplek vergt flexibiliteit. Door te kiezen voor VoIP introduceer je de vrijheid waar iedereen naar hunkert. Zo is eenieder overal bereikbaar, net zoals ook de klant het vraagt. En daar pluk je als bedrijf de voordelen van.

Lees meer!
Connectiviteit

Connectiviteit

Bij DesktopToWork verbinden we de voordelen van de cloud met die van een flexibele werkplek. Voor ons is verbinden nu eenmaal belangrijk. En daarom kennen we er alles van. Wij selecteren voor jou de beste internetlijn en leveren optimale netwerk- en wifi-oplossingen. Waardoor je voortdurend razendsnel werkt.

Lees meer!