Vijf struikelblokken bij werkplekbeheer

2 minuten, 14 seconden leestijd dinsdag 11 juni 2019 Ervaring

De beste vorm van werkplekbeheer is het type beheer waarbij zo min mogelijk werkzaamheden nodig zijn. Je zou wensen dat je de software maar een keer hoeft uit te rollen en dat het daarna blijft werken. Toch is het in veel gevallen nog niet zo gemakkelijk. Als een probleem is opgelost, komen daar vaak meerdere voor terug. Wat zijn de typische struikelblokken bij werkplekbeheer? En hoe kun je deze oplossen?

Struikelblok 1: wie is de expert?

Jaren geleden was het zo dat de systeembeheerder de expert is en deze het laatste woord heeft. Dat gaat tegenwoordig niet meer op. In sommige gevallen heeft de gebruiker meer kennis dan de servicedesk-medewerker. Dat is ook niet zo vreemd: tegenwoordig komen veel jongere medewerkers al op de middelbare school in aanraking met hacking en met programmeren.

Vaak vindt de gebruiker een oplossing voor zijn eigen probleem. Dat lijkt fijn: je hebt er als servicedesk-medewerker het werk niet van en de call kan snel worden afgesloten. Je ruilt hier alleen wel een stukje controle voor in.

Struikelblok 2: De honger naar opslag

Tegenwoordig hebben gebruikers steeds meer opslag nodig. Daar kom je moeilijk omheen. Zelfs in professionele kantooromgevingen nemen medewerkers daarom USB-sticks mee. Als systeembeheerder zie je dit soort praktijken liever niet; het kan schadelijk voor de hele ICT-omgeving zijn;

Struikelblok 3: meer protocollen en bestandstypes

Gebruikers willen ook audio en video kunnen streamen. Messaging en verschillende plugins worden ook steeds belangrijker. We komen ook meer wensen voor integratie voor telefonie tegen. Aan veel van deze wensen moeten we tegemoet kunnen komen.

Struikelblok 4: buiten kantoor werken

Laptops, smartphones en tablets zorgen ervoor dat medewerkers buiten de deur kunnen werken. Thuiswerken komt steeds vaker voor. Hoe kun je deze binnen werkplekbeheer ondersteunen? Kunnen we synchronisatie voorkomen?

Struikelblok 5: Meer centrale applicaties

Data en applicaties worden steeds meer centraal aangeboden. Dat komt doordat SAN en NAS steeds betaalbaarder worden en applicatie streaming-technieken zijn volop beschikbaar. Thin en hybride clients worden de standaard binnen de kantooromgeving. Dat betekent wel dat er op een andere manier naar updates en profielbeheer moet worden gekeken.

Anticiperen op de toekomst

Systeembeheerders moeten anticiperen op de toekomst. Daarvoor moeten duidelijke afspraken worden gemaakt. Waar kunnen systeembeheerders bij ondersteunen? En waarbij niet? Een goede oplossing is hoe dan ook het werken in het cloud, waarbij bestanden en veranderingen tussentijds worden opgeslagen. Dat is broodnodig, want laptops worden dichtgeklapt voordat bestandssynchronisatie compleet is.

De tendens is dat we naar een meer hibernate omgeving gaan. We zetten de computer nooit meer echt uit. Beheren op basis van group membership wordt daardoor lastiger. Door al deze uitdagingen moeten we op zoek gaan naar nieuwe, betere oplossingen. Waar zit jij aan te denken?

Werk beter. Leef beter. Hoe maken wij onze beloftes waar?

Door hard te werken.

Online Desktop

Online Desktop

Wij maken in de cloud werken mogelijk. Zo werk je overal en ben je steeds bereikbaar. Uiteraard sleutelen we ook aan de vereenvoudiging van de processen. Waardoor je nog productiever bent!

Lees meer!
Office 365

Office 365

Via DesktopToWork kan je nu ook werken in de cloud met Office. En dit zonder dat je zelf hoeft te investeren in licenties en hardware. Niet alleen verlaag je de downtime, bovendien maak je gebruik van extra mogelijkheden. Denk maar onze uitgebreide support.

Lees meer!
VoIP en Mobiel

VoIP en Mobiel

De Online Werkplek vergt flexibiliteit. Door te kiezen voor VoIP introduceer je de vrijheid waar iedereen naar hunkert. Zo is eenieder overal bereikbaar, net zoals ook de klant het vraagt. En daar pluk je als bedrijf de voordelen van.

Lees meer!
Connectiviteit

Connectiviteit

Bij DesktopToWork verbinden we de voordelen van de cloud met die van een flexibele werkplek. Voor ons is verbinden nu eenmaal belangrijk. En daarom kennen we er alles van. Wij selecteren voor jou de beste internetlijn en leveren optimale netwerk- en wifi-oplossingen. Waardoor je voortdurend razendsnel werkt.

Lees meer!