Office 365 update voor januari 2019

5 minuten, 9 seconden leestijd vrijdag 15 februari 2019 Office 365 Productiviteit

Zonder waarschijnlijk enig besef, wordt er dag en nacht gewerkt aan het updaten van jouw Office 365 diensten. Iedere maand presenteert Microsoft middels een video de nieuwste features, die wij in deze blog beknopt aan zullen stippen.

Verbeteringen van Microsoft Teams

Microsoft breid de Microsoft Teams-mogelijkheden uit om verbeterde communicatie en samenwerking te bevorderen. Hoewel deze wijzigingen ten goede komen aan alle gebruikers, is deze nieuwe functionaliteit vooral van toepassing op de Firstline-werknemers. Ze zijn de twee miljard plus mensen in servicegerichte of taakgerichte rollen in sectoren zoals de detailhandel, horeca, reizen en productie.

Met Shifts, een nieuwe app die nu beschikbaar is in Teams, kunnen managers eenvoudig de planningen van hun team plannen, maken en aanpassen. Vervolgens kunnen hun teamleden hun beschikbaarheid bijwerken, schema's bekijken en verlof aanvragen. Shifts vervangt een groot deel van de functionaliteit in Microsoft StaffHub, die volgens planning in oktober 2019 wordt stopgezet.

Mensen gebruiken Microsoft Teams op een andere manier. Sommigen hebben vaker toegang tot privé-chats, vergaderingen en oproepen, anderen hebben vaker toegang tot de teams en kanalen. Met de nieuwe aanpasbare navigatie-ervaring kunnen Teams-gebruikers op mobiele apparaten, waaronder Firstline-werknemers, hun navigatiemenu bewerken om de functies die het belangrijkst voor hen zijn binnen handbereik te hebben, inclusief de nieuwe Shifts-app. En er komt binnenkort meer mobiele functionaliteit, zoals de mogelijkheid om locatiegegevens te delen en audioboodschappen op te nemen.

Ten slotte, de meeste mensen vinden het leuk om af en toe een spreekwoordelijke schouderklopje te ontvangen, en de Praise-tool die binnenkort aan Teams komt, maakt het gemakkelijker om het geweldige werk van anderen te herkennen. Er zullen een heleboel badges zijn om uit te kiezen en er zal lof verschijnen waar het hele team kan zien hoe anderen jouw bijdrage waarderen.

Outlook op internet en LinkedIn

Krijg je wel eens een e-mail of loop je een vergadering binnen en besef je dat je niet veel weet over de mensen met wie je gaat samenwerken?

Je kunt nu simpelweg de naam van een contactpersoon in Outlook op het web laten volgen en informatie van zijn LinkedIn-profiel bekijken, zoals waar ze werken, wat hun interesses zijn of welke connecties je deelt. Deze details helpen je beter te begrijpen wie die persoon is, zodat je de relatie op de juiste manier kunt starten, zelfs als ze zich buiten jouw organisatie bevinden.

Hoe zit het met het scenario waarin je begint met het verzenden van een e-mail naar één van jouw LinkedIn-connecties, alleen om te ontdekken dat hun e-mailadres niet is opgeslagen in jouw Outlook-contactpersonen?

Nu kan Outlook op het web zowel jouw Outlook-contacten als jouw eerste-graad LinkedIn-connectie weergeven bij het adresseren van e-mails. Begin gewoon hun naam te typen en Outlook doet de rest.

Microsoft Forms en Stream

Door dit te bekijken, is mijn gok dat video een goede manier is om informatie te verkrijgen. Maar video kan beperkingen hebben als het gaat om leren. Wat als bijvoorbeeld mijn gewenste resultaat voor de inhoud die ik maak, is om te beoordelen of mijn publiek de details onthoudt van het onderwerp dat ik zojuist behandelde?

Als deze video op Microsoft Stream wordt gehost, kan ik naadloos quizzen, enquêtes en polling toevoegen aan de video met de nieuw aangekondigde integratie met Microsoft Forms. Ik zou dan de hulpmaatstaf voor resultaten kunnen gebruiken en vervolgens de effectiviteit van mijn training verbeteren. Kortom, Formulierenintegratie in Stream kan het leren effectiever maken.

Microsoft Stream en PowerPoint

Video kan zo ongeveer alles interessanter maken en PowerPoint-presentaties vormen hierop geen uitzondering. De mogelijkheid om videobestanden van een lokale computer, een server of services zoals YouTube, Vimeo en SlideShare in PowerPoint in te voegen of in te sluiten bestaat al jaren.

Microsoft Steam zal nu ook deelnemen aan de lijst met videoservices die kunnen worden gebruikt om video-inhoud in PowerPoint in te sluiten. Dit breidt de opties uit voor organisaties en gebruikers die rijke video-inhoud willen gebruiken in hun presentaties.

Nieuw webonderdeel met Yammer-gesprekken

Webonderdelen zijn de bouwstenen voor het samenstellen van boeiende SharePoint-pagina's en -sites. Deelnemen aan de zeer lange lijst met reeds beschikbare webonderdelen is Yammer Conversations. Je kunt conversaties van elke Yammer-groep, onderwerp, gebruiker of thuisfeed opnemen op zowat elke SharePoint-pagina, nieuwsartikel of site.

Dit is niet alleen een statische of alleen-lezen kopie van de Yammer-inhoud, deze is volledig interactief en neemt zelfs de vorm aan van de SharePoint-pagina waarop deze is weergegeven.

Dit nieuwe webgedeelte is een aanvulling op het eerder beschikbare Yammer Highlights-webonderdeel en wordt momenteel uitgerold, eerst aan klanten met gerichte releases en later aan organisaties die hebben gekozen voor de standaard-cadansfrequentie.

Updates voor privacy en compliance

Met de inwerkingtreding vorig jaar van de Algemene Verordening Gegevensbescherming van de Europese Unie, of GDPR, en recente nieuwsverhalen over gegevensprivacy, veranderen de attitudes doordat mensen en organisaties zich meer bewust worden van de persoonlijke gegevens die zij delen.

Nieuwe informatiebeschermings- en compliancemogelijkheden in de Microsoft-cloud helpen organisaties bij het naleven van hun privacy- en complianceverplichtingen op een eenvoudige, geïntegreerde en intelligente manier.

Deze omvatten het nieuwe Compliancecentrum van Microsoft 365, extra eDiscovery-mogelijkheden, omhulsels voor de supervisieservice in Advanced Data Governance en meer.

Het Compliance Center van Microsoft 365 is een gespecialiseerde werkruimte die naleving en privacyprofessionals helpt om risicobeoordelingen te vereenvoudigen, gegevens efficiënt te beveiligen en op intelligente wijze te reageren op regelgevingsverzoeken.

Samen met een nieuw compliancecentrum voegt Microsoft functionaliteit toe aan het eDiscovery-aanbod, waaronder beheer van custodian-communicatie, case-gerelateerde contentisolatie en ingebouwde review en redact functionaliteit in Advanced eDiscovery.

De supervisiemogelijkheid in Microsoft 365 Advanced Data Governance voegt content van Microsoft Teams toe en maakt gebruik van een nieuw ingebouwd beoordelingsproces om de communicatieoverzichten van werknemers te stroomlijnen en te vereenvoudigen.

OneDrive Files On-Demand

Met OneDrive Files On-Demand kan je gemakkelijk toegang krijgen tot al jouw bestanden, maar heb je alleen de bestanden die je op het apparaat nodig hebt, waardoor de hoeveelheid gebruikte lokale opslag tot een minimum wordt beperkt. De rest van jouw bestanden blijft veilig opgeslagen in de cloud, maar is beschikbaar met een paar klikken van de muis. Het is geweldig voor allerlei scenario's, zoals voor diegenen die veel reizen, meerdere computers gebruiken, werken met grote bestanden, maar een beperkte lokale bestandsopslag hebben of al het bovenstaande doen.

Jasper Spaan Geschreven door Jasper Spaan op
vrijdag 15 februari 2019
Office 365 Productiviteit

Volg ons


Werk beter. Leef beter. Hoe maken wij onze beloftes waar?

Door te hard te werken.

Online Desktop

Online Desktop

Wij maken in de cloud werken mogelijk. Zo werk je overal en ben je steeds bereikbaar. Uiteraard sleutelen we ook aan de vereenvoudiging van de processen. Waardoor je nog productiever bent!

Lees meer!
Office 365

Office 365

Via DesktopToWork kan je nu ook werken in de cloud met Office. En dit zonder dat je zelf hoeft te investeren in licenties en hardware. Niet alleen verlaag je de downtime, bovendien maak je gebruik van extra mogelijkheden. Denk maar onze uitgebreide support.

Lees meer!
VoIP en Mobiel

VoIP en Mobiel

De Online Werkplek vergt flexibiliteit. Door te kiezen voor VoIP introduceer je de vrijheid waar iedereen naar hunkert. Zo is eenieder overal bereikbaar, net zoals ook de klant het vraagt. En daar pluk je als bedrijf de voordelen van.

Lees meer!
Connectiviteit

Connectiviteit

Bij DesktopToWork verbinden we de voordelen van de cloud met die van een flexibele werkplek. Voor ons is verbinden nu eenmaal belangrijk. En daarom kennen we er alles van. Wij selecteren voor jou de beste internetlijn en leveren optimale netwerk- en wifi-oplossingen. Waardoor je voortdurend razendsnel werkt.

Lees meer!