De online werkplek: op welke locaties kan je aan het werk?

3 minuten, 38 seconden leestijd woensdag 10 juli 2019 Het nieuwe werken

De online werkplek maakt het mogelijk om te werken waar je dat wilt, wanneer je dat wilt. Het is een echte slagzin die we ook zelf van de daken prediken. Gelogen is het natuurlijk niet, maar in de praktijk moet jouw favoriete werklocatie natuurlijk wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo kan je pas online samenwerken indien er ook internet aanwezig is. Dat is ook logisch. Bovendien zijn er nog een aantal andere voorwaarden waaraan de werklocatie moet voldoen. Gelukkig doen wij er alles aan om online samenwerken zo laagdrempelig mogelijk te houden. En zo verheffen we de online werkplek tot realiteit. 

Online werkplek: snelheid speelt natuurlijk een rol 

Online werken vanuit huis of online samenwerken: het is enkel mogelijk indien er internet aanwezig is. Logisch ook. Echter vergt de online werkplek snelheid. Je hoeft heus geen glasvezelkabels aan te leggen, maar online samenwerken zal anderzijds niet mogelijk zijn bij enkele kbps 

Natuurlijk vergt de online werkplek snelheid, maar welke snelheid is dan geschikt? Het antwoord hierop is afhankelijk van hoe de online werkplek wordt georganiseerd. Wij van DesktopToWork kunnen bijvoorbeeld niet alleen Office maar ook alle andere applicaties en software op onze servers laten draaien. Hierdoor is de benodigde data reeds op de servers aanwezig en kunnen we de dataoverdracht tot het minimale beperken. Het enige wat je ontvangt, is het beeld.  

Ja, ook dan vergt de online werkplek snelheid. Gelukkig al heel wat minder. Bovendien hoef je zelf ook weinig data te verzenden. Enkel de aanslagen op jouw toetsenbord en de bewegingen van jouw computermuis worden verzonden. Hierdoor kan de online werkplek de benodigde snelheid tot het minimale beperken. En zo kan je ook in de lokale bar aan de slag.  

Wil je online werken vanuit huis? Ook dan speelt dit alles in jouw voordeel. Ons systeem vergt immers veel minder van jouw down- of uploadlimiet. Een goedkoper internetabonnement volstaat. Dubbel win! 

Online werken vanuit het buitenland: het kan, maar… 

Coffee frist

In principe kan je ook online werken vanuit het buitenland. Maar dan loop je wel tegen een aantal beperkingen aan. Vooral indien je online samenwerken wilt, zal je natuurlijk rekening moeten houden met een eventueel tijdsverschil. Je kan klanten en collega’s nu eenmaal niet uit hun bed bellen. Dat doe je niet. 

Bovendien denk je ook maar beter aan de telefoonrekening. Een oplossing voor dit problemen vinden we bij VoIP-telefonieDankzij VoIP-telefonie bel je immers gewoon vanuit jouw browser, zonder dat dat in torenhoge kosten hoeft te resulteren. Even sparren met jouw collega’s? Dat kan. Kortom: online werken vanuit het buitenland is mogelijk, maar dan dringt VoIP-telefonie zich wel op. Ook hier helpt DesktopToWork jou graag verder. 

Online samenwerken en veiligheid 

Als ware je een digital nomad kan je overal aan het werk. Online werken vanuit huis of online werken vanuit het buitenland? Het houdt geen geheimen voor je in! Toch moet je je zorgen maken over de veiligheid van zakelijke gegevens. Zeker indien je op een openbaar netwerk surft. 

Wij van DesktopToWork investeren daarom voortdurend in cyberveiligheid. Hierbij focussen we op de acht bouwstenen van een goede IT-beveiligingVan het dataversleuteling tot Multi-Factor Authentication en Advanced Threat Analytics, niks is ons te gek. Logisch ook, want enkel zo hoef je je over veiligheid geen zorgen te maken. En enkel zo kan je meer dan alleen online werken vanuit huis.  

Online samenwerken is aangenaam werken 

Nee, we zijn dit laatste criterium heus niet vergeten. Jouw werkplaats moet immers ook aangenaam zijn. Je moet de nodige ruimte hebben om aan de slag te gaan en je moet je voldoende kunnen concentreren. In de kinderspeeltuin ga je met andere woorden maar beter niet aan de slag. Online werken vanuit huis is dan veel interessanter. Maar dat hoeven we jou vast niet te vertellen…   

Werk beter. Leef beter. Hoe maken wij onze beloftes waar?

Door hard te werken.

Online Desktop

Online Desktop

Wij maken in de cloud werken mogelijk. Zo werk je overal en ben je steeds bereikbaar. Uiteraard sleutelen we ook aan de vereenvoudiging van de processen. Waardoor je nog productiever bent!

Lees meer!
Office 365

Office 365

Via DesktopToWork kan je nu ook werken in de cloud met Office. En dit zonder dat je zelf hoeft te investeren in licenties en hardware. Niet alleen verlaag je de downtime, bovendien maak je gebruik van extra mogelijkheden. Denk maar onze uitgebreide support.

Lees meer!
VoIP en Mobiel

VoIP en Mobiel

De Online Werkplek vergt flexibiliteit. Door te kiezen voor VoIP introduceer je de vrijheid waar iedereen naar hunkert. Zo is eenieder overal bereikbaar, net zoals ook de klant het vraagt. En daar pluk je als bedrijf de voordelen van.

Lees meer!
Connectiviteit

Connectiviteit

Bij DesktopToWork verbinden we de voordelen van de cloud met die van een flexibele werkplek. Voor ons is verbinden nu eenmaal belangrijk. En daarom kennen we er alles van. Wij selecteren voor jou de beste internetlijn en leveren optimale netwerk- en wifi-oplossingen. Waardoor je voortdurend razendsnel werkt.

Lees meer!