Jasper Spaan Geschreven door Jasper Spaan op vrijdag 16 november 2018 Veiligheid & Compliance Ervaring & Productiviteit

Volg ons

Back-up OneDrive voor Bedrijven – hoe werkt het en waarom het noodzakelijk is

2 minuten, 39 seconden leestijd

Heb je een groot personeelsbestand, dan biedt OneDrive voor Bedrijven een uitkomst; iedereen heeft altijd en overal toegang tot dezelfde bestanden op basis van bepaalde rechten. Zoals met elke cloud service is veiligheid tot op zekere hoogte gegarandeerd, maar niet waterdicht. Het kan altijd gebeuren dat je per ongeluk iets verwijdert, het systeem bewaart dit maar een beperkte tijd in je prullenbak, voordat het definitief wordt verwijderd. Het is daarom verstandig een extra kopie te maken bij een externe back-updienst, zodat je ervan verzekerd bent dat je niet zomaar iets kwijt raakt. Je voorkomt hiermee ook dat een medewerker na zijn slechtnieuws gesprek alles kan weggooien zonder dat jij dit kan herstellen. Met een back-up dienst kun je alle e-mail en data terugzetten in de structuur zoals het er eerder ook stond.

Het bewaarbeleid van OneDrive

OneDrive voor Bedrijven bestaat uit een SharePoint-documentbibliotheek om gegevens van je cloud account met je lokale device te synchroniseren. OneDrive voor Bedrijven heeft daarnaast hele mooie applicaties om alle mogelijkheden ook via een tablet of mobiele telefoon te kunnen gebruiken. Maar, stel dat je een OneDrive bestand verliest of verwijderd? Cloudbestanden staan erom bekend dat ze gevoelig zijn voor onopzettelijke verwijderings- of synchronisatieproblemen. Het is goed om het volgende te weten over het bewaarbeleid van OneDrive:

  • Items die belanden in de prullenbak van OneDrive worden na 93 dagen automatisch definitief verwijderd tenzij de admin van het bedrijf anders bepaalt.
  • Is je prullenbok vol, worden de oudste items na drie dagen automatisch verwijderd.

OneDrive gebruiken als back-up

OneDrive gebruiken als back-up wordt ten zeerste afgeraden. Aangezien verwijderde gegevens slechts 93 dagen worden bewaard is het niet mogelijk een herstelactie uit te voeren wanneer dit buiten het tijdsbestek ligt. In een zakelijke omgeving kunnen dit soort situaties vrij vaak voorkomen – bijvoorbeeld bij het openen van bestanden van een voormalige werknemer (als hij ze heeft verwijderd) of bij het openen van een belangrijk document in een rechtszaak.

De behoefte aan back-up toepassingen

Office 365 biedt een basis als het gaat om een back-up herstel, maar niets kan een betrouwbare dienst als bijvoorbeeld Spanning Back-up vervangen. Zij zijn in staat om gegevens voor een onbeperkte periode op te slaan en stellen iedereen in staat om alles terug te halen, ongeacht het incident. Je hoeft je nooit meer zorgen te maken over opslagruimte, software-upgrades of de mogelijkheid dat een back-upserver faalt.

Spanning Back-up

Spanning back-up

Zoals hierboven aangegeven raden wij het aan om een back-up dienst in de armen te sluiten die je bestanden extra beveiligen, zoals Spanning. Spanning maakt een back-up van de back-up en maakt het herstel van verwijderde items heel makkelijk. Er worden namelijk dagelijks back-ups gemaakt als er gedetecteerd wordt dat er nieuwe inhoud is toegevoegd. Dit gaat allemaal automatisch en mocht er een onderdeel niet lukken van de back-up krijg je hier direct een melding van met de reden waarom er een bestand niet geback-upt kon worden. Daarnaast wordt er ook een mooi real-time overzicht gegeven van alle back-ups die wel en niet zijn gelukt. Op die manier kan je er direct actie op ondernemen om dit zo snel mogelijk op te lossen. En een back-up gaat verder dan alleen je OneDrive. Je hele Office 365 omgeving kan worden geback-upt.

Waarmee kunnen wij jou helpen?

Online Werkplek

Online Werkplek

Zoek je het nieuwe werken anno nu? Je wenst overal en altijd te kunnen werken om jouw productiviteit te verhogen en te versimpelen?

Lees meer!
Office 365

Office 365

Geen eigen investeringen meer in hardware en licenties. Verlaag kosten en downtime, en verhoog de mogelijkheden en veiligheid van je e-mail. Office 365 is uiteraard inclusief support.

Lees meer!
VoIP en Mobiel

VoIP en Mobiel

VoIP geeft je de vrijheid die je nodig hebt. Iedereen is overal bereikbaar en gemiste gesprekken behoren tot het verleden. Vanaf nu bepaal je zelf waar je werkt en wanneer je bereikbaar wilt zijn.

Lees meer!
Connectiviteit

Connectiviteit

Verbinding is belangrijk! DesktopToWork levert een veilige en optimale oplossing rondom netwerken en Access Points(WiFi). We helpen je tevens bij het selecteren van een juiste internet lijn.

Lees meer!