De Online Workspace en de Online Desktop: het verschil 

3 minuten, 51 seconden leestijd dinsdag 10 september 2019 Online Desktop Online Workspace

Bij DesktopToWork ben je aan het juiste adres voor een kant-en-klare Online Desktop die je overal raadpleegt. Maar bovendien geven we graag aan fan te zijn van de zogenoemde Online WorkspaceHoewel zij slechts een woordje verschillen, kan het onderscheid soms niet groter zijnVeel heeft dan ook te maken met de vruchten die je ervan mag plukken. 

Van een online desktop naar een digitale werkomgeving 

Wanneer we het over een Online Desktop hebben, gaat het eigenlijk om een bureaublad in de cloud. Jouw bureaublad is dan niet langer afhankelijk van een fysiek apparaat. Op het werk, thuis of in de bar: je kan ‘m overal raadplegen! Zelfs indien je enkel jouw iPhone ter beschikking hebt. En dat heeft natuurlijk veel voordelen te bieden, maar dat hoeven we jou vast niet te vertellen. 

De Online Workspace brengt een soortgelijke belevenis. Toch gaat het nog een stapje verder. De Online Workspace omvat immers het volledige werkproces en dat in één digitale omgeving. Een Unified Workspace wordt het daarom ook wel eens genoemd. Zo kan je via één Online Workspace verschillende apparaten raadplegen. De voordelen van de Online Desktop zal je met andere woorden ook bij de Online Workspace terugvinden. Maar bovendien schakel je al even eenvoudig over naar jouw smartphone, tablet of IoT-apparatenHiernaast omvat de Online Workspace ook eigen content en apps die volledig online draaien en vlot raadpleegbaar zijn. Het gaat met andere woorden om een complete werkomgeving die je met een enkele klik bereikt. 

Analytische mogelijkheden 

Een Online Desktop biedt vaak een aantal analysemogelijkheden die zich echter beperken tot de gebruikersactiviteit en -ervaring. Omdat gebruikte applicaties zich via de Online Desktop laten raadplegen, is het meestal onmogelijk om gedetailleerde informatie te verzamelen. 

Dat is bij de Online Workspace wel het geval. Zowel gebruikers, content, applicaties als het bredere netwerk kunnen immers eenvoudig worden geanalyseerd. En dit niet alleen wat de standaard applicaties betreft, maar ook met betrekking tot de SaaS-diensten. Zo krijg je als bedrijf inzicht in de activiteiten van medewerkers, het gebruik van applicaties en de functionaliteiten die binnen bepaalde SaaS-diensten al dan niet worden gebruikt. Het integraal werkproces wordt transparant. En zo kan je er eenvoudig aan sleutelen om de effectiviteit van bestaande werkprocessen op te krikken. 

Steeds in behouden haven 

Laat er geen misverstanden over bestaan: zowel de Online Desktop als de Online Workspace zijn voorzien van de beste beveiligingsmechanismen. Toch zijn de mogelijkheden bij de Online Workspace vaak wel wat uitgebreider. En dat heeft alles te maken met de bijzondere gegevensverzameling en de analysemogelijkheden die steeds vaker steunen op zelflerende algoritmen. Aldus kan risicovol internetgedrag veel eenvoudiger worden omgeleid om zo het bedrijfsnetwerk te beschermen. 

Verbeterde prestaties 

Bij de Online Workspace is niet alleen de veiligheid maar ook de gebruikerservaring bij elke toepassing identiek. Het gebruik van SSO of Single Sign-On zorgt er bijvoorbeeld voor dat alle applicaties en content meteen raadpleegbaar zijn, zonder dat je om de haverklap hoeft in te loggen. We hoeven vast niet te zeggen dat dat al even snel in verbeterde prestaties resulteert? 

Meer weten? 

De Online Desktop heeft een aantal belangrijke voordelen te bieden. Deze voordelen komen ook bij de Online Workspace terug. Toch gaat de Online Workspace een stapje verder en brengt het een complete werkomgeving met extra analysemogelijkheden, een stug veiligheidsjasje en een constante ervaring. 

Wat voor jou de ideale oplossing is? Dat is en blijft natuurlijk een praktijkafweging. Daarom tasten onze experts graag jouw noden af en gaan ze met plezier het gesprek aan. Zo helpen wij jou bij het maken van de keuze tussen de Online Desktop en de Online Workspace. Waarna jouw organisatie er enkel nog de vruchten van hoeft te plukken. 

Jasper Spaan Geschreven door Jasper Spaan op
dinsdag 10 september 2019
Online Desktop Online Workspace

Volg ons


Werk beter. Leef beter. Hoe maken wij onze beloftes waar?

Door hard te werken.

Online Desktop

Online Desktop

Wij maken in de cloud werken mogelijk. Zo werk je overal en ben je steeds bereikbaar. Uiteraard sleutelen we ook aan de vereenvoudiging van de processen. Waardoor je nog productiever bent!

Lees meer!
Office 365

Office 365

Via DesktopToWork kan je nu ook werken in de cloud met Office. En dit zonder dat je zelf hoeft te investeren in licenties en hardware. Niet alleen verlaag je de downtime, bovendien maak je gebruik van extra mogelijkheden. Denk maar onze uitgebreide support.

Lees meer!
VoIP en Mobiel

VoIP en Mobiel

De Online Werkplek vergt flexibiliteit. Door te kiezen voor VoIP introduceer je de vrijheid waar iedereen naar hunkert. Zo is eenieder overal bereikbaar, net zoals ook de klant het vraagt. En daar pluk je als bedrijf de voordelen van.

Lees meer!
Connectiviteit

Connectiviteit

Bij DesktopToWork verbinden we de voordelen van de cloud met die van een flexibele werkplek. Voor ons is verbinden nu eenmaal belangrijk. En daarom kennen we er alles van. Wij selecteren voor jou de beste internetlijn en leveren optimale netwerk- en wifi-oplossingen. Waardoor je voortdurend razendsnel werkt.

Lees meer!