Wat is een landingspagina?

De naam ‘landingspagina’ zegt het eigenlijk zelf al: het is een landingspagina waar een potentiële bezoeker op terecht komt na het klikken op een link, advertentie of zoekresultaat. Wist u dat een landing page een belangrijk onderdeel van uw online marketingstrategie vormt? Een pagina om de klant vervolgens iets te laten doen, om te zorgen voor een conversie. Maar hoe ziet een goede landingspagina eruit en hoe pakt u dit aan?

Deze tekst is belangrijk om uw bezoekers geïnteresseerd te maken voor het lezen van de pagina.

Desktop To Work40 1

Stappenplan voor een landingspagina

Wanneer u het doel van de landingspagina bepaald heeft, wordt het tijd om de volgende stappen te doorlopen:

  1. Het zoekwoordenonderzoek
    Het is én blijft belangrijk om vindbaar te zijn. Om te weten hoe uw doelgroep zoekt, is een zoekwoordenonderzoek van belang. Zit er zoekvolume op de woorden die u wilt gebruiken? En welke woorden kunt u eventueel met elkaar combineren op de betreffende pagina?
  2. Waardevolle en relevante content
    Waar de echte SEO teksten voorheen voornamelijk uit zoekwoorden bestonden, is het vandaag de dag belangrijk om waardevolle en relevante content voor de bezoeker te creëren. Naast een goede tekst moet u ook niet vergeten om de pagina te verrijken met foto’s, een quote van een klant en/of eventueel een video.
  3. Activeer de bezoekers
    Met alleen een vindbare pagina met relevante content bent u er nog niet. Vergeet niet om de bezoeker op de landingspagina te activeren om contact met u op te nemen. Contact in welke vorm dan ook.

Deze tekst is belangrijk om uw bezoekers te informeren.

Bent u al enthousiast? Neem dan contact met ons op!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. 

De bezoeker is nog niet enthousiast genoeg? Dan kunnen ze verder scrollen voor meer informatie.

https://webforms.pipedrive.com/f/cee5tbbsFJujAVjGoTNjaYnV3bTnHmohSgS3TNexCHAraIcMua1KxfOshwuSJAJpT5

Koppelen aan een campagne

In uw online marketingstrategie bepaalt u de strategie voor de komende tijd. Een strategie waarin campagnes ook een rol spelen. Het is slim om een campagne en een landingspagina aan elkaar te koppelen. Op deze manier kunt u de conversies vanuit uw Google Ads advertenties bijvoorbeeld verhogen of meten wat het effect is van een offline reclamecampagne of televisie of radio.

Combinatie van SEO en gebruiksvriendelijkheid

Vroeger waren landingspagina’s puur SEO pagina’s. Pagina’s die niet via het menu, maar enkel via de footer, de sitemap of een ‘verborgen’ link te bereiken waren. Tegenwoordig is het juist belangrijk om (de meest belangrijke) landingspagina’s op te nemen in de navigatiestructuur van de website. Dit maakt de landingspagina’s meteen een stuk gebruiksvriendelijker, omdat ze voor de bezoeker altijd gemakkelijk bereikbaar zijn.

Deze tekst is belangrijk om uw bezoekers meer te informeren, indien dat nodig is.

Hoe veilig is mijn IT omgeving eigenlijk

Meer informatie nodig?

Het is altijd belangrijk om uw bezoekers contact te laten opnemen wanneer er meer informatie nodig is. Hiervoor kunt u een e-mailadres en/of een telefoonnummer aanwijzen.