Wat zijn teamsites in Office 365? 

2 minuten, 53 seconden leestijd dinsdag 3 september 2019 Office 365 Productiviteit

Als gebruiker van Office 365 heb je waarschijnlijk al eens gehoord van de zogenoemde SharePoint-teamsites. Dergelijke teamsites bieden vaak meer mogelijkheden dan men denkt. Toch lijken er soms ook onduidelijkheden te bestaan omtrent de teamsites in Office 365. Daarom leggen wij graag uit wat een teamsite van Microsoft is en wat de meerwaarde ervan is in SharePoint.  

Wat zijn de teamsites in Office 365? 

De teamsites in Office 365 gebruik je om content, applicaties en informatie te delen met jouw teamgenoten. Je kan er bestanden opslaan die de verschillende teamgenoten kunnen raadplegen, maar je gebruikt het eveneens om gegevenslijsten te beheren. Elke teamsite beschikt over een eigen startpagina waarop de verschillende bestanden, applicaties, koppelingen en subpagina’s zijn weergegeven. De teamsites van Microsoft zijn raadpleegbaar via jouw Office 365 groep of via de mobiele Sharepoint-app. Ook onderweg kan je de teamsites van Microsoft met andere woorden raadplegen. De bestanden die in SharePoint worden opgenomen, zijn overigens ook in OneDrive terug te vinden. 

Wat zijn de mogelijkheden van de teamsites in Office 365? 

Teamsites in Office 365 kunnen zowel openbaar als privé zijn. In het eerste geval kan elke medewerker van de organisatie de teamsite bekijken, terwijl dat in het tweede geval enkel voor gemachtigde leden de waarheid is. Aan de teamsites in Office 365 kan je vervolgens lijsten, documentbibliotheken, pagina’s, nieuwsberichten of applicaties toevoegen. Bovendien kan de gemachtigde ook extra koppelingen voorzien.  

Aan jouw teamsite voeg je bijvoorbeeld diapresentaties, notulen of snelkoppelingen naar webpagina’s toe. Zo blijven projectmedewerkers steeds op de hoogte van de laatste evoluties, ook wanneer ze eens een dagje vrij hadden. Heel interessant is bovendien de integratie met Office 365 Groepen. Wanneer je een teamsite in Office 365 maakt, wordt er zelfs automatisch een Office 365 Groep gecreëerd 

Hoe teamsites maken in SharePoint? 

Teamsites maken in SharePoint is heel eenvoudig. Hiervoor meld je je aan in Office 365 en ga je naar Microsoft SharePoint. Bovenaan de SharePoint-pagina klik je op ‘+ Site maken’ en vervolgens op ‘Teamsite’. Nu kan je kiezen tussen verschillende ontwerpen en kan je de SharePoint teamsite een naam geven. Je geeft ook een beschrijving van de Microsoft teamsite in en configureert een en ander, zoals de privacy-instellingen. Klik vervolgens op ‘voltooien’ en jouw SharePoint teamsite is aangemaakt. 

Meer weten over de mogelijkheden van Office 365? 

De toepassingen van Office 365 strekken zich veel verder uit dan wat Outlook, Word en Powerpoint ons te bieden hebben. De teamsites van Office 365 zijn daar slechts één voorbeeld van. Weet bovendien dat je meer kan dan teamsites maken in SharePoint. Zo kan je bijvoorbeeld ook een communicatiesite aanmaken waarmee je voornamelijk rapporten, nieuws en gegevens met de teamgenoten deelt.  

Meer weten over de mogelijkheden van Office 365 en haar verschillende toepassingen? In onze blogs lichten we regelmatig enkele toepassingen toe. Maar hiernaast leggen onze experts graag een en ander voor jou uit. Stuur ons een mailtje of geef ons een belletje. Want ook wij houden er nu eenmaal van als jij het maximale uit Office 365 weet te halen. 

 

Werk beter. Leef beter. Hoe maken wij onze beloftes waar?

Door hard te werken.

Online Desktop

Online Desktop

Wij maken in de cloud werken mogelijk. Zo werk je overal en ben je steeds bereikbaar. Uiteraard sleutelen we ook aan de vereenvoudiging van de processen. Waardoor je nog productiever bent!

Lees meer!
Office 365

Office 365

Via DesktopToWork kan je nu ook werken in de cloud met Office. En dit zonder dat je zelf hoeft te investeren in licenties en hardware. Niet alleen verlaag je de downtime, bovendien maak je gebruik van extra mogelijkheden. Denk maar onze uitgebreide support.

Lees meer!
VoIP en Mobiel

VoIP en Mobiel

De Online Werkplek vergt flexibiliteit. Door te kiezen voor VoIP introduceer je de vrijheid waar iedereen naar hunkert. Zo is eenieder overal bereikbaar, net zoals ook de klant het vraagt. En daar pluk je als bedrijf de voordelen van.

Lees meer!
Connectiviteit

Connectiviteit

Bij DesktopToWork verbinden we de voordelen van de cloud met die van een flexibele werkplek. Voor ons is verbinden nu eenmaal belangrijk. En daarom kennen we er alles van. Wij selecteren voor jou de beste internetlijn en leveren optimale netwerk- en wifi-oplossingen. Waardoor je voortdurend razendsnel werkt.

Lees meer!