Crowdstrike:

Het einde van traditionele beveiliging

Als het gaat om cybersecurity, zijn bedrijven en organisaties voortdurend op zoek naar de beste manieren om hun systemen te beschermen tegen cyberaanvallen. Maar in de afgelopen jaren is er een nieuw soort beveiliging opgedoken die een revolutie teweegbrengt in de manier waarop bedrijven zichzelf beschermen: cloudgebaseerde beveiliging. En er is één bedrijf dat aan de top staat van deze revolutie: Crowdstrike.

In dit artikel bespreken we wat Crowdstrike is, hoe het werkt en waarom het zo’n belangrijk bedrijf is in de wereld van cybersecurity.

Group 5357@2x
CS Logo 2022 In Line Red Black RGB

Inleiding: Wat is Crowdstrike?

Crowdstrike is een Amerikaans cybersecuritybedrijf dat zich richt op het leveren van cloudgebaseerde beveiligingsoplossingen aan bedrijven en organisaties. Het bedrijf werd opgericht in 2011 en heeft sindsdien een reputatie opgebouwd als een van de meest innovatieve en effectieve beveiligingsbedrijven ter wereld.

Offerte aanvragen Adviesgesprek

Hoe werkt Crowdstrike?

Het belangrijkste product van Crowdstrike is Falcon, een cloudgebaseerd platform voor endpoint-beveiliging. Falcon maakt gebruik van geavanceerde technologieën zoals machine learning en kunstmatige intelligentie om bedreigingen te detecteren en te voorkomen voordat ze schade kunnen aanrichten aan systemen.

Falcon werkt door endpoints te monitoren – dat wil zeggen de apparaten die worden gebruikt om toegang te krijgen tot bedrijfsnetwerken, zoals laptops en mobiele apparaten. Het platform analyseert continu het gedrag van deze endpoints om te zoeken naar tekenen van een mogelijke dreiging. Als Falcon een bedreiging detecteert, wordt er onmiddellijk actie ondernomen om deze te blokkeren en te verwijderen voordat er schade kan worden aangericht.

Waarom is Crowdstrike zo belangrijk?

Het belangrijkste voordeel van Crowdstrike is dat het de traditionele beveiligingsmodellen die veel bedrijven gebruiken, vervangt door een meer geavanceerde en effectieve benadering van beveiliging. In plaats van te vertrouwen op handmatige detectie en reactie, maakt Crowdstrike gebruik van geavanceerde technologieën om bedreigingen in real-time te detecteren en te neutraliseren.

Dit is vooral belangrijk in een tijd waarin cyberaanvallen steeds geavanceerder worden en traditionele beveiligingsoplossingen steeds minder effectief worden. Bedrijven hebben een nieuwe benadering van beveiliging nodig om te voorkomen dat ze het slachtoffer worden van cyberaanvallen, en Crowdstrike biedt deze oplossing.

Voordelen van Crowdstrike

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van Crowdstrike als beveiligingsoplossing. Hier zijn er een paar:

CS Logo 2022 Stacked Full Red RGB

Geïnteresseerd?

Offerte aanvragen Adviesgesprek

Crowdstrike in de praktijk

Maar wat betekent dit alles in de praktijk? Hoe heeft Crowdstrike bedrijven geholpen zichzelf te beschermen tegen cyberaanvallen?

Een voorbeeld van het succes van Crowdstrike is de hack van de Democratische Nationale Commissie in 2016. Crowdstrike werd ingeschakeld om de hack te onderzoeken en ontdekte al snel dat het werk was van Russische hackers. Dankzij de cloudgebaseerde beveiligingsoplossingen van Crowdstrike konden de hackers worden gestopt voordat ze nog meer schade konden aanrichten.

Maar Crowdstrike heeft ook geholpen bij het beschermen van bedrijven in verschillende sectoren, waaronder de financiële sector, de gezondheidszorg en de energie-industrie. Dankzij de geavanceerde technologieën en flexibele oplossingen van Crowdstrike kunnen bedrijven zichzelf effectief beschermen tegen een breed scala aan cyberbedreigingen.

Conclusie

Crowdstrike is een van de meest innovatieve en effectieve cybersecuritybedrijven ter wereld. Met zijn cloudgebaseerde beveiligingsoplossingen, geavanceerde technologieën en flexibele oplossingen heeft het bedrijf de traditionele benadering van cybersecurity veranderd. Bedrijven die op zoek zijn naar een effectieve en geavanceerde manier om zichzelf te beschermen tegen cyberaanvallen, moeten zeker Crowdstrike overwegen.

Offerte aanvragen Adviesgesprek

Veelgestelde vragen

Wat is Crowdstrike?

Crowdstrike is een Amerikaans cybersecuritybedrijf dat cloudgebaseerde beveiligingsoplossingen levert aan bedrijven en organisaties.

Crowdstrike maakt gebruik van geavanceerde technologieën zoals machine learning en kunstmatige intelligentie om bedreigingen te detecteren en te voorkomen voordat ze schade kunnen aanrichten aan systemen.

Crowdstrike is belangrijk omdat het de traditionele benadering van cybersecurity verandert en bedrijven een meer geavanceerde en effectieve manier biedt om zichzelf te beschermen tegen cyberaanvallen.

Crowdstrike biedt real-time detectie en reactie, cloudgebaseerde beveiliging, geavanceerde technologieën en flexibele oplossingen.

Crowdstrike heeft bedrijven in verschillende sectoren geholpen zichzelf te beschermen tegen cyberbedreigingen door middel van zijn geavanceerde technologieën en flexibele oplossingen, waaronder de hack van de Democratische Nationale Commissie in 2016.