Wat is een virtuele server?

Simpelweg een een fysieke server die opgeknipt is in meerdere kleinere (virtuele) servers, cloud server. Wat het voor jou betekent is dat het kosten bespaard. Groot voordeel van een virtuele server is dat deze flexibel en schaalbaar is, hierdoor kun je gemakkelijk duurzaam ondernemen. Tevens kan een virtuele server volledig op maat opgeleverd worden, hierdoor gebruik je aleen dat wat je nodig hebt als organisatie en hoef je nooit een volledige server aan te schaffen, maar betaal je voor dat wat je gebruikt. Onze servers staan in het datacenter en maken er virtuele servers van om dat kunnen creeren waar jij als organisatie naar opzoek bent.

Is een virtuele server veilig?

Veiligheid is zeer belangrijk voor ons. Alle data is daarom in beveiligde datacenters opgeslagen, ook kun je geen data meer verliezen bij diefstal of defect van een PC of usb-stick aangezien alle data blijft opgeslagen in het datacenters en niet meer ‘lokaal’ op een PC. DesktopToWork maakt gebruik van meerdere datacenter locaties. Alle datacenters zijn gevestigd in Nederland en tevens voorzien van de ISO 27001 normering. Onder deze certificering vallen alle processen die worden gebruikt om de veiligheid van alle gegevens te waarborgen. Deze datacenters worden regelmatig getoetst door een onafhankelijke keuringsinstantie.

Wij hebben bewust gekozen voor Nederlandse datacenters. Onze klanten zijn (voornamelijk) Nederlandse bedrijven en voor de (bedrijfs-) data is het belangrijk dat dit onder de Nederlandse regelgeving valt. De datacenter locaties zijn geografisch van elkaar gescheiden en bieden hierdoor extra veiligheid en continuïteit bij een eventuele calamiteit.

Meer informatie nodig? Neem contact met ons op!