Wat heeft de Workspace App met het Nieuwe Werken te maken?

3 minuten, 42 seconden leestijd maandag 1 juli 2019 Online Workspace Het nieuwe werken

Het Nieuwe Werken wordt al eens een containerbegrip genoemd. Te abstract en te onbegrijpelijk, zegt men dan wel eens. Daarom geven ook wij het een scherpere definitie en noemen we het gewoon de Online Werkplek. Het gaat om één online plek waarmee je meteen aan de slag kan en dit ongeacht het moment of jouw locatie. Met onze Online Desktop maken wij het mogelijk.

Wij menen dat de Online Werkplek nieuwe arbeidsvoorwaarden mogelijk maakt en dat andere werkprocessen automatisch volgen. Maar bovenal geloven we dat de Online Werkplek ons beter laat werken. En leven. Wat dat te maken heeft met de Online Workspace? De Online Workspace speelt daarin een cruciale rol. Dat leggen we graag even voor jou uit.

Tijd- en plaatsonafhankelijk werken met de Online Workspace

De Online Workspace weet harde grenzen moeiteloos naar de prullenmand te verwijzen. Zo hoef je echt niet langer de zakelijke desktop te gebruiken. Nee, met de Online Workspace zijn al jouw applicaties en data vanaf elk toestel toegankelijk. Het enige wat je nodig hebt, is een goede internetverbinding. Op het werk? Thuis? Op vakantie? Met de smartphone of met de laptop? Voor de Online Workspace is het geen enkel probleem. En zo krijgt het Nieuwe Werken vorm.

VoIP-telefonie en non-stop bereikbaarheid

Wanneer je voor de Online Workspace van DesktopToWork kiest, krijg je van ons niet alleen de Online Workspace. Want wij maken meteen ook VoIP-telefonie mogelijk. Zo kan je niet alleen tijd- en plaatsonafhankelijk werken, maar ben je bovendien ook voortdurend bereikbaar. Gewoon, met je zakelijk telefoonnummer.

Net zoals je niet meer afhankelijk bent van de zakelijke desktop, verlies je dankzij VoIP-telefonie de verbondenheid met de telefoonlijn. Andermaal een cruciaal element om het Nieuwe Werken mogelijk te maken.

Het Nieuwe Werken is ook veilig werken

het nieuwe werken thuis

Het Nieuwe Werken wordt al snel in verband gebracht met telewerken of BYOD. Zowel werkgevers als medewerkers blijken er de barricades voor op te gaan. Toch botsen ze daar maar al te vaak tegen een aantal bekommernissen aan. Hoog op de barricades zijn veiligheidsvraagstukken nu eenmaal niet ongewoon. Gelukkig brengt de Online Workspace ook hier redding.

Hoewel alle apps via SSO meteen raadpleegbaar zijn, is het toch mogelijk om extra veiligheidsmaatregelen te voorzien. Zo zorgt MFA ervoor dat de credentials nog niet volstaan om in te loggen en dat een extra authenticatiemiddel zich opdringt. Denk bijvoorbeeld aan een sms of push notificatie op je smartphone. Lekker veilig.

Hiernaast worden voortdurend back-ups voorzien en steken ook wij de handen uit de mouwen, bijvoorbeeld door alle toestellen van antivirussoftware te voorzien. En omdat updates centraal worden uitgerold, zijn veiligheidslekken zo gedicht. Zo hoeft het Nieuwe Werken niet in onveilige situaties te resulteren. Integendeel.

Persoonlijke gegevens beschermen via de Online Workspace

Tot slot lijkt het Nieuwe Werken ook privacy vragen op te roepen. De bescherming van persoonsgegevens komt dan ook steeds hoger op de politieke agenda te staan. En zo creëert men bewustwording. Zeker in het geval van BYOD zijn dergelijke privacyvraagstukken heel begrijpelijk.

Maar gelijktijdig zijn ze compleet onnodig. Want wij van DesktopToWork hebben ook hier een aantal slimme oplossingen bedacht. MDM (Mobile Device Management) en MAM (Mobile Application Management), noemen wij ze. En net zoals sommigen het Nieuwe Werken een containerbegrip noemen, kunnen we dat van MAM al helemaal zeggen. Letterlijk, want door de organisatie slechts tot enkele containers toegang te verschaffen, blijven de persoonlijke gegevens steeds persoonlijk. Zoals het hoort.

Conclusie: de Online Workspace als onderdeel van een transitieproces

Dat de Online Workspace als enige het Nieuwe Werken mogelijk maakt, zullen we zeker niet beweren. Het Nieuwe Werken vergt immers ook een mentaliteitswijziging. Het rekent op gewijzigde arbeidsvoorwaarden. Het heeft nood aan nieuwe werkprocessen. En bovendien moet er sprake zijn van een toegenomen vertrouwen. Dat alles kan alleen de Online Workspace niet brengen. Het gaat dan ook om een heus veranderingsproces waarbij verschillende vraagstukken zich opdringen.

Technische innovaties kunnen echter wel de ongerustheid als sneeuw voor de zon laten verdwijnen. Het kan de basis vormen waarop nieuwe arbeidsvoorwaarden worden gebouwd. En het kan werkprocessen helpen optimaliseren. Dat alles is ook wat de Workspace App doet.

In z'n eentje zal de Workspace App het Nieuwe Werken heus niet mogelijk maken. Gelukkig is het een ideale tool om samen te werken. Samen te werken aan het Nieuwe Werken. Wij van DesktopToWork durven het zelfs de katalysator van het Nieuwe Werken te noemen. Omdat het je beter laat werken. En zo ook beter doet leven.

Werk beter. Leef beter. Hoe maken wij onze beloftes waar?

Door hard te werken.

Online Desktop

Online Desktop

Wij maken in de cloud werken mogelijk. Zo werk je overal en ben je steeds bereikbaar. Uiteraard sleutelen we ook aan de vereenvoudiging van de processen. Waardoor je nog productiever bent!

Lees meer!
Office 365

Office 365

Via DesktopToWork kan je nu ook werken in de cloud met Office. En dit zonder dat je zelf hoeft te investeren in licenties en hardware. Niet alleen verlaag je de downtime, bovendien maak je gebruik van extra mogelijkheden. Denk maar onze uitgebreide support.

Lees meer!
VoIP en Mobiel

VoIP en Mobiel

De Online Werkplek vergt flexibiliteit. Door te kiezen voor VoIP introduceer je de vrijheid waar iedereen naar hunkert. Zo is eenieder overal bereikbaar, net zoals ook de klant het vraagt. En daar pluk je als bedrijf de voordelen van.

Lees meer!
Connectiviteit

Connectiviteit

Bij DesktopToWork verbinden we de voordelen van de cloud met die van een flexibele werkplek. Voor ons is verbinden nu eenmaal belangrijk. En daarom kennen we er alles van. Wij selecteren voor jou de beste internetlijn en leveren optimale netwerk- en wifi-oplossingen. Waardoor je voortdurend razendsnel werkt.

Lees meer!