Wat kost het?

Essential

€ 49,- per maand
per gebruiker
Windows Desktop
5 GB data opslag
Supportdesk 07:00 - 18:00
Ieder uur back-up
Kosteloos proberen?

Standard

€ 59,- per maand
per gebruiker
Essential
25 GB data opslag
Multi Factor Authentication
Lokale virus scanner
Lokale devices beheren
Kosteloos proberen?

Complete

€ 69,- per maand
per gebruiker
Standard
100 GB data opslag
25 GB Mailbox
VoIP Telefonie
Kosteloos proberen?

Enterprise

€ 79,- per maand
per gebruiker
Complete
ShareFile
Mobile Device Management
Mobile Application Management
Kosteloos proberen?
Incident Management DesktopToWork fungeert zoals gezegd als eerste aanspreekpunt voor alle ICT gerelateerde issues. Medewerkers kunnen per telefoon, e-mail of via de portal hun issues melden. Van elke melding word een ticket aangemaakt in ons, zelf ontwikkelde, ticket systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat alle meldingen overzichtelijk worden gemaakt en tijdig worden opgelost. Met dit systeem kunnen ook rapportages worden gemaakt waardoor altijd een goed inzicht is wat voor issues er zijn gemeld binnen een bepaalde periode.
Asset Management Veel bedrijven hebben geen idee welke assets het bedrijf precies bezit of heeft gekocht. DesktopToWork heeft binnen de customer portal een oplossing waarbij bijvoorbeeld alle PC's, laptops, thin clients, telefoons etc. worden geregistreerd. Hierbij word inzichtelijk gemaakt wat de aanschafdatum is, wat de garantietermijn is, het serienummer, waar het product is aangeschaft en door wie het apparaat wordt gebruikt.
Order Management DesktopToWork heeft een actieve monitoring op al haar systemen. Dit betekent dit dat wij alle servers, maar daarin ook alle CPU's, het memory en alle disks monitoren op het gebruik. Ook krijgen we meldingen mocht een van de systemen vollopen of een probleem hebben. DesktopToWork doet dit zorgvuldig omdat dit downtime kan voorkomen. Wij doen dit dus de gehele dag, en 's ochtends beginnen wij bovendien de dag met een ochtendcheck waarbij alle systemen worden gecontroleerd.
Subscription Management Net als bij asset management worden alle licenties en abonnementen overzichtelijk bijgehouden in de portal. Hier word ook bijgehouden wat de einddatum van de verschillende onderdelen zijn. Dit kunnen ook licenties en abonnementen zijn die bij andere aanbieders afgenomen zijn.

Werk beter. Leef beter. Hoe maken wij onze beloftes waar?

Door te hard te werken.

Online Desktop

Online Desktop

Wij maken in de cloud werken mogelijk. Zo werk je overal en ben je steeds bereikbaar. Uiteraard sleutelen we ook aan de vereenvoudiging van de processen. Waardoor je nog productiever bent!

Lees meer!
Office 365

Office 365

Via DesktopToWork kan je nu ook werken in de cloud met Office. En dit zonder dat je zelf hoeft te investeren in licenties en hardware. Niet alleen verlaag je de downtime, bovendien maak je gebruik van extra mogelijkheden. Denk maar onze uitgebreide support.

Lees meer!
VoIP en Mobiel

VoIP en Mobiel

De Online Werkplek vergt flexibiliteit. Door te kiezen voor VoIP introduceer je de vrijheid waar iedereen naar hunkert. Zo is eenieder overal bereikbaar, net zoals ook de klant het vraagt. En daar pluk je als bedrijf de voordelen van.

Lees meer!
Connectiviteit

Connectiviteit

Bij DesktopToWork verbinden we de voordelen van de cloud met die van een flexibele werkplek. Voor ons is verbinden nu eenmaal belangrijk. En daarom kennen we er alles van. Wij selecteren voor jou de beste internetlijn en leveren optimale netwerk- en wifi-oplossingen. Waardoor je voortdurend razendsnel werkt.

Lees meer!