Dit moet je weten over de Sway app

2 minuten, 57 seconden leestijd donderdag 26 september 2019 Office 365 Productiviteit

 

In Office 365 vind je uiteenlopende applicaties. Sommige van die applicaties kennen heel wat potentieel, maar lijken toch vooral onbekend te zijn. De Sway Office 365 app is daar een voorbeeld van. Daarom plaatsen wij de Sway app even in de schijnwerpers en leggen we een en ander voor jou uit. 

Wat is de Sway app? 

Microsoft Office Sway is een presentatieprogramma dat in 2015 door Microsoft werd gelanceerd. Met de Sway app maak je presentaties door tekst en diverse mediabestanden te combineren. Presentaties die met de Sway app werden gemaakt kunnen zowel via een webbrowser als met mobiele apparaten worden bekeken.  

Verschil Sway app en Powerpoint 

In de praktijk vertoont de Sway app inderdaad een aantal gelijkenissen met Microsoft Powerpointdat eveneens is inbegrepen in het Office 365-abonnement. Toch zijn er een aantal verschillen die niet onbelangrijk zijn. 

Zo is het design van de Sway app volledig responsive. Presentaties zien er met andere woorden op alle toestellen goed uit, ongeacht of het nu gaat om een smartphone, iBook of een breedbeeldscherm. Dat maakt de Sway app ideaal voor het maken van presentaties voor workshops die vanaf elk toestel en vanaf elke plek kunnen worden gevolgd. Vooral in het kader van het Nieuwe Werken is de Sway app dus extra interessant.  

Ook is het veel eenvoudiger om presentaties te maken met behulp van de Sway app. Het is bijvoorbeeld makkelijker om content toe te voegen en het laat presentaties maken via kleine toestellen zoals smartphones of tablets. Dat is bij Powerpoint toch veel gecompliceerder 

Anderzijds kent de Sway Office 365 app ook een aantal nadelen. Office Powerpoint kan je bijvoorbeeld ook volwaardig offline gebruiken, maar de Sway app teert dan weer op de online belevenis. Hiernaast is het binnen de Sway Office 365 app veel moeilijker om de eigen huisstijl toe te passen en kan je een en ander niet exporteren. Desalniettemin zijn er wel een aantal gevallen denkbaar waarbij de Sway Office 365 app handiger is dan Powerpoint. Dat mag duidelijk zijn. 

Delen van Sway-presentaties 

Presentaties maak je natuurlijk niet alleen voor jezelf. De Sway-presentaties deel je daarom eenvoudig via een linkje. Hierdoor kan je workshopdeelnemers meteen toegang geven tot de bijhorende presentatie. Eventueel kan je jouw presentatie ook beveiligen met behulp van een wachtwoord. Bovendien is het mogelijk om de presentatie publiekelijk te maken via docs.com of om daarentegen een aantal restricties op te leggen. Zo kan de toegang tot de presentatie zowel intern als extern worden beperkt, net zoals het dupliceren ervan. 

Meer weten over Sway en Office 365? 

De standaard applicaties in Office 365 ken je waarschijnlijk wel. Toch gaan er ook enkele minder bekende pareltjes achter Office 365 verscholen. En die pareltjes kunnen echt wel een meerwaarde zijn. Daar vormt de Sway app dan ook een mooi voorbeeld van. Wij van DesktopToWork lichten regelmatig één van de Office 365 applicaties toe. Eerder hadden we het bijvoorbeeld al over de teamsites in Office 365. Benieuwd welke andere applicaties Office 365 kent en wil je meer weten over hun mogelijkheden? Neem dan even contact met ons op. Onze experts leggen jou graag een en ander uit. 

 

Werk beter. Leef beter. Hoe maken wij onze beloftes waar?

Door hard te werken.

Online Desktop

Online Desktop

Wij maken in de cloud werken mogelijk. Zo werk je overal en ben je steeds bereikbaar. Uiteraard sleutelen we ook aan de vereenvoudiging van de processen. Waardoor je nog productiever bent!

Lees meer!
Office 365

Office 365

Via DesktopToWork kan je nu ook werken in de cloud met Office. En dit zonder dat je zelf hoeft te investeren in licenties en hardware. Niet alleen verlaag je de downtime, bovendien maak je gebruik van extra mogelijkheden. Denk maar onze uitgebreide support.

Lees meer!
VoIP en Mobiel

VoIP en Mobiel

De Online Werkplek vergt flexibiliteit. Door te kiezen voor VoIP introduceer je de vrijheid waar iedereen naar hunkert. Zo is eenieder overal bereikbaar, net zoals ook de klant het vraagt. En daar pluk je als bedrijf de voordelen van.

Lees meer!
Connectiviteit

Connectiviteit

Bij DesktopToWork verbinden we de voordelen van de cloud met die van een flexibele werkplek. Voor ons is verbinden nu eenmaal belangrijk. En daarom kennen we er alles van. Wij selecteren voor jou de beste internetlijn en leveren optimale netwerk- en wifi-oplossingen. Waardoor je voortdurend razendsnel werkt.

Lees meer!