Vijf trends op de digitale werkplek

3 minuten, 0 seconden leestijd woensdag 12 juni 2019 Het nieuwe werken

Digitale werkplekken worden steeds populairder. Logisch, want hiermee worden medewerkers veel productiever. Door de jaren heen is de manier waarop we het gebruiken wel veranderd. De huidige trends op een rijtje.

Het dashboard als begin van de dag

Op de digitale werkplek wordt het dashboard als leidraad voor de dag gezien. Iedere medewerker kijkt ‘s morgens vroeg op het sociale intranet (of: sociale platform) om de laatste ins- en outs van het bedrijf te bekijken. Met een kop koffie in de hand lees je het nieuws van de dag, wordt duidelijk wat het belangrijkste nieuws is voor het werk en kan er direct genavigeerd worden naar de benodigde applicaties.

Het dashboard is daarmee het begin van de dag. Het sociale platform is een absolute trend die in 2019, en ver daarna, niet meer mag ontbreken. Zo hebben medewerkers toch contact met elkaar, maar op de momenten dat het uitkomt.

Medewerkers staan voorop

Een vrij nieuwe trend is de Digital Employee eXperience (DEX). Deze trend is belangrijk binnen organisaties, omdat hierbij de interactie tussen de medewerker en de organisatie cruciaal is. De medewerker staat voorop. Zonder efficiënte medewerkers immers geen goed draaiende organisatie.

Een succesvolle organisatie doet er alles aan om het de medewerker naar wens te maken. Een digitale werkplek is zeer gebruiksvriendelijk, zorgt ervoor dat zaken op de juiste manier worden afgehandeld en is van belang voor een hoge tevredenheid onder medewerkers.

Samenwerken

Een digitale werkplek helpt samenwerking tussen collega’s vlotter te laten verlopen. Wat we tegenwoordig ook steeds meer zien, is dat organisaties onderling gaan samenwerken. Zo nemen ze bijvoorbeeld een gezamenlijk intranet. Op die manier ontstaat een overkoepelende samenwerking en blijven medewerkers minder mailtjes over en weer naar elkaar sturen. Zelfs het overleggen kan, als het moet, via het intranet plaatsvinden.

Dankzij de digitale werkplek ontstaan mooie samenwerkingen. Ver reizen is niet meer nodig. Lange meetings worden overbodig. Efficiëntie krijgt weer een belangrijke plek in de organisatie. En dat alles via dezelfde

Office365 en de digitale werkplek

Tegenwoordig zie je dat Office365 bij steeds meer bedrijven de standaard wordt. De integratie van de bijbehorende apps maakt een behoorlijke opmars. Werden vroeger Word, Excel en Outlook op lokale computers gedraaid, werkt het tegenwoordig allemaal vanuit de cloud. Medewerkers vinden alle belangrijke documenten en alle informatie op een centrale plek. Je kunt zelfs integraties met leerplatformen en trainingsprogramma’s maken. Zo investeer je in kundige medewerkers.

Daar komt nog bij dat er veel meer focus komt te liggen op mobiele apparaten. Het begint steeds logischer te worden dat medewerkers kunnen werken op hun tablet en smartphone - apparaten die je ook onderweg kunt gebruiken.

Het opzetten en beheren van een digitale werkplek uitbesteden

Het is voor veel bedrijven verleidelijk om hun ICT-taken binnen het bedrijf te houden. Ze denken daarmee op de kosten te kunnen besparen. Doe-het-zelven is populairder dan ooit. Toch is dat niet aan te raden. Kant-en-klare mogelijkheden bieden namelijk veel meer mogelijkheden. Bovendien heeft de leverancier van een digitale werkplek de juiste kennis en ervaring. De leverancier zorgt er voor dat alles feilloos verloopt en blijft werken.

Dankzij het gebruik van een digitale werkplek hoef je niet voor de tweede keer het wiel uit te vinden. Handig, want dan hoeven bedrijven ook niets zelf te ontwikkelen. Geen niet-gebruiksvriendelijke omgevingen meer, maar een platform dat klaar staat om er mee aan de slag te gaan.

Inmiddels is een kant-en-klare digitale werkplek zo ver doorontwikkeld, dat een doe-het-zelf-omgeving er niet meer aan kan tippen. Daar komt nog bij dat je niet meer zelf updates hoeft door te voeren.

Werk beter. Leef beter. Hoe maken wij onze beloftes waar?

Door hard te werken.

Online Desktop

Online Desktop

Wij maken in de cloud werken mogelijk. Zo werk je overal en ben je steeds bereikbaar. Uiteraard sleutelen we ook aan de vereenvoudiging van de processen. Waardoor je nog productiever bent!

Lees meer!
Office 365

Office 365

Via DesktopToWork kan je nu ook werken in de cloud met Office. En dit zonder dat je zelf hoeft te investeren in licenties en hardware. Niet alleen verlaag je de downtime, bovendien maak je gebruik van extra mogelijkheden. Denk maar onze uitgebreide support.

Lees meer!
VoIP en Mobiel

VoIP en Mobiel

De Online Werkplek vergt flexibiliteit. Door te kiezen voor VoIP introduceer je de vrijheid waar iedereen naar hunkert. Zo is eenieder overal bereikbaar, net zoals ook de klant het vraagt. En daar pluk je als bedrijf de voordelen van.

Lees meer!
Connectiviteit

Connectiviteit

Bij DesktopToWork verbinden we de voordelen van de cloud met die van een flexibele werkplek. Voor ons is verbinden nu eenmaal belangrijk. En daarom kennen we er alles van. Wij selecteren voor jou de beste internetlijn en leveren optimale netwerk- en wifi-oplossingen. Waardoor je voortdurend razendsnel werkt.

Lees meer!