Duurzaam werken 2.0: ontmoet de online werkplek

3 minuten, 10 seconden leestijd vrijdag 16 augustus 2019 Online Desktop Online Workspace Het nieuwe werken

Steeds meer ondernemingen verduurzamen hun productieproces. Ze trachten bijvoorbeeld restproducten te recyclen en intussen investeren ze in groene energie. En soms implementeert men duurzaam werken ook in het personeelsmanagement. Dan kunnen personeelsleden bijvoorbeeld een elektrische fiets leasen. Echter leggen dergelijke maatregelen nog te vaak de verantwoordelijkheid bij de individuele medewerkers, terwijl ook de werkgever een en ander kan doen. Dat is overigens ook wat de medewerkers zelf aangeven. Voor één op twee werknemers houdt duurzaam personeelsmanagement immers verband met de werkomstandigheden. En dan komen we automatisch uit bij de online werkplek.   

Hoe werkt de online werkplek? 

Bij de online werkplek staat flexibiliteit voorop. Medewerkers hanteren een flexibele instelling en zijn niet langer aan de bakstenen verbonden. Zo lezen ze hun mails terwijl ze aan de schoolpoort wachten. Of tonen ze de nieuwste resultaten tijdens het klantenbezoek. En andere keren handelen ze de volledige administratie in hun thuiskantoor af. In de praktijk gaat het bovendien veel verder dan enkel dat, want vaak bouwt een cultuuromslag mee aan de nieuwe werkomgeving. 

Uiteraard moet de nodige IT-infrastructuur daar klaar voor zijn, maar in de praktijk zijn er steeds vaker kant-en-klare oplossingen te vinden. De Online Desktop van DesktopToWork is bijvoorbeeld razendsnel inzetbaar, hoewel maatwerk ook voor ons een optie is 

Is de online werkplek echt duurzaam? 

Tijd- en plaatsonafhankelijk werken staat bij het nieuwe werken centraal. En dat is ook wat onze Online Workspace jouw medewerkers brengt. Maar volstaat dat om het nieuwe werken milieuvoordelen toe te dichten? Deels wel. Want wie niet langer in de file staat, stoot natuurlijk geen broeikasgassen uit. En op dat vlak is de online werkplek duurzaam.  

Relativeren van duurzaamheid 

Toch blijft een en ander wel afhankelijk van het persoonlijk gedrag. Want als de verwarming thuis naar 22°C gaat, terwijl ook het kantoor nog steeds wordt verwarmd, gaat het voordeel al snel verloren. En als het eigen huis bovendien ook nog eens slecht geïsoleerd is, is het onmogelijk om de online werkplek duurzaam te noemen.  

Het klopt dat de online werkplek duurzaam werken mogelijk kan maken, maar in de praktijk zal je personeelsleden in het verduurzamingsproces moeten betrekken. Dan stellen jullie gezamenlijke duurzaamheidsdoelstellingen op en laat je hen zelf bepalen of ze al dan niet op kantoor werken. Maar bovendien investeer je in duurzaam meubilair en in de broodnodige IT-omgeving. Zo blijft de online werkplek heerlijk efficiënt.  

Door alleen de werkplek te verplaatsen, zijn anders werken en duurzaamheid nog geen synoniemen. Zie de online werkplek dan ook als een instrument voor duurzaam werken, maar niet als een alleenstaande oplossing. En dan komt het heus wel goed. 

Niet mogelijk voor jouw bedrijf? 

Nonsens. 

Uiteraard zijn er nog talloze redenen waarom wij de online werkplek aanraden. En dat terwijl veel ondernemingen zich nog te vaak op de struikelblokken dood lijken te staren. Alsof IT vandaag de dag nog een probleem hoeft te zijn! Niet voor niets gaan onze experts graag met jou in gesprek. We hebben het niet alleen over de voordelen van de online werkplek, maar benoemen ook het implementatietraject. Helder en eerlijk beantwoorden we jouw vragen. Want zodoende geloven wij dat we de online werkplek mogelijk maken. En zo zijn ook wij een personage in het duurzaamheidsverhaal. 

 

Werk beter. Leef beter. Hoe maken wij onze beloftes waar?

Door hard te werken.

Online Desktop

Online Desktop

Wij maken in de cloud werken mogelijk. Zo werk je overal en ben je steeds bereikbaar. Uiteraard sleutelen we ook aan de vereenvoudiging van de processen. Waardoor je nog productiever bent!

Lees meer!
Office 365

Office 365

Via DesktopToWork kan je nu ook werken in de cloud met Office. En dit zonder dat je zelf hoeft te investeren in licenties en hardware. Niet alleen verlaag je de downtime, bovendien maak je gebruik van extra mogelijkheden. Denk maar onze uitgebreide support.

Lees meer!
VoIP en Mobiel

VoIP en Mobiel

De Online Werkplek vergt flexibiliteit. Door te kiezen voor VoIP introduceer je de vrijheid waar iedereen naar hunkert. Zo is eenieder overal bereikbaar, net zoals ook de klant het vraagt. En daar pluk je als bedrijf de voordelen van.

Lees meer!
Connectiviteit

Connectiviteit

Bij DesktopToWork verbinden we de voordelen van de cloud met die van een flexibele werkplek. Voor ons is verbinden nu eenmaal belangrijk. En daarom kennen we er alles van. Wij selecteren voor jou de beste internetlijn en leveren optimale netwerk- en wifi-oplossingen. Waardoor je voortdurend razendsnel werkt.

Lees meer!