Office 365 update voor december 2018

5 minuten, 24 seconden leestijd vrijdag 11 januari 2019 Office 365 Productiviteit

Zonder waarschijnlijk enig besef, wordt er dag en nacht gewerkt aan het updaten van jouw Office 365 diensten. Iedere maand presenteert Microsoft middels een video de nieuwste features, die wij in deze blog beknopt aan zullen stippen.

PowerPoint bijschriften en ondertiteling

Microsoft is van mening dat toegankelijkheid essentieel is om zijn missie te verwezenlijken om elke persoon en organisatie op de planeet in staat te stellen meer te bereiken. Onlangs aangekondigde verbeteringen aan PowerPoint laten zien dat er verschillende manieren zijn waarop sommigen presentaties ervaren. Live-bijschriften en ondertiteling, mogelijk gemaakt door kunstmatige intelligentie of AI, zullen meer mensen het beter laten begrijpen. Als deze functie beschikbaar is, klik je op Diavoorstelling en vervolgens op Ondertiteling. Je ziet de opties voor de taal van de spreker, de ondertiteltaal en waar je de inhoud wilt laten verschijnen. Zodra het is geconfigureerd, ben je klaar om jouw programma op te nemen. Nadat de opname is voltooid, heb je een beter toegankelijke presentatie. Doven of slechthorenden kunnen profiteren van het vermogen om te lezen wat erin realtime wordt gesproken. En degenen die niet vloeiend in de taal van de presentator zijn, kunnen een real-time vertaling van de presentatie in hun taal zien. Live-bijschriften en ondertiteling in PowerPoint worden eind januari 2019 uitgerold en zijn wereldwijd beschikbaar voor Office 365- en Microsoft 365-abonnees voor PowerPoint op Windows 10, PowerPoint voor Mac en PowerPoint Online.

Word acroniem suggesties

Het is heel goed mogelijk dat er bepaalde afkortingen en termen worden gebruikt in documenten die voor jouw bedrijf of jouw branche te begrijpen zijn, maar voor degene die niet op de hoogte is zal dit niet snappen. Microsoft AI maakt gebruik van de Microsoft Graph om suggesties te doen voor acroniemen die specifiek zijn voor jouw groep, waardoor documenten gemakkelijker te begrijpen zijn. Open het document, klik op Controleren en selecteer vervolgens Acroniemen. Een zijbalk wordt aan de rechterzijde van het scherm geopend met informatie over de afkortingen.

Hergebruik PowerPoint slides

Opties om presentaties te maken zonder helemaal opnieuw te hoeven beginnen, blijft verbeteren. PowerPoint heeft altijd een ongelooflijk veel aantal sjablonen gehad om uit te kiezen. Om te zien wat er beschikbaar is, klik je op Nieuw en typ je een zoekterm in of selecteert je één van de voorgestelde zoekopdrachten en kan je professioneel ogende sjablonen vinden. Natuurlijk is het ook mogelijk om je eigen sjablonen te maken. Klik eenvoudig op de knop Dia's hergebruiken op het tabblad Start om bestaande PowerPoint-presentaties in de zijbalk op te nemen en blader door aanbevolen PowerPoint-decks waartoe je toegang hebt. Als de AI niet de juiste presentatie voorstelt, kan je een zoekopdracht uitvoeren om degene te vinden die je zoekt.

Office voor MacOS Darkmodus

Donkere thema's in besturingssystemen en applicaties winnen aan populariteit. Veel gebruikers geven de voorkeur aan donkerdere thema's omdat ze gemakkelijker zijn voor de ogen, vooral bij weinig licht. En anderen, omdat ze er best cool uitzien. Microsoft introduceerde de mogelijkheid om een tijdje geleden een standaard app-modusinstelling van Light of Dark in Windows 10 te kiezen en breidde die functionaliteit uit naar Windows File Explorer, te beginnen met de update van oktober 2018, ook bekend als build 1809. Voor het geval je het nog niet wist, zijn donkergrijze en zwarte thema's al een tijdje beschikbaar voor de Office-desktop-apps op Windows. Een manier om ze te configureren is door te klikken op Bestand, vervolgens op Opties en vervolgens het gewenste thema te selecteren op het tabblad Algemeen van elke Office-app. Met de release van MacOS Mojave kunnen Mac-gebruikers ook een donkerder uiterlijk aan hun bureaublad toevoegen. Nu neemt Microsoft Office voor Mac de uiterlijkinstellingen van het besturingssysteem over. Klik op MacOS op Systeemvoorkeuren en vervolgens op Algemeen. Als je de optie Donker selecteert onder Uiterlijk, loopt die instelling door naar Office voor Mac. Zorg ervoor dat je deze instellingen voor de donkere modus eens probeert om te zien of ze ook geschikt zijn voor jou.

Herontwerp Outlook voor iOS

De twee dingen die bijna iedereen nooit achterlaat wanneer je naar buiten gaat, zijn je portemonnee en smartphone. Omdat telefoons één ding zijn dat velen van ons bijna altijd bij ons hebben, is het voor Microsoft van cruciaal belang om de ervaring van het gebruik van Office-apps op die apparaten te optimaliseren. Sterker nog, zo velen van ons zijn geïnteresseerd om meer onderweg te bereiken dat de Office-apps voor Android en iOS meer dan 100 miljoen keer zijn gedownload. Naarmate de innovatie van de mobiele apps voortduurt, zullen iOS-gebruikers als eerste verbeteringen zien:

  • Ten eerste: compromisloos vakmanschap en aandacht voor detail.
  • Ten tweede: maak snelle en gerichte ervaringen.
  • En ten derde: geef belangrijke context in één oogopslag.

Je kunt subtiele wachtrijen zoals veranderingen in kleur en vorm opmerken tijdens het werken met e-mails. Aan de snelle en gerichte voorkant zien gebruikers ook een nieuwe app-header met gedurfde kleuren en typografie waarmee apps gemakkelijker kunnen worden geïdentificeerd terwijl je tussen ze schakelt. Zodra jij je in de app bevindt, worden de koptekstgrootte en de iconografie dynamisch verlaagd, zodat jij je kunt concentreren op de inhoud. Tot slot, met betrekking tot contextuele relevantie, zullen degenen met meerdere accounts merken dat het schakelen tussen accounts makkelijker gaat. En heldere kopteksten toegevoegd aan jouw contacten, zodat je ze gemakkelijker kunt identificeren tijdens het zoeken of uitnodigen voor vergaderingen. Outlook Mobiel biedt een krachtige ervaring die je helpt jouw doelen te bereiken en je tijd te besparen, zodat je terug kunt gaan naar wat belangrijk is in jouw tijd. De beste manier om deze innovaties te zien zodra ze worden vrijgegeven, is door lid te worden van het Office Insider-programma.

Verbetering bij Microsoft Bookings

Met Microsoft Bookings kunnen klanten van een organisatie afspraken boeken. Hoewel enkele voor de hand liggende voorbeelden een bedrijf zijn zoals een tandartspraktijk, een hondentondeuse of misschien een kapperszaak, wordt Bookings gebruikt in bedrijven van elke omvang. De verbeteringen liggen op het gebied van besturingssystemen voor ondernemingen, maatwerk, integratie en de mobiele app Reserveringen.

Wachtwoordloos toegangsbeheer

Sommigen van ons hoeven niet langer te dromen van een wereld zonder wachtwoorden, we leven erin. Moderne multi-factor authenticatie, of MFA, technologieën zoals de biometrie en public key cryptografie in Windows 10 pc's en populaire mobiele telefoons is een van de meest zinvolle acties die organisaties kunnen ondernemen om hun identiteitsrisico te beperken. Microsoft streeft ernaar een wereld zonder wachtwoorden mogelijk te maken en organisaties kunnen zichzelf voorbereiden door een plan te ontwikkelen voor de overgang naar deze wachtwoordloze technologieën.

Jasper Spaan Geschreven door Jasper Spaan op
vrijdag 11 januari 2019
Office 365 Productiviteit

Volg ons


Werk beter. Leef beter. Hoe maken wij onze beloftes waar?

Door te hard te werken.

Online Desktop

Online Desktop

Wij maken in de cloud werken mogelijk. Zo werk je overal en ben je steeds bereikbaar. Uiteraard sleutelen we ook aan de vereenvoudiging van de processen. Waardoor je nog productiever bent!

Lees meer!
Office 365

Office 365

Via DesktopToWork kan je nu ook werken in de cloud met Office. En dit zonder dat je zelf hoeft te investeren in licenties en hardware. Niet alleen verlaag je de downtime, bovendien maak je gebruik van extra mogelijkheden. Denk maar onze uitgebreide support.

Lees meer!
VoIP en Mobiel

VoIP en Mobiel

De Online Werkplek vergt flexibiliteit. Door te kiezen voor VoIP introduceer je de vrijheid waar iedereen naar hunkert. Zo is eenieder overal bereikbaar, net zoals ook de klant het vraagt. En daar pluk je als bedrijf de voordelen van.

Lees meer!
Connectiviteit

Connectiviteit

Bij DesktopToWork verbinden we de voordelen van de cloud met die van een flexibele werkplek. Voor ons is verbinden nu eenmaal belangrijk. En daarom kennen we er alles van. Wij selecteren voor jou de beste internetlijn en leveren optimale netwerk- en wifi-oplossingen. Waardoor je voortdurend razendsnel werkt.

Lees meer!