Overschakelen naar VoIP is eenvoudiger dan je denkt

2 minuten, 54 seconden leestijd maandag 20 mei 2019 VoIP Ervaring

Er zijn verschillende redenen waarom men voor een VoIP aansluiting kiest. De vele VoIP mogelijkheden, de kostenbesparing en het bijhorend gemak worden het vaakst genoemd. Toch blijkt een VoIP telefoon aansluiten nog steeds in een aantal vraagtekens te resulteren, zeker wat de overschakeling betreft. Gelukkig is van een telefooncentrale naar VoIP overschakelen veel eenvoudiger dan je denkt. En dat bewijst onderstaand stappenplan als geen ander.

# 1. Voorstudie als basis van de VoIP aansluiting

Het succes van een VoIP aansluiting is afhankelijk van de voorstudie. Er moet immers vooraf een en ander worden nagegaan. Over het algemeen zal een VoIP aansluiting bijvoorbeeld in extra dataverbruik resulteren omdat de interne gesprekken niet langer via het interne bedrijfsnetwerk worden afgehandeld. Daarom zal je moeten nagaan of er wel voldoende bandbreedte beschikbaar is. Hiernaast is het noodzakelijk om uit te pluizen of jouw IP-toestellen geschikt zijn voor het SIP-protocol. Eventueel kan het noodzakelijk zijn om de toestellen met andere firmware te flashen, hoewel wij over minstens even eenvoudige oplossingen beschikken.

Denk natuurlijk ook na over welke VoIP mogelijkheden er gewenst zijn. Bespreek eventueel een en ander met de vriendelijke dame van de receptie of met de klantenservice. Hun praktijkervaring is vaker wel dan niet van goudwaarde. Blijf je met vragen zitten? Neem dan contact op met DesktopToWork. Wij bespreken samen met jou de verschillende VoIP mogelijkheden, gaan de geschiktheid van jouw toestellen na en leggen jou een en ander uit. Zo leggen wij de basis voor jouw VoIP aansluiting.

# 2. Zoek geschikte VoIP leveranciers

Wanneer je op zoek bent naar VoIP leveranciers zal het al snel opvallen dat er heel veel VoIP leveranciers zijn die allen hun eigen tarieven hanteren. Het verschil zit ‘m meestal in de extra services die je van zo’n VoIP leveranciers krijgt. Bij DesktopToWork staan we bijvoorbeeld garant voor optimale oplossingen die aansluiten bij jouw unieke werkplek. Bellen vanuit de browser is geen probleem, maar ook slimme webhooks en het gebruik van de Vialer App schrikken ons niet af. Hierdoor kunnen wij steeds een maatoplossing aanbieden. En zo weten wij ons te onderscheiden van andere VoIP leveranciers.

# 3. De noodzakelijke apparatuur bestellen en de VoIP telefoon aansluiten

ip toestellen

Vervolgens zullen de VoIP-toestellen worden aangekocht en zal eventueel ook een nieuwe internetmodem zich opdringen, hoewel het vervangen daarvan tegenwoordig nog zelden noodzakelijk is. Bij DesktopToWork beperken we het te bestellen materiaal alvast tot het minimale. Ja, zelfs als wij een bliek uitgooien weten we een snoek te vangen. Maar uiteraard regelen wij ook de feitelijke VoIP aansluiting. Zo hoef je die snoek niet op zolder te zoeken. En zo weten wij ons van andere VoIP leveranciers te onderscheiden.

# 4. Overzetten van telefoonnummers

Natuurlijk wil je jouw zakelijk telefoonnummer behouden. Dat kan. Zo’n portering kan wel één tot twee weken in beslag nemen. Hierdoor is het belangrijk om de overschakeling tijdig op te starten. Wij kunnen jou informeren of een en ander uit handen nemen. Dat is net zo handig. Zoals je het van ons gewoon bent.

# 5. VoIP instellen in functie van de gewenste VoIP mogelijkheden

In de eerste stap heb je de gewenste VoIP mogelijkheden genoteerd. Op basis van de door jou gewenste VoIP mogelijkheden kunnen we nu jouw VoIP instellen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een keuzemenu, het oprichten van belgroepen of het automatisch doorschakelen. Het instellen van dergelijke belwensen verloopt heel eenvoudig en kan ook op individueel niveau gebeuren. Hierover informeren wij graag opdat alle medewerkers maximaal gebruik kunnen maken van de VoIP mogelijkheden.

Werk beter. Leef beter. Hoe maken wij onze beloftes waar?

Door hard te werken.

Online Desktop

Online Desktop

Wij maken in de cloud werken mogelijk. Zo werk je overal en ben je steeds bereikbaar. Uiteraard sleutelen we ook aan de vereenvoudiging van de processen. Waardoor je nog productiever bent!

Lees meer!
Office 365

Office 365

Via DesktopToWork kan je nu ook werken in de cloud met Office. En dit zonder dat je zelf hoeft te investeren in licenties en hardware. Niet alleen verlaag je de downtime, bovendien maak je gebruik van extra mogelijkheden. Denk maar onze uitgebreide support.

Lees meer!
VoIP en Mobiel

VoIP en Mobiel

De Online Werkplek vergt flexibiliteit. Door te kiezen voor VoIP introduceer je de vrijheid waar iedereen naar hunkert. Zo is eenieder overal bereikbaar, net zoals ook de klant het vraagt. En daar pluk je als bedrijf de voordelen van.

Lees meer!
Connectiviteit

Connectiviteit

Bij DesktopToWork verbinden we de voordelen van de cloud met die van een flexibele werkplek. Voor ons is verbinden nu eenmaal belangrijk. En daarom kennen we er alles van. Wij selecteren voor jou de beste internetlijn en leveren optimale netwerk- en wifi-oplossingen. Waardoor je voortdurend razendsnel werkt.

Lees meer!