Toegelicht: steeds voldoende opslagruimte in de OneDrive app

3 minuten, 16 seconden leestijd woensdag 31 juli 2019 Office 365

Dankzij Office 365 is samenwerken supereenvoudig. Zo werken jullie gelijktijdig aan uiteenlopende Office-documenten of wissel je ideeën uit met jouw collega’s. Via de zogenoemde OneDrive app staan alle documenten niet alleen op één centrale plek maar deel je de content ook met personen die jij vertrouwt. En gelijktijdig houd je voortdurend de touwtjes in handen.  

In 2016 werd de gratis opslagruimte van de OneDrive app van 15 GB naar 5 GB gereduceerd Vervolgens kregen wij de vraag of de OneDrive app wel nog voldoende opslagruimte biedt. Ook vandaag de dag is dit nog steeds razend actueel. Daarom leggen wij van DesktopToWork een en ander voor jou uit.  

Gratis OneDrive opslagruimte: 5 GB gratis online opslag 

Tot 2016 hadden gebruikers gratis recht op 15 GB OneDrive opslagruimte. Uiteindelijk bleek dat 99% van de particuliere gebruikers minder dan 5 GB opslagruimte gebruikten. Er werd dus structureel te veel opslagruimte voorbehouden en dat tastte de capaciteit van de opslagservers aan. Dus reduceerde men de gratis OneDrive opslag naar 5 GB. Dit is ongeveer voldoende voor zo’n 6.600 Office-files of ruim 1.600 foto’s. Voor privégebruik zou dat in principe moeten volstaan 

Sommigen zullen echter voor hun OneDrive extra opslag moeten voorzien. Zeker indien ze er ook video’s bewaren. Zij kunnen gelukkig voor hun OneDrive extra opslag kopen. Het gaat om een abonnementsformule waarbij je, voor een luttele € 2,-/maand, jouw OneDrive app 50 GB extra opslag geeft. Hierbij zijn echter enkel de kernfunctionaliteiten aanwezig. Zo kan je bijvoorbeeld niet op de ransomwaredetectie rekenen. Dit kan wel indien je kiest voor Office 365 Personal, Office 365 Home of Office 365 Business. Dan krijg je overigens automatisch 1 TB (Office 365 Personal) of 6 TB (Office 365 Home) opslag in jouw OneDrive app. 

Opgelet: het gaat niet om OneDrive voor Bedrijven! 

Als gebruiker moet je de licentievoorwaarden respecteren. Wat velen niet weten is dat Office 365 Home en Office 365 Personal, net zoals de gratis opslagruimte in de OneDrive app, er enkel en alleen zijn voor niet-commercieel gebruik. Met andere woorden is dit type OneDrive niet geschikt voor bedrijven. Zij moeten via Office 365 Business opteren voor OneDrive voor Bedrijven 

Office 365 Business en OneDrive voor Bedrijven: 1 TB of (veel) meer 

Indien je over Office 365 Business beschikt, is er voor jouw OneDrive extra opslag voorzien. Je ontvangt immers automatisch 1 TB (1.000 GB) opslagruimte voor jouw OneDrive app. OneDrive Business is automatisch inbegrepen in de formules Office 365 Business, Office 365 Business Premium en Office 365 Essentials.  

Ben je op zoek naar een formule van OneDrive voor bedrijven die echte geheugenvreters zijn? Dan zijn er nog een aantal andere mogelijkheden beschikbaar. Via de pakketten Office 365 E3 en Office 365 E5 krijg je bijvoorbeeld standaard 5 TB opslagruimte (vanaf 5 of meer gebruikers) in jouw OneDrive app, maar kan je eenvoudig extra opslagruimte voor jouw OneDrive app aanvragen. En dat onbeperkt! 

Meer weten over OneDrive voor Bedrijven? 

Wil je OneDrive Business gebruiken? Dan is het belangrijk dat de beschikbare opslagruimte optimaal aansluit bij de noden van jouw onderneming. Wij kunnen een en ander voor jou nagaan. Maar weet bovenal dat indien de opslagruimte van OneDrive Business tegen z’n grenzen aanloopt, wij voor jouw OneDrive extra opslag kunnen voorzien. Wij leggen jou dan ook graag een en ander uit. Geef ons een belletje of kom even langs.  

Wil je vooraf een en ander uittesten? Geen probleem. Bij ons kan je Office 365 Business gratis uitproberen. Plan nu jouw gratis adviesgesprek in en wij nemen contact met je op. 

 

Werk beter. Leef beter. Hoe maken wij onze beloftes waar?

Door hard te werken.

Online Desktop

Online Desktop

Wij maken in de cloud werken mogelijk. Zo werk je overal en ben je steeds bereikbaar. Uiteraard sleutelen we ook aan de vereenvoudiging van de processen. Waardoor je nog productiever bent!

Lees meer!
Office 365

Office 365

Via DesktopToWork kan je nu ook werken in de cloud met Office. En dit zonder dat je zelf hoeft te investeren in licenties en hardware. Niet alleen verlaag je de downtime, bovendien maak je gebruik van extra mogelijkheden. Denk maar onze uitgebreide support.

Lees meer!
VoIP en Mobiel

VoIP en Mobiel

De Online Werkplek vergt flexibiliteit. Door te kiezen voor VoIP introduceer je de vrijheid waar iedereen naar hunkert. Zo is eenieder overal bereikbaar, net zoals ook de klant het vraagt. En daar pluk je als bedrijf de voordelen van.

Lees meer!
Connectiviteit

Connectiviteit

Bij DesktopToWork verbinden we de voordelen van de cloud met die van een flexibele werkplek. Voor ons is verbinden nu eenmaal belangrijk. En daarom kennen we er alles van. Wij selecteren voor jou de beste internetlijn en leveren optimale netwerk- en wifi-oplossingen. Waardoor je voortdurend razendsnel werkt.

Lees meer!