file

Wat is ShareFile?

Eenvoudig data delen.

ShareFile is een ICT-toepassing waarmee je eenvoudig data deelt. Zo krijgen verschillende gebruikers op een veilige en gebruiksvriendelijke manier toegang tot de databestanden, ongeacht het gebruikte toestel. De data synchroniseert automatisch tussen verschillende apparaten waardoor het mogelijk is om het te delen met collega’s, klanten en derden.

Het gebruik van Citrix ShareFile

Kinderspel

Citrix ShareFile wordt in de praktijk vaak gebruikt om eenvoudig samen te werken. Omdat je niet alleen bestanden kan delen in de cloud maar ook live aan de documenten sleutelt. Dit doe je gezegend met de striktste vereisten op vlak van veiligheid, beheer en compliance.

Het gebruik van Citrix ShareFile zorgt er dan ook voor dat je de touwtjes in handen houdt. De IT-afdeling behoudt immers de volledige controle over wie al dan niet de bestanden mag raadplegen. Zo blijft data steeds veilig binnen de onderneming.

AES

Mogelijkheden van ShareFile?

Veilig. Handig. Snel.

  • Naadloze integratie met de bestaande dataoplossingen
  • Voortdurend toegang tot data en gegevens
  • Citrix ShareFile versleutelt bestanden zowel in rust als onderweg
  • Meteen verwijderen van alle opgeslagen data en wachtwoorden bij een gestolen apparaat
  • Realtime mobiele toegang tot kritische bestanden
  • Online en offline samenwerken
ShareFile

Realtime bestanden raadplegen

Waar je ook bent.

Flexibiliteit vergt een andere aanpak. Net omdat het ook unieke uitdagingen kent. Zo werken hedendaagse medewerkers thuis, op het werk en rechtstreeks bij de klant. Fysieke barrières worden opgeworpen en soms bevinden medewerkers zich letterlijk aan de andere kant van de wereldbol. Dankzij Citrix ShareFile worden dergelijke barrières digitaal overbrugt. Zo hebben de medewerkers live toegang tot alle bestanden en kunnen ze snel even een bouwtekening tonen, een contract raadplegen of een rapportje simuleren.

Dit doet Citrix ShareFile door de data naar de cloud te verplaatsen. Kritische bestanden vinden we dus niet meer op de netwerkserver, maar ergens veilig in de cloud. Uiteraard wordt de toegang tot dergelijke mobiele bestanden strikt gereglementeerd en zo ontworpen dat productiviteit centraal staat. Zelfs gelijktijdig samenwerken in één bestand en dit vanaf uiteenlopende locaties, wordt zo kinderspel.

Hoe is het gemaakt?

Is Citrix ShareFile wel veilig?

Even veilig als internetbankieren.

Net omdat Citrix ShareFile toegang biedt tot de meest kritische data, is een goede beveiliging noodzakelijk. Zonder strijd, geen overwinning. En daarom kruisen ze bij Citrix alleen de beste degens.

Citrix ShareFile Encryption

Cybercriminelen kunnen de bestanden niet zomaar onderscheppen. Citrix zal alle bestanden immers versleutelen, ongeacht of ze nu in rust zijn of worden overgedragen. Hiervoor gebruikt ShareFile Encryption 256-bit SSL, net zoals ook banken en grote spelers als Amazon het toepassen. Als kleine onderneming reken je dus op de sterkste beveiliging.

Policy- en toegangsbeheer op maat

De IT-afdeling houdt voortdurend de touwtjes in handen. Zo stellen ze zelf in welke ShareFile-accounts toegang hebben, maar kunnen ze ook averwijderen. Hiernaast is een beperkte toegangsverlening mogelijk door zogenoemde policy’s in te stellen.

Ingrijpen bij calamiteiten

Wanneer een apparaat wordt gestolen, heeft de IT-afdeling de mogelijkheid om de in ShareFile opgeslagen data meteen te wissen. Zo hoeft een gestolen of verloren apparaat niet in een veiligheidslek te resulteren.

Inzicht en toezicht

Citrix ShareFile helpt de IT-afdeling om activiteiten van gebruikers te auditen. Zo weet de IT-afdeling steeds wie toegang heeft tot data en wie de data deelde. Niet alleen is dit cruciaal in het kader van optimalisatie, maar ook voor de broodnodige compliance is het een krachtig instrument.

ShareFile

Ook Citrix ShareFile gebruiken?

Wat een goed idee!

Zoals je merkt is Citrix ShareFile een krachtig instrument om de online werkplek tot realiteit te verheffen. Het is een ideale oplossing voor zij die de meest kritische bestanden steeds raadpleegbaar moeten zien. Vooral indien een grote flexibiliteit niet mag toornen aan de beschikbaarheid van data en documenten, is het gebruik van Citrix ShareFile een goed idee.

Wil je meer weten over Citrix ShareFile? Dan leggen wij jou graag een en ander uit. We komen met de glimlach op de koffie om jou meteen een demonstratie te bezorgen. Wedden dat ShareFile ook voor jouw onderneming een meerwaarde zal zijn?

Werk beter. Leef beter. Hoe maken wij onze beloftes waar?

Door hard te werken.

Online Desktop

Online Desktop

Wij maken in de cloud werken mogelijk. Zo werk je overal en ben je steeds bereikbaar. Uiteraard sleutelen we ook aan de vereenvoudiging van de processen. Waardoor je nog productiever bent!

Lees meer!
Office 365

Office 365

Via DesktopToWork kan je nu ook werken in de cloud met Office. En dit zonder dat je zelf hoeft te investeren in licenties en hardware. Niet alleen verlaag je de downtime, bovendien maak je gebruik van extra mogelijkheden. Denk maar onze uitgebreide support.

Lees meer!
VoIP en Mobiel

VoIP en Mobiel

De Online Werkplek vergt flexibiliteit. Door te kiezen voor VoIP introduceer je de vrijheid waar iedereen naar hunkert. Zo is eenieder overal bereikbaar, net zoals ook de klant het vraagt. En daar pluk je als bedrijf de voordelen van.

Lees meer!
Connectiviteit

Connectiviteit

Bij DesktopToWork verbinden we de voordelen van de cloud met die van een flexibele werkplek. Voor ons is verbinden nu eenmaal belangrijk. En daarom kennen we er alles van. Wij selecteren voor jou de beste internetlijn en leveren optimale netwerk- en wifi-oplossingen. Waardoor je voortdurend razendsnel werkt.

Lees meer!