Werken op de virtuele werkplek

2 minuten, 54 seconden leestijd donderdag 13 juni 2019 Het nieuwe werken

We kunnen het ons nog amper voorstellen dat we niet thuis, onderweg of op een andere locatie kunnen werken. De smartphone, tablet en laptop heeft ons leven verrijkt. Het is gemakkelijker geworden om aan het werk te gaan. Dankzij de virtuele werkplek kunnen we overal bijdragen aan projecten en zijn we echt onderdeel van een bedrijf. Waar dan ook ter wereld.

Remote werken in de cloud

Steeds meer bedrijven hebben het remote werken in de cloud ontdekt. Door de cloud te gebruiken worden gegevens niet meer lokaal op een computer opgeslagen. Daarnaast kan iedere collega snel informatie opvragen en op een eenvoudige manier verder werken in bestanden.

Remote werken betekent dat de gebruiker overal gebruik kan maken van het vertrouwde bureaublad. Alle benodigde applicaties staan al voor de gebruiker klaar. Het enige dat verandert, is de locatie van de medewerker. Er kan gewoon gewerkt worden alsof de medewerker op kantoor zit.

Wat betekent mobiel werken?

We noemen ‘mobiel werken’ ook wel eens ‘Het Nieuwe Werken’ of ‘flexibel werken’. Sommigen gaan nog een stap verder en noemen het ‘Werken 2.0’. Al die termen zijn leuk bedacht, maar wat houdt het nu precies in? Het komt er op neer dat je altijd en overal je werk kunt doen. Je bent niet langer afhankelijk van de plaats of tijd. Daardoor ben je in staat om bijvoorbeeld ook in de trein te werken.

Mobiel werken betekent ook dat je werk en privé beter kunt combineren. Je zit immers niet meer vast aan kantoortijden. Uit onderzoek blijkt dat mobiel werken leidt tot een lager ziekteverzuim. Daarnaast zijn werknemers ook veel productiever.

Deze vorm van werken heeft ook nog een ander voordeel: de filedruk zal teruglopen. We raken geen kostbare tijd meer kwijt aan met ons allen in de file staan, want werken kan immers overal. Dus ook thuis. Flexibel werken draagt daarom bij aan het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

De mobiele werkplek

Dankzij de komst van steeds uitgebreidere apps, kan alles wat op de laptop kan, ook op de mobiel. Microsoft Office 365 geeft hier een mooi voorbeeld van. Het heeft bijvoorbeeld een naadloze integratie tussen mobiele en vaste telefonie. Neem bijvoorbeeld zakelijke telefoontjes aan op de smartphone die je in je handen hebt.

De vaste werkplek bestond uit computers en bekabeling. De mobiele werkplek, daarentegen, is veelzijdig. Je bent overal bereikbaar en hebt overal toegang tot bedrijfsdata. Je smartphone is echt een werkplek geworden.

De mobiele werkplek zorgt voor een betere focus en een betere samenwerking tussen verschillende tools. De agenda bepaalt bijvoorbeeld of je bereikbaar bent op de smartphone of niet. Dat levert tijd en energie op die je kunt gebruiken voor andere werkzaamheden. Ook voor ondernemers is dit heel geschikt: zij kunnen zich weer focussen op het ondernemen.

Voordelen van de cloud

De cloud is de perfecte plek om data en applicaties te benaderen. Het is flexibel en als bedrijf of systeembeheerder profiteer je van schaalbaarheid en maximale beschikbaarheid. Door gebruik te maken van de cloud voorkom je de aanschaf van dure servers en kostbaar onderhoud.

Daar komt nog bij dat het een ramp is als een laptop met bedrijfsgevoelige informatie verloren raakt. Het werken in de cloud biedt meer zekerheid. Je kunt ze altijd openen en veiligstellen. Daarbij maakt het niet uit wat er gebeurt met de machine. Het is zelfs mogelijk om gevoelige informatie op afstand van gestolen laptops te wissen. Zo blijft je gevoelige bedrijfsinformatie echt veilig.

Werk beter. Leef beter. Hoe maken wij onze beloftes waar?

Door hard te werken.

Online Desktop

Online Desktop

Wij maken in de cloud werken mogelijk. Zo werk je overal en ben je steeds bereikbaar. Uiteraard sleutelen we ook aan de vereenvoudiging van de processen. Waardoor je nog productiever bent!

Lees meer!
Office 365

Office 365

Via DesktopToWork kan je nu ook werken in de cloud met Office. En dit zonder dat je zelf hoeft te investeren in licenties en hardware. Niet alleen verlaag je de downtime, bovendien maak je gebruik van extra mogelijkheden. Denk maar onze uitgebreide support.

Lees meer!
VoIP en Mobiel

VoIP en Mobiel

De Online Werkplek vergt flexibiliteit. Door te kiezen voor VoIP introduceer je de vrijheid waar iedereen naar hunkert. Zo is eenieder overal bereikbaar, net zoals ook de klant het vraagt. En daar pluk je als bedrijf de voordelen van.

Lees meer!
Connectiviteit

Connectiviteit

Bij DesktopToWork verbinden we de voordelen van de cloud met die van een flexibele werkplek. Voor ons is verbinden nu eenmaal belangrijk. En daarom kennen we er alles van. Wij selecteren voor jou de beste internetlijn en leveren optimale netwerk- en wifi-oplossingen. Waardoor je voortdurend razendsnel werkt.

Lees meer!