Overzicht: dit zijn de onmisbare O365-applicaties

5 minuten, 45 seconden leestijd dinsdag 25 juni 2019 Office 365 Productiviteit

Dankzij Microsoft Office 365 hoef je niet zelf in licenties en hardware te investeren. In één enkel Office 365 pakket ontvang je alle nodige O365-applicaties, inclusief support en voorzien van een optimale beveiliging. Er bestaan natuurlijk wel verschillende Office 365 abonnementen die stuk voor stuk hun eigen O365-applicaties bevatten.

In dit blogartikel zoomen we in op de verschillende O365-applicaties, geven we een woordje uitleg en hebben we het over hun geschiktheid. We geven meteen ook aan in welke Office 365 abonnementen de verschillende applicaties te vinden zijn. Zo kies je steeds het Office 365 pakket dat het best bij jou past.

De 4 klassiekers van elk Office 365 pakket

Wat ons betreft zijn er vier applicaties die eigenlijk nooit mogen ontbreken. We hebben het uiteraard over Microsoft Office Word, Excel, Powerpoint en Outlook. Microsoft Word is nu eenmaal jouw favoriete tekstverwerker, terwijl Microsoft Powerpoint de beste diapresentaties het levenslicht laat zien. Microsoft Excel helpt je dan weer razendsnel gegevens te verwerken, terwijl Outlook jouw digitale brievenbus mag zijn.

Het voordeel is dat deze klassiekers in alle Office 365 abonnementen te vinden zijn, ongeacht of je nou kiest voor Office 365 Business Essentials (alleen online versie beschikbaar), Office 365 Business of Office 365 Business Premium.

Office 365 OneDrive, deel bestanden en werk samen

Een andere onmisbare applicatie is Office 365 OneDrive. Via Office 365 OneDrive deel je immers eenvoudig bestanden en werk je samen met jouw collega's. Of met externe medewerkers. Hierdoor zijn jouw documenten voortdurend bereikbaar, ongeacht of je nu thuis of op het werk bent.

Ook wanneer je Microsoft Teams gebruikt, is Office 365 OneDrive gewoon toegankelijk. En heb je geen internetverbinding? Geen probleem, want dan werk je offline verder. Van zodra je dan weer verbinding maakt, worden alle bestanden automatisch geüpload waardoor je meteen met de nieuwste versie verder kan. Microsoft Office 365 OneDrive als back-up gebruiken doe je echter maar beter niet, want de mogelijkheden om herstelacties uit te voeren zijn heel beperkt. Gelukkig bieden wij een aantal alternatieven aan.

Office 365 OneDrive is de ideale oplossing voor zij die op meerdere apparaten werken, graag samenwerken of eenvoudig bestanden willen delen. Voor de online werkplek is het dan ook onmisbaar. Gelukkig is Office 365 OneDrive in alle Office 365 abonnementen inbegrepen. Zo krijg je meteen toegang tot de digitale cloud.

Bezorg de productiviteit een boost met Office 365 SharePoint

Ook van Office 365 SharePoint zijn wij echte fans. Dat heeft uiteraard alles te maken met de mogelijkheden ervan. Office 365 SharePoint vormt immers de basis voor mobiel intranet. Hierdoor kan je content, kennis en toepassingen met elkaar delen en wordt teamwerk gestimuleerd. Maar omdat informatie ook eenvoudiger te vinden is, krijgt de productiviteit al snel een boost.

Toch heeft Office 365 SharePoint nog veel meer te bieden. Zo laat je via communicatiesites van je horen en stimuleer je de betrokkenheid binnen jouw organisatie. Maar bovenal kan je in Office 365 SharePoint ook complexe operationele werkstromen integreren door het te gebruiken in combinatie met Microsoft Flow en PowerApps.

Microsoft Office 365 SharePoint is een ideaal hulpmiddel voor wie online wil samenwerken en snel informatie hoopt uit te wisselen. In het kader van telewerken is het dan ook een onmisbaar instrument. Zo maakt het immers niet uit waar je bent: de informatie komt steeds bij de juiste persoon terecht.

Microsoft Office 365 SharePoint is in de volgende Office 365 abonnementen inbegrepen: Office 365 Business Essentials en Office 365 Business Premium.

Microsoft teams, jullie communicatiekanaal

office 365 apps desktoptowork

Draag je teamwork hoog in het vaandel? Dan heb je meer nodig dan alleen Office 365 SharePoint. Microsoft Teams vormt immers de ideale hub om effectief te communiceren en samen te werken. Via Microsoft Teams communiceer je immers niet alleen, maar krijg je ook toegang tot de verschillende apps van jouw Office 365 pakket. Denk onder andere aan Word, Excel en SharePoint. Toch kan je je werkomgeving eenvoudig aanpassen en reken je op diverse mogelijkheden om je team te beveiligen.

Wie Office 365 SharePoint gebruikt is dan ook gebaat bij Microsoft Teams. Logischerwijs is het bij dezelfde Office 365 abonnementen inbegrepen, met name in Office 365 Business Essentials en Office 365 Business Premium.

Noteer al jouw notities in Office 365 OneNote

Office 365 OneNote is een digitaal notitieblokje waarin je eenvoudig secties en pagina's aanbrengt. Zo navigeer je in een mum van tijd doorheen al jouw notities en hoef je geen enkel idee meer te vergeten.

Office 365 OneNote bewijst een ideaal hulpmiddel te zijn op momenten waarop je iets aan de balk wilt schrijven. Je kan ideeën immers niet alleen tekstueel ingeven maar krijgt ook alle vrijheid om zelf markeringen of inktaantekeningen aan te brengen. Hierdoor laat Office 365 OneNote zich eenvoudig gebruiken in combinatie met een tablet en een stilus. Toch kan Microsoft Office 365 OneNote veel meer dan enkel dat. Zo wissel je jouw ideeën moeiteloos met anderen uit. Extra fijn. Toch?

Wij merken dat Microsoft Office 365 OneNote vooral gretig wordt gebruikt in het onderwijs waar ze lesplannen helpen te organiseren. Toch blijkt het ook voor creatieve beroepsbeoefenaars een gewild instrument te zijn. Maar uiteraard combineer je het dan wel met Microsoft Publisher.

Microsoft Office 365 OneNote is inbegrepen in de Office 365 abonnementen Office 365 Business en Office 365 Business Premium.

Microsoft Publisher voor professionele lay-outs

Zij die zich in de creatieve sector bevinden, zullen zich natuurlijk niet alleen met Office 365 OneNote kunnen uitleven. Nee, Microsoft Publisher mag voor hen ook niet ontbreken. Zo kunnen ze hun professionele lay-outs tot in de kleinste details vormgeven. En ook het publiceren gaat minstens even vlot. Hierdoor verzend je e-mailpublicaties of exporteer je het resultaat meteen naar niet-bewerkbare indelingen.

Microsoft Publisher is beschikbaar binnen de Office 365 abonnementen Office 365 Business en Office 365 Business Premium. Het is echter enkel voor de pc beschikbaar.

Bouw een eigen database met Microsoft Access

Samen met de Microsoft Office 365 abonnementen Office 365 Business en Office 365 Business Premium komt ook het programma Microsoft Access. Ook hier is het alleen voor de pc beschikbaar.

Microsoft Access is een module om zelf database-apps te maken zonder dat je over ontwikkelaarsvaardigheden hoeft te beschikken. Je kan vertrekken vanaf sjablonen maar de rijke ontwerpmiddelen van Access helpen jou evenzeer om aantrekkelijke toepassingen het levenslicht te laten zien.

Een Office 365 pakket dat 100% bij jou past

Dat aanbieden is alvast ons doel.

Naast bovenstaande O365-applicaties zijn er nog heel wat andere aanraders die je gerust kan opnemen in jouw Office 365 pakket. Denk onder andere aan applicaties zoals Microsoft MyAnalytics, Microsoft Exchange Server, Microsoft Power BI Pro, Microsoft Stream en Office 365 Yammer.

Op basis van jouw voorkeuren stellen wij voor jou een Office 365 pakket op maat samen. Wij zorgen dat alle door jou gewenste O365-applicaties in jouw Office 365 pakket inbegrepen zijn en maken de gebruikersaccounts voor je aan. Geen zorgen: per gebruiker mag je Office 365 op vijf verschillende apparaten activeren. Zo kan je meteen aan de slag.

Meer weten over de Office 365 abonnementen en de inbegrepen O365-applicaties? Bij ons kan je steeds terecht voor gratis advies over Office 365. We leggen jou een en ander uit en helpen jou bij het kiezen van het best geschikte Office 365 pakket.

Werk beter. Leef beter. Hoe maken wij onze beloftes waar?

Door hard te werken.

Online Desktop

Online Desktop

Wij maken in de cloud werken mogelijk. Zo werk je overal en ben je steeds bereikbaar. Uiteraard sleutelen we ook aan de vereenvoudiging van de processen. Waardoor je nog productiever bent!

Lees meer!
Office 365

Office 365

Via DesktopToWork kan je nu ook werken in de cloud met Office. En dit zonder dat je zelf hoeft te investeren in licenties en hardware. Niet alleen verlaag je de downtime, bovendien maak je gebruik van extra mogelijkheden. Denk maar onze uitgebreide support.

Lees meer!
VoIP en Mobiel

VoIP en Mobiel

De Online Werkplek vergt flexibiliteit. Door te kiezen voor VoIP introduceer je de vrijheid waar iedereen naar hunkert. Zo is eenieder overal bereikbaar, net zoals ook de klant het vraagt. En daar pluk je als bedrijf de voordelen van.

Lees meer!
Connectiviteit

Connectiviteit

Bij DesktopToWork verbinden we de voordelen van de cloud met die van een flexibele werkplek. Voor ons is verbinden nu eenmaal belangrijk. En daarom kennen we er alles van. Wij selecteren voor jou de beste internetlijn en leveren optimale netwerk- en wifi-oplossingen. Waardoor je voortdurend razendsnel werkt.

Lees meer!