Device management (RMM) via DesktopToWork en Datto

3 minuten, 14 seconden leestijd maandag 4 november 2019 Veiligheid

Voor DesktopToWork is alleen de beste dienstverlening voldoende. Een gedegen systeembeheer mag dan ook niet ontbreken. Hierbij zetten we in op automatisering en RMM, waarbij vooral het platform van Datto een belangrijke rol speelt. Wat RMM is, waarom wij kiezen voor Datto en wat dat voor jou betekent? Dat leggen wij even voor jou uit. 

Wat is RMM (Remote Monitoring en Management)? 

Remote Monitoring en Management, afgekort RMM, bestaat uit een set oplossingen die door systeembeheerders worden gebruikt om hun taken de klok rond automatisch uit te laten voeren. Hierdoor besparen we veel tijd, maar kunnen we gelijktijdig ook de beste dienstverlening garanderen. Denk bijvoorbeeld aan automatische controles op de performance van de IT-infrastructuur en het monitoren van individuele apparatenwaardoor we tijdig kunnen ingrijpen. En de tijd die daardoor vrijkomt? Die investeren we in het verhelpen van real-time gebruikersproblemen. Hierdoor kunnen we extra snel schakelen. 

Remote Monitoring en Management via Datto 

Bij DesktopToWork draait het allemaal om het Datto-platform. Dat is een afgeleide van Autotask. Het gebruik van Datto geeft ons een aantal mogelijkheden. Zo krijgen we een klare kijk op de aangesloten apparaten en kunnen we automatisch audits uitvoeren. Hiernaast monitort Datto alles in real-time, zowel lokaal als in de cloud, waardoor we proactief ingrijpen bij storingen. In tegenstelling tot sommige andere IT-leveranciers wachten wij dus niet tot er een melding van de klant binnenkomt. Daarnaast krijgen we via Datto meteen alle informatie binnen en kunnen we instantaan aan een oplossing werken. Ten slotte kunnen we in een enkele klik toegang krijgen tot jouw apparaat om op afstand lokale problemen te verhelpen. Hiervoor dien je natuurlijk eerst toestemming te geven middels een klik op het verzoek welke door ons wordt verstuurd naar het apparaat. Er verschijnt dan een pop-up op het scherm welke geaccepteerd dient te worden. Zonder deze acceptatie kunnen wij geen toegang verkrijgen tot het apparaat. 

Wanneer zich er bijvoorbeeld een probleem voordoetlezen we automatisch de gegevens van je pc uit. Indien dan blijkt dat je te weinig schijfruimte hebt, werken we meteen naar een oplossing toe. Hierbij kunnen we ook toegang krijgen tot de desktop om het probleem eensklaps te verhelpen. Aldus verlies je geen tijd en hoeft er geen technicus langs te komen: voor je het weet ben je opnieuw aan het werk! 

Device management zonder privacy risico's 

Gebruikers zijn soms terughoudend ten aanzien van RMM-tools. Wij begrijpen dat, wat meteen ook de reden is waarom we werken met Datto 
Datto is als een van de weinige platformen volledig AVG-proof. Bij Datto is er een privacy functionaliteit geïmplementeerd waarbij gebruikers op hun eigen apparaat de beperkingen kunnen bepalen. Hierdoor kunnen we niet zomaar zien wat jij ziet. En maar goed ook! Niet omdat wij stiekem zouden meegluren, de voornaamste reden is dat dit nu eenmaal door de privacyregelgeving wordt verplicht. Daarom helpen onze experts jou graag met het waarborgen van je privacy.  

Meer weten over RRM en Datto? 

Samengevat helpt Datto ons om proactief te kunnen monitoren en actie te ondernemen wanneer dit nodig is. Daarnaast zijn de meldingen die we binnenkrijgen belangrijk om meteen aan een oplossing te werken. Mocht het nodig zijn kunnen we toegang op afstand aanvragen tot jouw apparaten middels een verzoek. Uiteraard blijft je privacy daarbij voortdurend gewaarborgd. We begrijpen het als je nog vragen hebt. Indien gewenst leggen onze specialisten je graag het een en ander verder uit om antwoord te krijgen op je vragen.  

Contacteer ons voor meer informatie. 

 

Jeffrey van Duijn Geschreven door Jeffrey van Duijn op
maandag 4 november 2019
Veiligheid

Volg ons


Werk beter. Leef beter. Hoe maken wij onze beloftes waar?

Door hard te werken.

Online Desktop

Online Desktop

Wij maken in de cloud werken mogelijk. Zo werk je overal en ben je steeds bereikbaar. Uiteraard sleutelen we ook aan de vereenvoudiging van de processen. Waardoor je nog productiever bent!

Lees meer!
Office 365

Office 365

Via DesktopToWork kan je nu ook werken in de cloud met Office. En dit zonder dat je zelf hoeft te investeren in licenties en hardware. Niet alleen verlaag je de downtime, bovendien maak je gebruik van extra mogelijkheden. Denk maar onze uitgebreide support.

Lees meer!
VoIP en Mobiel

VoIP en Mobiel

De Online Werkplek vergt flexibiliteit. Door te kiezen voor VoIP introduceer je de vrijheid waar iedereen naar hunkert. Zo is eenieder overal bereikbaar, net zoals ook de klant het vraagt. En daar pluk je als bedrijf de voordelen van.

Lees meer!
Connectiviteit

Connectiviteit

Bij DesktopToWork verbinden we de voordelen van de cloud met die van een flexibele werkplek. Voor ons is verbinden nu eenmaal belangrijk. En daarom kennen we er alles van. Wij selecteren voor jou de beste internetlijn en leveren optimale netwerk- en wifi-oplossingen. Waardoor je voortdurend razendsnel werkt.

Lees meer!