Onmisbare applicaties voor de virtuele werkplek

3 minuten, 4 seconden leestijd woensdag 14 augustus 2019 Het nieuwe werken

Het ondernemerslandschap vergt steeds meer flexibiliteit en dit zowel van leidinggevenden als van medewerkers. Aan flexibiliteit zijn dan ook een aantal belangrijke voordelen verbonden. Denk bijvoorbeeld aan de betere balans tussen werk en privé. De voorwaarde is dan wel dat we ook flexibel aan de slag kunnen gaan. En in de praktijk kan dat enkel via zogenoemde online werkplek applicaties. Zij zorgen ervoor dat we bestanden kunnen delen, data kunnen raadplegen en overal kunnen (samen)werken. Welke online werkplek applicaties er zoal verkrijgbaar zijn? Heel wat! 

Onderstaande 4 online werkplek applicaties vormen daar uitstekende voorbeelden van en zijn wat ons betreft onmisbaar.   

Citrix ShareFile 

Een van de eerste online werkplek applicaties is Citrix ShareFile. Het is een applicatie waarmee je voortdurend toegang hebt tot de benodigde data en waarmee je eenvoudig documenten deelt. Dergelijke online werkplek applicaties synchroniseren automatisch de beschikbare data en zijn ook geschikt voor het delen van informatie met klanten en derden. Uiteraard is het een ideale tool om thuis even verder te kunnen werken. Vooral het feit dat je zowel online als offline kan samenwerken, is een groot voordeel van Citrix ShareFile. 

Office 365 

In Office 365 vind je alle standaard Office-toepassingen zoals Microsoft Word en Powerpoint. Een internetverbinding volstaat om Office 365 te raadplegen. Bestanden slaan bovendien automatisch op en worden ongemerkt gesynchroniseerd, waardoor je ook extern met Office 365 aan de slag kan. Valt de internetverbinding weg? Dan behoud je de mogelijkheid om bestanden te maken of om gesynchroniseerde bestanden te openen. Via een koppeling met OneDrive voor Bedrijven hoeft dat laatste uiteraard geen probleem te zijn.  

OneDrive voor Bedrijven 

Er bestaan verschillende online werkplek applicaties die bestanden in de cloud opslaan en delen. Naast Citrix ShareFile kan je bijvoorbeeld ook Google Drive of Dropbox gebruiken. Maar wat ons betreft mag OneDrive voor Bedrijven zeker aan dit lijstje met online werkplek applicaties worden toegevoegd. Het voordeel ervan is dat het verbonden is met jouw Microsoft-account en dat de organisatie de online omgeving beheert. Centraal staat het samenwerken met collega’s, terwijl de organisatie de rechten van elke medewerker bepaalt.  

Citrix Workspace App 

Ben je tot slot op zoek naar de ultieme applicatie voor de virtuele werkplekOntdek dan de Citrix Workspace App. De Citrix Workspace App combineert immers alle online werkplek applicaties. De Citrix Workspace App is dan ook de toegangspoort naar alle applicaties en data zoals je het van jouw klassieke digitale werkomgeving gewoon bent. Zo benader je steeds jouw bekende werkomgeving, ongeacht waar je bent.  

Het is meer dan een verzameling van online werkplek applicaties omdat het als een virtueel bureaublad fungeert en volledig werd afgestemd op de noden van de gebruiker. Personaliseermogelijkheden, zoekfunctionaliteiten en de integratie van cloudopslagdiensten zijn hier immers heel gewoon. 

Maak de virtuele werkplek mogelijk 

De praktijk leert ons dat veel organisaties wel flexibeler willen omspringen met hun capaciteiten, maar tegen technische beperkingen aanlopen. Dit terwijl er intussen al talloze kant-en-klare online werkplek applicaties beschikbaar zijn. Zij zijn eenvoudig op te zetten en te beheren.  

Bovendien denken wij van DesktopToWork graag met jou mee. In functie van jouw unieke case gaan wij op zoek naar de best beschikbare oplossingen. Want wij kennen als geen ander de voordelen van de online werkplek applicaties. 

 

Werk beter. Leef beter. Hoe maken wij onze beloftes waar?

Door hard te werken.

Online Desktop

Online Desktop

Wij maken in de cloud werken mogelijk. Zo werk je overal en ben je steeds bereikbaar. Uiteraard sleutelen we ook aan de vereenvoudiging van de processen. Waardoor je nog productiever bent!

Lees meer!
Office 365

Office 365

Via DesktopToWork kan je nu ook werken in de cloud met Office. En dit zonder dat je zelf hoeft te investeren in licenties en hardware. Niet alleen verlaag je de downtime, bovendien maak je gebruik van extra mogelijkheden. Denk maar onze uitgebreide support.

Lees meer!
VoIP en Mobiel

VoIP en Mobiel

De Online Werkplek vergt flexibiliteit. Door te kiezen voor VoIP introduceer je de vrijheid waar iedereen naar hunkert. Zo is eenieder overal bereikbaar, net zoals ook de klant het vraagt. En daar pluk je als bedrijf de voordelen van.

Lees meer!
Connectiviteit

Connectiviteit

Bij DesktopToWork verbinden we de voordelen van de cloud met die van een flexibele werkplek. Voor ons is verbinden nu eenmaal belangrijk. En daarom kennen we er alles van. Wij selecteren voor jou de beste internetlijn en leveren optimale netwerk- en wifi-oplossingen. Waardoor je voortdurend razendsnel werkt.

Lees meer!