De voordelen van online werken

2 minuten, 57 seconden leestijd maandag 3 juni 2019 Online Desktop Het nieuwe werken

Steeds meer bedrijven en medewerkers zien het nut van online werken. Met een online werkplek heb je alle vrijheid om productief te zijn. Bestanden, data en applicaties staan niet meer op één computer, maar in een virtuele, online omgeving. Dat biedt een hoop voordelen. Wat zijn deze voordelen precies?

Waarom een werkplek online?

Dankzij een online werkplek ben je nooit meer gebonden aan kantoor. Je hebt altijd en overal toegang tot de belangrijkste applicaties, toepassingen en gegevens. Daardoor werken bedrijven efficiënter. Medewerkers kunnen met een digitale werkplek ook werken vanuit huis, of vanuit de trein.

Het enige dat je nodig hebt om in te loggen op je werkplek, is een desktop pc, laptop, tablet of smartphone met internettoegang. De verbinding met het bedrijf komt op een beveiligde, versleutelde manier tot stand. Zo werk je veilig en snel!

Werken in de cloud

Wie online werkt, werkt vaak in de cloud. Dat is wel zo handig, want dan kunnen medewerkers beter samenwerken. Alle betrokkenen bij een project kunnen inloggen en gebruik maken van dezelfde applicaties. Zo is het heel eenvoudig om bestanden en bedrijfsinformatie met elkaar te delen.

Nog niet bekend met de cloud? Het zijn computers die met elkaar zijn verbonden en uitwisseling van gegevens vrij eenvoudig maken. Data staan niet meer op lokale computers die stuk kunnen gaan, maar op systemen die regelmatig worden gebackupt. Op die manier raken bedrijven nooit meer belangrijke informatie kwijt.

Data wordt veilig opgeslagen

Door online te werken, worden bestanden meteen veilig opgeslagen. Gaat een computer kapot of crasht een harde schijf, dan is er geen probleem. Zelfs als een laptop gestolen wordt, ben je geen informatie kwijt. Ze staan veilig opgeslagen op de server in de cloud.

Het handige van een werkplek online is dat de laatste versie altijd wordt opgeslagen. Als je de verbinding even kwijtraakt, blijven je bestanden beschikbaar. Inclusief de laatste veranderingen. Collega's kunnen deze laatste versie ook opvragen en bewerken. Zo kan iedereen samenwerken aan de laatste versie. Daardoor worden misverstanden binnen het bedrijf voorkomen.

Geen gebrek aan ruimte

Online is er ruimte genoeg. Je hebt geen last meer van harde schijven die te weinig opslagruimte hebben. Er komt een einde aan het eindeloos blijven aanschaffen van grotere externe schijven. Het nadeel van externe schijven is bovendien dat bestanden niet meer netjes bij elkaar blijven staan.

Als je online werkt, is de ruimte schaalbaar. Ondernemingen die na verloop van tijd meer ruimte nodig hebben, kunnen kiezen voor een groter pakket. Dit kan geregeld worden met één klik op de knop!

Experts op afstand

Veel bedrijven worstelen met het onderhouden van software licenties en in veel gevallen is niet alle technische kennis in huis. Daardoor moeten dan externe partijen worden ingehuurd. Dat is duur en het kost veel moeite. Een digitale werkplek vergt geen onderhoud. De software wordt door de aanbieder bijgewerkt. Zo hoeft de beheerder minder aandacht te besteden aan de techniek en kan er meer gefocust worden op het leveren van een waardevolle prestatie voor het bedrijf.

Een werkplek online is voor ieder bedrijf

Goed nieuws voor wie een werkplek online wel eens wil proberen: ieder bedrijf kan er gebruik van maken. Maatwerk is namelijk vrijwel altijd mogelijk. Welke wensen heeft jouw bedrijf? Welke applicaties zijn er nodig? Moet er misschien een applicatie op maat worden gemaakt?

Bij DeskTopToWork worden vier verschillende pakketten aangeboden. Daardoor is online werken écht voor ieder bedrijf. We bieden Essential (voor kleinere bedrijven), Standard, Complete en Enterprise (voor grote en snelgroeiende ondernemingen) aan.

Werk beter. Leef beter. Hoe maken wij onze beloftes waar?

Door hard te werken.

Online Desktop

Online Desktop

Wij maken in de cloud werken mogelijk. Zo werk je overal en ben je steeds bereikbaar. Uiteraard sleutelen we ook aan de vereenvoudiging van de processen. Waardoor je nog productiever bent!

Lees meer!
Office 365

Office 365

Via DesktopToWork kan je nu ook werken in de cloud met Office. En dit zonder dat je zelf hoeft te investeren in licenties en hardware. Niet alleen verlaag je de downtime, bovendien maak je gebruik van extra mogelijkheden. Denk maar onze uitgebreide support.

Lees meer!
VoIP en Mobiel

VoIP en Mobiel

De Online Werkplek vergt flexibiliteit. Door te kiezen voor VoIP introduceer je de vrijheid waar iedereen naar hunkert. Zo is eenieder overal bereikbaar, net zoals ook de klant het vraagt. En daar pluk je als bedrijf de voordelen van.

Lees meer!
Connectiviteit

Connectiviteit

Bij DesktopToWork verbinden we de voordelen van de cloud met die van een flexibele werkplek. Voor ons is verbinden nu eenmaal belangrijk. En daarom kennen we er alles van. Wij selecteren voor jou de beste internetlijn en leveren optimale netwerk- en wifi-oplossingen. Waardoor je voortdurend razendsnel werkt.

Lees meer!