Hoe gebruik je de Yammer app binnen Office 365? 

5 minuten, 54 seconden leestijd woensdag 7 augustus 2019 Office 365 Ervaring

Office 365 staat je toe om in de cloud te werken en bestanden op te slaan in jouw eigen Onedrive. Dankzij allerlei functionaliteiten is Office 365 geëvolueerd van enkele praktische toepassingen naar een dynamische omgeving waarin online samenwerken de wet van Meden en Perzen isMaar ook de Yammer app draagt daaraan bij.  

Wat is de Yammer app en hoe gebruik je Yammer voor office 365? Wij van DesktopToWork beperken ons niet tot een algemene Yammer uitleg. Zoals steeds hebben we het over een aantal praktische zaken. En zo maken we online samenwerken mogelijk. 

Yammer uitleg: de Yammer app samengevat 

De Yammer app is een hulpprogramma voor sociale netwerken. Het helpt om jouw team met elkaar in contact te brengen. Zo verhoog je de betrokkenheid binnen jouw organisatie, verbeter je de communicatie en maak je de bedrijfscultuur heerlijk transparant. Teams worden communities en niemand wordt weerhouden, want het verzamelen van ideeën of het verzoeken om feedback betrekt steeds het volledige netwerk. 

Voordelen van de Yammer app: 

  • De aanwezige kennis wordt maximaal aangesproken; 
  • Teamleden blijven voortdurend op de hoogte; 
  • (Samen)werken wordt efficiënter. 

De mogelijkheden van de Yammer app 

De Yammer app maakt het mogelijk om, via de Discovery-feedvoortdurend op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Zo blijft iedereen up-to-date, zelfs wanneer ze thuis aan het werk zijn. De Yammer applicatie maakt het hiernaast ook mogelijk om via de zoekfunctionaliteiten experts, bestanden en gesprekken te zoeken. Zo blik je even terug en win je extra snel informatie in. Draag je bij aan een project? Dan maak je gewoon even een groep aan waarmee je ideeën uitwisselt. Dat werkt net zo makkelijk. 

Dit alles doe je op een sociale manier zoals je het van klassieke sociale netwerken gewend bent. Je kan immers antwoorden op posts, gesprekken delen of posts leuk vinden. Wil je een collega bij het gesprek betrekken? Dan gebruik je gewoon de @-vermelding. En wanneer je jouw post hoopt te verduidelijken, voeg je toch even een bestand toe? Het hoeft heus niet alleen te gaan om een Office-bestand, want ook een Gifje of een leuke foto helpt jouw post soms op te helderen. Natuurlijk kan je ook expliciet vragen om feedback van collega’s, bijvoorbeeld door een poll aan te maken.  

De Yammer app is met andere woorden hét sociale platform voor de zakelijke omgeving. Natuurlijk staat het ook informele contacten toe, maar in essentie is het toch op de markt gebracht om de zakelijke online samenwerking te optimaliseren. En dit ongeacht waar je bent, want met de mobiele Yammer applicatie hoef je nooit iets te missen. 

Automatische configuratie van het Yammerprofiel 

Het Yammerprofiel vervult een cruciale rol omdat het de ideale tool is om elkaar beter te leren kennen. En dat is nu eenmaal de basis van een sterk netwerk. Het is wel belangrijk dat medewerkers zelf beslissen welke informatie ze al dan niet prijsgeven. Zo kunnen ze hun Yammerprofiel linken met hun LinkedIn-account, kunnen ze het hebben over hun opleiding en over hun interesses. Of niet. 

Anderzijds is een minimale bron van informatie, zoals de benoeming van de functie en de taken binnen de onderneming, natuurlijk gewenst. Hiervoor kan je de Yammer app linken met het adresboek van de onderneming. Zo wordt deze informatie automatisch geüpdatet 

Werk samen via de Yammer app 

De Yammer app is meer dan alleen een zakelijk sociaal mediaplatform. Het is een tool waarin je samen sleutelt aan documenten. Zo kan je bijvoorbeeld in de Yammer applicatie, door te klikken op het plusje onder Groepsacties, een bestand maken. Denk aan een Excel-werkmap, een diapresentatie of een Word-document. In de lijst Bestanden kunnen de verschillende gebruikers het bestand vervolgens bewerken.  

Werk je liever rechtstreeks vanuit Excel, Powerpoint of Word en wil je van hieruit het bestand delen? Dat kan, door te klikken op het pictogram Persoon delen. Vervolgens moet je nog even de naam van de Yammergroep intikken en dien je de juiste machtiging in te stellen (alleen weergeven of bewerken). Vergeet ook niet om een bericht toe te voegen, zodat jouw teamleden meteen weten wat je met hen deelt en waarom je dat doet. 

Op maat uit te breiden 

Hoewel wij hierboven de mogelijkheden van de Yammer app al uitgebreid uit de doeken hebben gedaan, vertellen we onder de roos dat het daar lang niet hoeft te stoppen. Je kan de Yammer applicatie immers eenvoudig uitbreiden met losse extensies. Ook derde aanbieders kunnen dergelijke extensies ontwikkelen. Er zijn verschillende losse extensies die je kan toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan de toevoeging van RSS-functionaliteiten 

Maar ook andere koppelingen zijn mogelijk, want via de Yammer Browser Extension kan je bijvoorbeeld eenvoudig webpagina’s delen met jouw teamgenoten. Natuurlijk helpt de app Yammer Office 365 maximaal aan te wenden. Maar in de praktijk doet het veel meer dan enkel dat. Laat dat duidelijk zijn.  

Altijd op de hoogte dankzij de Yammer app 

Willen we online werken echt mogelijk maken? Dan is het belangrijk om de connectie nooit te verliezen. Ongeacht het toestel dat we gebruiken. De mobiele Yammer app die je eenvoudig via de App Store of Play Store kan downloaden, bewijst dan ook zijn meerwaarde. Het gebruik en de installatie van de Yammer app kan eveneens geschieden door het uit te rollen via een veilige werkcontainer. Onze specialisten informeren jou graag. 

Meer weten over de Yammer app? 

De Yammer applicatie heeft duidelijk een aantal voordelen te bieden. Zo zal Yammer Office 365 maximaal exploiteren en het online werken mogelijk maken. Toch is het belangrijk dat de Yammer app voldoende afgestemd is op de noden van jouw onderneming, dat je over de benodigde beheerrechten beschikt en dat ook de beveiligingsfuncties helemaal up-to-date zijn.  

Met dergelijke zaken helpt DesktopToWork jou verder. Vragen? Neem dan even contact met ons op of kom gezellig op de koffie. 

 

Werk beter. Leef beter. Hoe maken wij onze beloftes waar?

Door hard te werken.

Online Desktop

Online Desktop

Wij maken in de cloud werken mogelijk. Zo werk je overal en ben je steeds bereikbaar. Uiteraard sleutelen we ook aan de vereenvoudiging van de processen. Waardoor je nog productiever bent!

Lees meer!
Office 365

Office 365

Via DesktopToWork kan je nu ook werken in de cloud met Office. En dit zonder dat je zelf hoeft te investeren in licenties en hardware. Niet alleen verlaag je de downtime, bovendien maak je gebruik van extra mogelijkheden. Denk maar onze uitgebreide support.

Lees meer!
VoIP en Mobiel

VoIP en Mobiel

De Online Werkplek vergt flexibiliteit. Door te kiezen voor VoIP introduceer je de vrijheid waar iedereen naar hunkert. Zo is eenieder overal bereikbaar, net zoals ook de klant het vraagt. En daar pluk je als bedrijf de voordelen van.

Lees meer!
Connectiviteit

Connectiviteit

Bij DesktopToWork verbinden we de voordelen van de cloud met die van een flexibele werkplek. Voor ons is verbinden nu eenmaal belangrijk. En daarom kennen we er alles van. Wij selecteren voor jou de beste internetlijn en leveren optimale netwerk- en wifi-oplossingen. Waardoor je voortdurend razendsnel werkt.

Lees meer!