Hoe regels in te stellen voor het voorkomen van gegevensverlies in Microsoft Office 365

2 minuten, 37 seconden leestijd vrijdag 1 februari 2019 Office 365 Ervaring

De meeste data lekken gebeuren via email. Stel Office 365 DLP-beleid (Data Loss Prevention) in om te voorkomen dat gevoelige gegevens jouw organisatie verlaten.

E-mail is een van de eenvoudigste manieren waarop informatie uit jouw organisatie kan lekken. Microsoft Office 365 heeft een DLP-beleid voor bepaalde abonnementsniveaus die, indien correct ingesteld, gegevenslekken kunnen helpen voorkomen. Als je een E3- of E5-licentie hebt, kan je beleidsregels instellen en tips weergeven om gebruikers eraan te herinneren dat ze geen gevoelige informatie mogen verzenden.

Hoewel je jouw gebruikers kunt vertellen dat ze geen informatie mogen e-mailen die creditcardnummers, sofinummers of andere gevoelige identiteitsinformatie bevat, is de realiteit dat mensen deze informatie zullen vergeten en e-mailen. Door een DLP-beleid op te zetten dat proactief naar deze gevoelige informatie zoekt en de overdracht blokkeert, kan je het veiliger maken voor zowel jouw bedrijf als de ontvangers van de e-mail.

Als je DLP-regels wilt instellen, moet je eerst nagaan of je onder een bestaand beleid valt of dat je er zelf één moet aanmaken. Ga naar de pagina Office 365 Security & Compliance en log in met beheerdersbevoegdheden. Ga naar "Preventie van gegevensverlies" en klik vervolgens op "Beleid".

Vanaf hier kan je een nieuw beleid instellen:

Policy

Create policy

Kies vervolgens een van de verschillende beleidssjablonen die voor verschillende branches zijn bedoeld.

Custom template

De vooraf geconfigureerde sjablonen zijn ingesteld om de reeks nummers of ID's te vinden die overeenkomen met een bepaalde regel en die niet per e-mail moeten worden verzonden. De PCI / DSS-regel zoekt bijvoorbeeld naar nummerpatronen die overeenkomen met creditcardnummers en blokkeert het verzenden van e-mails met nummers die overeenkomen met dat patroon. Als jij je zorgen maakt dat bepaalde essentiële e-mail wordt geblokkeerd, kan je de regel in de controlemodus uitvoeren om de impact van het beleid te bekijken voordat je de regel echt inschakelt.

Je kan ervoor kiezen om het beleid in Exchange e-mail, OneDrive en / of SharePoint in te schakelen. Je kan vervolgens kiezen om de regel toe te passen op e-mail die binnen of buiten het bedrijf wordt verzonden.

Locations

Je kan zelfs een aangepast beleid maken op basis van de bestaande documentenstructuur. Je kunt het baseren op Windows Server File Classification Infrastructure (FCI), de documenteigenschappen in SharePoint, of de documenteigenschappen toegepast door een systeem van een derde partij.

Als de tips voor het gebruikersbeleid niet worden weergegeven in Outlook 2016, bekijk je de instellingen in Outlook om ervoor te zorgen dat tips zijn ingeschakeld. Klik op "Bestand", vervolgens op "Opties" en vervolgens op "E-mail". Blader vervolgens omlaag totdat je het gedeelte met e-mailtips vindt. Klik op 'MailTips-opties' om door te gaan. Controleer nu of de melding "Beleidstip" is ingeschakeld in het selectievak "Select MailTips worden weergegeven". Controleer of de optie "Automatisch weergeven wanneer MailTips van toepassing is" is geactiveerd onder de weergaveopties van de MailTip-balk, klik op OK en sluit vervolgens en open Outlook opnieuw.

Als je in het verleden problemen hebt gehad met gevoelige informatie die uit jouw organisatie lekte, zijn de DLP-regels van Office 365 één manier om ervoor te zorgen dat informatie binnen de organisatie blijft en niet per ongeluk per e-mail wordt verzonden naar iemand buiten jouw organisatie.

Werk beter. Leef beter. Hoe maken wij onze beloftes waar?

Door hard te werken.

Online Desktop

Online Desktop

Wij maken in de cloud werken mogelijk. Zo werk je overal en ben je steeds bereikbaar. Uiteraard sleutelen we ook aan de vereenvoudiging van de processen. Waardoor je nog productiever bent!

Lees meer!
Office 365

Office 365

Via DesktopToWork kan je nu ook werken in de cloud met Office. En dit zonder dat je zelf hoeft te investeren in licenties en hardware. Niet alleen verlaag je de downtime, bovendien maak je gebruik van extra mogelijkheden. Denk maar onze uitgebreide support.

Lees meer!
VoIP en Mobiel

VoIP en Mobiel

De Online Werkplek vergt flexibiliteit. Door te kiezen voor VoIP introduceer je de vrijheid waar iedereen naar hunkert. Zo is eenieder overal bereikbaar, net zoals ook de klant het vraagt. En daar pluk je als bedrijf de voordelen van.

Lees meer!
Connectiviteit

Connectiviteit

Bij DesktopToWork verbinden we de voordelen van de cloud met die van een flexibele werkplek. Voor ons is verbinden nu eenmaal belangrijk. En daarom kennen we er alles van. Wij selecteren voor jou de beste internetlijn en leveren optimale netwerk- en wifi-oplossingen. Waardoor je voortdurend razendsnel werkt.

Lees meer!