Efficiënter werken met Hosted VoIP

2 minuten, 25 seconden leestijd dinsdag 4 juni 2019 VoIP Productiviteit

Misschien heb je al eens van 'Hosted VoIP' gehoord, of op zijn minst van de merk 'VoIP'. Het is de afkorting van 'Voice over IP', een manier van bellen die via het internet gebeurt. De telefooncentrale is ook gevestigd op het internet. Daardoor is geen fysieke centrale meer benodigd.

Wat is Hosted VoIP?

Bij Hosted VoIP worden de telefoontoestellen direct aangesloten op de internetverbinding via een router of een switch. Daardoor heeft het toestel direct verbinding met de telefooncentrale op het internet. Het voordeel van Hosted VoIP is dat de locatie geen rol meer speelt.

Als jij of een van je medewerkers zich in het buitenland bevindt, of als je regelmatig thuis werkt, hoef je alleen in te loggen op het vaste toestel. Een andere optie is het vaste toestel laten doorschakelen naar je mobiele telefoon. Dat kan bijvoorbeeld met een softphone app. Een voorbeeld hiervan is Linphone. Op die manier blijf je altijd en overal bereikbaar. Zelfs bij calamiteiten als een storing blijf je bereikbaar voor klanten.

Het CRM-systeem aan de telefooncentrale koppelen

In veel gevallen is het mogelijk de telefooncentrale te koppelen aan een CRM- of ERP-pakket. Zodra er wordt gebeld, wordt in het systeem opgezocht wie er belt. Zo weet je direct welke gegevens er bij de klant horen en eventueel waarover de klant kan bellen. Op die manier kun je efficiënter werken. Dit is vooral handig bij bedrijven die veel inbound-gesprekken aannemen.

Hoe werkt cloud telefonie?

Met cloud telefonie kies je voor een telefooncentrale bij een provider, waarmee je via het internet belt. De telefooncentrale draait in goed beveiligde datacenters. Hiermee beschik je over hypermoderne functies en is het mogelijk zelf extra functies toe te voegen.

Dankzij cloud telefonie ben je niet meer afhankelijk van een locatie. De medewerker hoeft dus niet op kantoor te zitten om een zakelijk telefoontje aan te nemen. Daarnaast zorgt de koppeling tussen verschillende systemen ervoor dat de juiste informatie altijd voorhanden is.

Doordat je belt in de cloud, is het ook mogelijk om een groepsgesprek, een chat of een videogesprek met collega's op te zetten. Daarbij kunnen documenten en schermen gedeeld worden. Telefonie is nu zoveel meer dan alleen audio!

Wat zijn de voordelen?

Hosted VoIP is schaalbaar. Zodra een bedrijf meer of minder aansluitingen nodig heeft, kan dit snel geregeld worden. De moderne telefooncentrale groeit met bedrijven mee. Door een VoIP-centrale te laten hosten, beschik je altijd over een kundige support die je kan helpen als dat nodig is.

Het grote voordeel van VoIP is dat je altijd up to date bent met de meest geavanceerde telefooncentrale in de cloud. Daardoor hebben bedrijven en ondernemers zelf geen onderhoud meer aan telefooncentrales.

Daar komt nog bij dat er een flinke besparing kan worden gemaakt op gesprekskosten. In sommige gevallen wel tussen de 20 en de 70 procent. Bij bepaalde aanbieders is het bijvoorbeeld gratis om vestigingen onderling te bellen.

Werk beter. Leef beter. Hoe maken wij onze beloftes waar?

Door hard te werken.

Online Desktop

Online Desktop

Wij maken in de cloud werken mogelijk. Zo werk je overal en ben je steeds bereikbaar. Uiteraard sleutelen we ook aan de vereenvoudiging van de processen. Waardoor je nog productiever bent!

Lees meer!
Office 365

Office 365

Via DesktopToWork kan je nu ook werken in de cloud met Office. En dit zonder dat je zelf hoeft te investeren in licenties en hardware. Niet alleen verlaag je de downtime, bovendien maak je gebruik van extra mogelijkheden. Denk maar onze uitgebreide support.

Lees meer!
VoIP en Mobiel

VoIP en Mobiel

De Online Werkplek vergt flexibiliteit. Door te kiezen voor VoIP introduceer je de vrijheid waar iedereen naar hunkert. Zo is eenieder overal bereikbaar, net zoals ook de klant het vraagt. En daar pluk je als bedrijf de voordelen van.

Lees meer!
Connectiviteit

Connectiviteit

Bij DesktopToWork verbinden we de voordelen van de cloud met die van een flexibele werkplek. Voor ons is verbinden nu eenmaal belangrijk. En daarom kennen we er alles van. Wij selecteren voor jou de beste internetlijn en leveren optimale netwerk- en wifi-oplossingen. Waardoor je voortdurend razendsnel werkt.

Lees meer!