ISDN stopt. Waarom VoIP-telefonie de oplossing is

5 minuten, 33 seconden leestijd dinsdag 14 mei 2019 VoIP Het nieuwe werken

ISDN stopt ermee. Na ruim 28 jaar zal de analoge ISDN-telefoonlijn definitief de pijp aan Maarten geven. Een gevolg van het moderniseren van het telecommunicatienetwerk. Wie recent nog in een telefooncentrale investeerde, kan een IP-adapter als alternatief voor ISDN gebruiken. Via zo’n IP-adapter communiceert jouw huidige telefooncentrale gewoon verder met de nieuwste IP-infrastructuur. Is jouw telefooncentrale echter fiscaal afgeschreven of aan vervanging toe? Dan is VoIP-telefonie een beter alternatief voor ISDN. Het kan immers op 9 belangrijke voordelen rekenen.

# 1. VoIP als ISDN alternatief: flexibel en schaalbaar

Wanneer je kiest voor een IP-adapter als alternatief voor ISDN, blijf je eigenlijk teren op dezelfde nadelen van een ISDN-telefoonlijn. Starheid is daar een belangrijk voorbeeld van. Dat kan je echter eenvoudig counteren. Overstappen van ISDN naar VoIP staat immers gelijk aan kiezen voor flexibiliteit en schaalbaarheid. VoIP kent dan ook geen over- of ondercapaciteit waardoor het zich meteen aan jouw bedrijfsvoering aanpast, zowel in goede als in slechte dagen. Een nieuwe collega? Je maakt in een handomdraai een nieuw telefoonnummer aan, zonder dat je tegen de limieten van een telefooncentrale hoeft aan te lopen. Bovendien kan je VoIP-telefonie ook ongekunsteld aan jouw bedrijfsvoering aanpassen door nieuwe opties en functionaliteiten toe te voegen. En dat verheft VoIP tot een ideaal ISDN alternatief.

# 2. ISDN stopt, maar jij blijft voortdurend bereikbaar

Dankzij VoIP-telefonie ben je steeds bereikbaar. Waar en wanneer je je ook mag bevinden. En welk toestel je ook gebruikt. Thuis werken of in het buitenland even overleggen met een collega? Het kan allemaal. Net doordat je voortdurend bereikbaar bent, werk je waar je maar wilt. Onrechtstreeks draagt VoIP dan ook bij aan het online werken. Praktische omstandigheden leggen immers geen beperkingen meer op. Integendeel. En dat allemaal omdat ISDN stopt.

# 3. Gebruik één telefoonnummer

Ooit al eens tevergeefs gepoogd om een collega te pakken te krijgen? Niet op kantoor, dus maar de zakelijke gsm proberen. Ook daar geen reactie? De persoonlijke gsm dan maar. Of de huistelefoon? Leuk is anders. En een diepe zucht volgt. Nou, tussen collega’s kan dat misschien wel allemaal door de beugel maar klanten willen niet om de haverklap door een ander telefoonnummer worden gebeld. Dat is niet professioneel en zo weten ze al helemaal niet meer op welk nummer ze terug moeten bellen. Verwarring alom.

Overstappen van ISDN naar VoIP is dan ook kiezen voor één telefoonnummer. Dankzij de Vialer-app bel je immers met jouw gsm zonder dat je van jouw zakelijk telefoonnummer afstand hoeft te doen. En dat heeft veel voordelen te bieden. Vraag dat maar aan onze klanten.

# 4. VoIP als voordelig alternatief voor ISDN

Dat het niet eens zo erg hoeft te zijn dat ISDN stopt? Dat bewijst het kostenplaatje. De praktijk leert ons immers dat VoIP op lange termijn tot 50% goedkoper is dan ISDN. Je hoeft immers enkel te betalen voor de diensten die je gebruikt, intern bellen tussen verschillende vestigingen is helemaal gratis en bovendien zijn de kosten ook nog eens helder en duidelijk. Zelfs op een zuinigje is overstappen van ISDN naar VoIP dus een goed idee.

Investeerde je recent in een nieuwe telefooncentrale en is deze nog niet fiscaal afgeschreven? Dan kan het alsnog economisch interessant zijn om te opteren voor een IP-adapter. Toch adviseren we ook dan om even de berekening te maken en ons de cijfers voor te leggen. Mogelijks kan VoIP immers alsnog in lagere kosten resulteren. Wij leggen het voor jou uit en plaatsen jouw belangen op het voorplan. Dat is zo vast als een huis.

# 5. Een betrouwbaar alternatief voor ISDN

VoIP Telefonie Heb je jarenlang vastgehouden aan ISDN? Dan heb je waarschijnlijk geen opmerkingen met betrekking tot de betrouwbaarheid ervan. VoIP-telefonie waarborgt een minstens even betrouwbaar netwerk. Ons netwerk wordt tenslotte elke seconde van de dag bewaakt, waardoor wij een optimale beschikbaarheid beloven. Onze support is standaard inbegrepen waardoor wij, als het desondanks toch eens mis zou lopen, jou razendsnel helpen

Van het aanpassen van het belplan tot het krijgen van inzicht in het belgedrag: onze specialisten helpen jou graag verder. En dat maakt ons een meer dan betrouwbaar alternatief voor ISDN.

# 6. ISDN stopt, VoIP ervaart een continue ontwikkeling

Toegegeven: was je echt verbluft om het feit dat ISDN stopt? Geef nou toe: de laatste jaren was het toch een tikkeltje voorbijgestreefd? Tjah, er is een tijd van komen en gaan. In het kader van de modernisering van het telecommunicatienetwerk is het dan ook niet onlogisch dat ISDN nu in zijn laatste schoenen loopt.

Het contrast met VoIP-telefonie kan niet groter zijn. Wij van DesktopToWork leveren immers een modern VoIP-platform dat weliswaar volledig is aangepast aan de hedendaagse zakelijke noden, maar dat we anderzijds toch blijven doorontwikkelen. Zo is ons VoIP-platform steeds klaar voor de uitdagingen van morgen. Wij zullen er dus nog niet meteen het bijltje bij neerleggen. Allesbehalve.

# 7. Een onderhoudsvrij alternatief voor ISDN

Weet je eigenlijk hoeveel ISDN jou echt kost? We hebben het heus niet alleen over de facturen die je mooi in de bus krijgt. Nee, het gaat ook over de gemaakte investeringen en de kosten voor het onderhoud van jouw infrastructuur. Het zijn dergelijke factoren die de kostprijs van ISDN de hoogte instuwen.

Bij VoIP hoef je dergelijke kostenposten gelukkig niet te vrezen. Wij beheren immers de nodige infrastructuur en dat maakt deel uit van onze diensten. Jij krijgt van ons één transparante factuur. Want wij regelen het onderhoud en wij doen de nodige investeringen. Zo kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan. En zo is onderhoud voor jou geen zorg. Je zou voor minder overstappen van ISDN naar VoIP. Toch?

# 8. Eenvoudige integratie met alle grote CRM-systemen

VoIP helpt jouw administratie drastisch te verminderen. Dit doet het onder andere door jouw telefonie met het CRM-systeem te koppelen. Zo worden gesprekken bijvoorbeeld automatisch genoteerd of kan je meteen bellen vanuit jouw CRM. En omdat onze VoIP-diensten zich eenvoudig met alle grote CRM-systemen laten integreren, pluk je al snel de voordelen van dit ISDN alternatief.

# 9. Vlot overstappen van ISDN naar VoIP

Wij opperden steeds dat klanten wel op eigen tempo zouden overstappen van ISDN naar VoIP. Veel klanten maakten de overstap op het moment dat de telefooncentrale aan vervanging toe was. En dat was voor ons geen probleem. Maar omdat ISDN stopt, komt daar natuurlijk verandering in en zullen velen geforceerd overstappen van ISDN naar VoIP. Een zorg waar men liever niet over wakker hoeft te liggen. Daarom schakelen wij in aanloop naar 1 september 2019 extra snel om de toegenomen vraag optimaal de baas te zijn. En bovendien zullen wij in onze blogs extra aandacht schenken aan de overstap. Zo ben je helemaal klaar om zorgeloos over te stappen van ISDN naar VoIP. Graag gedaan.

Werk beter. Leef beter. Hoe maken wij onze beloftes waar?

Door hard te werken.

Online Desktop

Online Desktop

Wij maken in de cloud werken mogelijk. Zo werk je overal en ben je steeds bereikbaar. Uiteraard sleutelen we ook aan de vereenvoudiging van de processen. Waardoor je nog productiever bent!

Lees meer!
Office 365

Office 365

Via DesktopToWork kan je nu ook werken in de cloud met Office. En dit zonder dat je zelf hoeft te investeren in licenties en hardware. Niet alleen verlaag je de downtime, bovendien maak je gebruik van extra mogelijkheden. Denk maar onze uitgebreide support.

Lees meer!
VoIP en Mobiel

VoIP en Mobiel

De Online Werkplek vergt flexibiliteit. Door te kiezen voor VoIP introduceer je de vrijheid waar iedereen naar hunkert. Zo is eenieder overal bereikbaar, net zoals ook de klant het vraagt. En daar pluk je als bedrijf de voordelen van.

Lees meer!
Connectiviteit

Connectiviteit

Bij DesktopToWork verbinden we de voordelen van de cloud met die van een flexibele werkplek. Voor ons is verbinden nu eenmaal belangrijk. En daarom kennen we er alles van. Wij selecteren voor jou de beste internetlijn en leveren optimale netwerk- en wifi-oplossingen. Waardoor je voortdurend razendsnel werkt.

Lees meer!