Office 365 update voor maart 2019

6 minuten, 59 seconden leestijd vrijdag 5 april 2019 Office 365 Productiviteit

Microsoft Teams

Nieuwe aankondigingen van Microsoft Teams zijn aangekomen op wat de afgelopen paar maanden het beste kan worden beschreven als een razendsnel tempo. In januari is de nieuwe Shifts-app en de aanpasbare navigatie-ervaring behandeld, samen met de Praise-tool. In februari waren het prioriteitsmeldingen en het delegeren van berichten. Velen van jullie vroegen zich ongetwijfeld af wanneer de optie om niet alleen te vervagen, maar je achtergrond te veranderen, zou worden aangeboden. Welnu, het wachten zal af zijn met de toevoeging van aangepaste achtergronden later dit jaar. De mogelijkheid om jouw achtergrond aan te passen, moedigt het gebruik van video aan, maar houdt de focus op je en verbetert jouw vermogen om op meer plaatsen productief te zijn. Live-ondertitels en ondertitels maken jouw Teams-vergaderingen inclusiever voor deelnemers die doof of slechthorend zijn, verschillende niveaus van taalvaardigheid hebben of verbinding maken vanaf een luide locatie. De Engelstalige preview van deze functie komt binnenkort en er zullen meer talen volgen. Met deze nieuwe functionaliteit kan iedereen vollediger deelnemen aan Microsoft Teams-vergaderingen.

Beveiligde privékanalen, een van de meest gevraagde functies in Teams, komen later dit jaar. Met beveiligde privékanalen kun je kanaaldeelname en -zichtbaarheid beperken zonder een volledig apart team te hoeven maken. Er zijn ook nieuwe compliancemogelijkheden aangekondigd in Teams, Microsoft Whiteboard-integratie en meer.

Microsoft Whiteboard

Het is een geweldige plek voor ideeën, mensen en inhoud om samen te komen op hetzelfde virtuele canvas, over de hele wereld en op verschillende apparaten, in de Whiteboard-app of vanuit jouw browser.Twee nieuwe intelligente inking-functies in de Microsoft Whiteboard-app voor Windows 10, Ink Beautification en Ink Grab, helpen de samenwerkende ideevorming/ervaring te verbeteren.Ink Beautification neemt de aantekeningen die je schrijft en maakt ze leesbaarder. Dit is een van de meest geciteerde zorgen over waarom mensen niet meer innemen - vreselijk handschrift. Je kunt ook gemakkelijk content van een fysiek whiteboard naar een digitaal whiteboard converteren met Ink Grab. Met deze functie converteer je foto's van jouw notities naar digitale inkt, zodat ze gemakkelijker kunnen worden bewerkt en met anderen kunnen worden gedeeld.Samen zorgen deze intelligente inktfuncties ervoor dat de tijd die wordt besteed aan het overzetten van notities, wordt verkort en dat er meer tijd wordt besteed aan samenwerking op digitale schoolborden. Beide zijn nu beschikbaar in de Windows 10-app van Whiteboard.

LinkedIn Connecties

Gerichte klantenrelaties kunnen nu ook co-auteur worden van documenten met veel van jouw eerste-graad LinkedIn-verbindingen. Typ om te beginnen de naam van jouw bijdrager in het veld 'Aan:' bij het opstellen van een nieuw bericht of het delen van een document in Outlook op internet, OneDrive, SharePoint, Word Online, PowerPoint Online en Excel Online. Je kunt deze functies inschakelen door jouw LinkedIn-account veilig te verbinden met jouw Microsoft 365- of Office 365-account.

Mac 3D embedded animaties

Iedereen kan een woord of zin kan bedenken die eindigt met "maakt alles beter" zoals in "pindakaas maakt alles beter" of "schattige kitty video's maken alles beter". Als je je abonneert op de overtuiging dat "3D alles beter maakt", en je een Mac hebt met een Office 365-abonnement, bereid je dan voor op een plezier. 3D ingesloten animaties komen naar insiders van Office met de Mac-versies van PowerPoint, Word en, interessant genoeg, Excel. Met jouw document, spreadsheet of in dit geval, opent de presentatie, selecteer je het invoegmenu en klik je vervolgens op 3D-modellen invoegen. Je krijgt de bibliotheek met modellen aangeboden die beschikbaar is via Remix 3D. Het opnemen van 3D-objecten in jouw werk zal niet alleen jouw inhoud doen opvallen, het kan jouw begrip vergroten, jouw betrokkenheid vergroten en zelfs jouw publiek entertainen.

Outlook in je browser

Outlook op het web is een geweldige plek om e-mailinnovaties te testen, omdat de minimale impact op de client ervoor zorgt dat nieuwe functies eenvoudig kunnen worden uitgerold en getest. In overeenstemming met dat thema zouden de Outlook webgebruikers enkele nieuwe functies moeten gaan zien, mogelijk gemaakt door Microsoft AI, die in de komende weken zullen verschijnen.Outlook op het web zal bijlagen adviseren die relevant kunnen zijn voor jouw gesprek. En het biedt ook automatisch de mogelijkheid om rechtstreeks vanuit een e-mailconversatie een vergadering te maken.Die nieuwe mogelijkheden zijn geweldig, maar de nieuwe functionaliteit die echt opviel, is Outlook op het web met de suggestie voor beschikbare informatie, zoals bestanden en e-mails, die mogelijk relevant zij voor een vergadering of evenement in mijn agenda.

Live evenementen in Microsoft 365

Live-evenementen in Microsoft 365 zijn nu algemeen beschikbaar en stellen iedereen in staat om live en on-demand evenementen te creëren met behulp van video en interactieve discussies tussen Teams, Stream of Yammer. Deelnemers ontvangen meldingen en kunnen realtime deelnemen, met high-definition video en interactieve discussies, met behulp van web-, mobiele of desktop-apps. Als degenen waarmee je verbinding wilt maken in jouw organisatie zich al in Yammer bevinden, kan je live evenementen maken en deze daar laten weergeven. Als je in plaats daarvan wilt dat jouw publiek de gebeurtenis in Microsoft Teams bekijkt, kan je de gebeurtenissen maken zodat jouw kijkers via Teams kunnen deelnemen en kijken. Ten slotte, als je wilt dat jouw kijkers in Microsoft Stream kijken in plaats van een van de bovenstaande, kan je dat ook doen. Voor werknemers in verschillende tijdzones of die niet live kunnen komen, blijft het gesprek doorgaan, zodat ze zich nog steeds verbonden voelen met collega's. Dit helpt om geografische of organisatorische grenzen en planningsconflicten te overbruggen. Na een live-evenement is het eenvoudig om de opname beschikbaar te maken op een evenementpagina, zodat je deze op je eigen schema kunt bekijken en snel kunt achterhalen, met krachtige AI-functies die de inhoud ontgrendelen. De opname wordt automatisch getranscribeerd en de AI detecteert veranderingen in de luidsprekers, waardoor het later eenvoudig is om naar inhoud te zoeken. Deze nieuwe functionaliteit in Microsoft 365 helpt om de verbinding te stimuleren gedurende de gehele duur van de engagement-cyclus vóór, tijdens en na live evenementen.

Microsoft Forms Pro

De publieke preview van Forms Pro is aangekondigd. De nieuwe enterprise-oplossing voor het professioneel verspreiden van enquêtes, inclusief aangepaste formulieren, met krachtige mogelijkheden om feedback te verzamelen en jouw gegevens te analyseren. Het bouwt voort op de huidige ervaring met het creëren van enquêtes van Microsoft Forms in Office 365 en biedt nieuwe mogelijkheden die het vastleggen en analyseren van klant- en werknemersfeedback eenvoudiger dan ooit maken. Je kunt reageren op de enquêtes door een webbrowser of mobiel apparaat te gebruiken. Wanneer antwoorden worden ingediend, bieden Power BI-rapporten analyse om beslissingen in realtime te nemen. Forms Pro houdt zich aan de compliance, beveiliging en privacy die je gewend bent van Office 365. Je kunt dus informatie verzamelen zonder naar niet-beveiligde oplossingen te gaan of jouw eigen aangepaste meetinstrumenten te bouwen en te onderhouden. Meld je vandaag aan voor de openbare preview op https://formspro.microsoft.com.

Microsoft 365 beveiligingspaneel

Het Microsoft 365-beveiligingpaneel, beschikbaar op https://security.microsoft.com, is de nieuwe thuisbasis voor het bewaken en beheren van beveiliging voor al jouw Microsoft-identiteiten, gegevens, apparaten, apps en infrastructuur. Het is een uniform dashboard dat beveiligingsprofessionals een speciale werkruimte biedt om de uitgebreide beveiligingsmogelijkheden van Microsoft 365 te beheren. Het nieuwe Microsoft 365-beveiligingspaneel bevat tools om:

• Bekijk beveiligingstrends en houd de beveiligingsstatus van jouw omgeving bij met rapporten over identiteit, gegevens, apparaten, apps en infrastructuurbedreigingen, inclusief die voor Cloud App Security.

• Analyseer en onderneem actie om jouw beveiligingspositie te verbeteren met de geheel nieuwe Microsoft Secure Score.

• Zoek naar inbraakpogingen die van invloed zijn op jouw e-mail, gegevens, apparaten en identiteit. Het Microsoft-beveiligingscentrum is de one-stop-shop om aan al onze beveiligingsbehoeften van Microsoft 365 te voldoen.

Microsoft 365 beheerderspaneel

Het nieuwe Microsoft 365-beheerpaneel is gebouwd voor IT-teams als een vereenvoudigde manier om jouw Microsoft 365- en Office 365-services te beheren. Het biedt een op maat gemaakte ervaring op basis van de unieke behoeften van jouw rol of organisatie, verbetert de efficiëntie voor dagelijkse taken en biedt bruikbare inzichten die je helpen om gegeven gestuurde beslissingen te nemen om jouw gebruikers een betere ervaring te bieden.

Microsoft Defender

Als laatste, maar zeker niet het minste, is er onlangs de nieuwe functionaliteit voor bedreiging en kwetsbaarheid beheer in Microsoft Defender aangekondigd, waarmee bedreigingen en kwetsbaarheden in Microsoft en toepassingen van derden kunnen worden geïdentificeerd en geautomatiseerde oplossingen kunnen worden geboden via Intune en System Center Configuration Manager of SCCM.

Jasper Spaan Geschreven door Jasper Spaan op
vrijdag 5 april 2019
Office 365 Productiviteit

Volg ons


Werk beter. Leef beter. Hoe maken wij onze beloftes waar?

Door hard te werken.

Online Desktop

Online Desktop

Wij maken in de cloud werken mogelijk. Zo werk je overal en ben je steeds bereikbaar. Uiteraard sleutelen we ook aan de vereenvoudiging van de processen. Waardoor je nog productiever bent!

Lees meer!
Office 365

Office 365

Via DesktopToWork kan je nu ook werken in de cloud met Office. En dit zonder dat je zelf hoeft te investeren in licenties en hardware. Niet alleen verlaag je de downtime, bovendien maak je gebruik van extra mogelijkheden. Denk maar onze uitgebreide support.

Lees meer!
VoIP en Mobiel

VoIP en Mobiel

De Online Werkplek vergt flexibiliteit. Door te kiezen voor VoIP introduceer je de vrijheid waar iedereen naar hunkert. Zo is eenieder overal bereikbaar, net zoals ook de klant het vraagt. En daar pluk je als bedrijf de voordelen van.

Lees meer!
Connectiviteit

Connectiviteit

Bij DesktopToWork verbinden we de voordelen van de cloud met die van een flexibele werkplek. Voor ons is verbinden nu eenmaal belangrijk. En daarom kennen we er alles van. Wij selecteren voor jou de beste internetlijn en leveren optimale netwerk- en wifi-oplossingen. Waardoor je voortdurend razendsnel werkt.

Lees meer!