Is de Workspace app veilig? DesktopToWork legt het uit

3 minuten, 53 seconden leestijd maandag 15 juli 2019 Online Workspace Veiligheid

 

Technologische veranderingen roepen vaak een aantal vraagtekens op. Misverstanden worden razendsnel met waarheden in verwarring gebracht en weerstand ziet het levenslicht. Zo lijkt het ook de Citrix Online Workspace soms wel eens te vergaan. Volgens sommigen zou centralisatie immers in onveiligheid resulteren. Volgens hen haalt de Online Workspace veiligheid onderuit en zou de Online Workspace beveiliging te moeilijk te orkestreren zijn. Echter gaat het om hardnekkige mythes die wij van DesktopToWork eenvoudig kunnen weerleggen. Dat het met de Online Workspace beveiliging wel snor zit? Dat bewijzen we elke keer opnieuw.  

Een verbeterde Online Workspace beveiliging via Citrix Access Control 

Volgens sommigen zou het centraliseren van bestanden, mobiele apps, webapps en SaaS-apps automatisch in een beperkte Online Workspace veiligheid resulteren. Zeker indien via SSO of Single Sign-On een enkele set credentials volstaan. Niks is echter minder waar. Want ook de Online Workspace beveiliging situeert zich centraal. En zo is het eenvoudiger om een oog in het zeil te houden.  

Via Citrix Access Control beheer je immers eenvoudig de verschillende applicaties en de SSO-mogelijkheden. Ook de gedetailleerdere security-instellingen laten zich eenvoudig configureren. En voor wie de voordelen van SSO liever countert met een extra veiligheidslaag, biedt de Online Workspace beveiliging ook MFA. Het gaat om één van de bouwstenen van een goede IT-beveiliging waarbij gestolen credentials geen toegang bieden tot jouw applicaties. En maar goed ook. 

Online Workspace beveiliging om dataverlies te voorkomen 

Dat de Online Workspace veilig is, kunnen we niet vaak genoeg benadrukken. Ook wat het voorkomen van dataverlies betreft, werkt men voortdurend aan de Online Workspace beveiliging. Het centraal raadplegen van Saas-apps zorgt misschien wel voor een ultieme vorm van gebruiksgemak, maar toornt hiernaast niet aan de Online Workspace veiligheid. Zo heeft men deze Saas-Apps voorzien van veiligheidslagen zoals watermerken waardoor dataverlies eenvoudig wordt voorkomen. En dat vormt de garantie voor een optimale Online Workspace veiligheid. Elke dag opnieuw. 

Behoud inzicht in de Online Workspace veiligheid 

Citrix Workspace App

Via de tool Citrix Analytics analyseer je eenvoudig het gebruikersgedrag en de applicatieperformance. En zo weet je of jouw Online Workspace veilig is. Want afwijkend gedrag of afwijkende performances worden razendsnel geconstateerd. Hiervoor rekent Citrix Analytics op de grote hoeveelheid data dat het systeem weet te verwerven. Een onuitputbare hoeveelheid waar een normale hersenmassa maar moeilijk mee aan de slag kan. Maar omdat Citrix Analytics rekent op Machine Learning, kan het afwijkend gedrag veel eenvoudiger vaststellen. Waarna jouw veiligheidsexpert meteen ingrijpt. En door proactief op te treden tegen dergelijke securitygevaren stel je ook zelf de Online Workspace beveiliging op punt. Zo ben je steeds zeker van een optimale Online Workspace veiligheid. 

Hoe de Citrix Online Workspace veiligheid vervolmaakt 

Niet alleen weet het centraal veiligheidsbeleid een verbeterde Online Workspace beveiliging te garanderen, bovendien laat de Citrix Online Workspace veilig internetgebruik toe. Voor specifieke internettaken zal de Online Workspace het internetverkeer immers omleiden naar een webbrowser in de cloud. Zo blijft het gebruikte toestel van de bron afgezonderd en hoeft het bedrijfsnetwerk geen risico’s te vrezen. Het netwerk is immers vrij van aanvallen terwijl het toch gewoon mag rekenen op de optimale beveiliging van echte specialisten. Dit alles zonder dat de configuratie van een endpoint noodzakelijk is. En ook dat maakt de Workspace App veilig. 

DesktopToWork helpt jou met de Online Workspace beveiliging 

Bij DesktopToWork doen we meer dan alles vanaf één centraal punt beschikbaar makken. Als een echte partner van Citrix gaan we met jouw case aan de slag. MFA, back-ups en archivering houden voor ons geen geheimen in. We configureren het systeem en maken de Online Workspace veilig voor gebruik in jouw organisatie. Maar even graag bouwen we aan de lokale veiligheid en installeren we antivirussoftware op jouw apparaten. Zo zetten we de Online Workspace veiligheid op scherp. Waardoor jij zorgeloos kan werken. En leven. 

 

Werk beter. Leef beter. Hoe maken wij onze beloftes waar?

Door hard te werken.

Online Desktop

Online Desktop

Wij maken in de cloud werken mogelijk. Zo werk je overal en ben je steeds bereikbaar. Uiteraard sleutelen we ook aan de vereenvoudiging van de processen. Waardoor je nog productiever bent!

Lees meer!
Office 365

Office 365

Via DesktopToWork kan je nu ook werken in de cloud met Office. En dit zonder dat je zelf hoeft te investeren in licenties en hardware. Niet alleen verlaag je de downtime, bovendien maak je gebruik van extra mogelijkheden. Denk maar onze uitgebreide support.

Lees meer!
VoIP en Mobiel

VoIP en Mobiel

De Online Werkplek vergt flexibiliteit. Door te kiezen voor VoIP introduceer je de vrijheid waar iedereen naar hunkert. Zo is eenieder overal bereikbaar, net zoals ook de klant het vraagt. En daar pluk je als bedrijf de voordelen van.

Lees meer!
Connectiviteit

Connectiviteit

Bij DesktopToWork verbinden we de voordelen van de cloud met die van een flexibele werkplek. Voor ons is verbinden nu eenmaal belangrijk. En daarom kennen we er alles van. Wij selecteren voor jou de beste internetlijn en leveren optimale netwerk- en wifi-oplossingen. Waardoor je voortdurend razendsnel werkt.

Lees meer!