De Online Desktop is ook een veilige oplossing 

4 minuten, 0 seconden leestijd donderdag 22 augustus 2019 Online Desktop Veiligheid

Bedrijfsgegevens zijn een kostbaar goed. En dus is het maar logisch dat je je zorgen maakt. Wanneer het over de hosted desktop gaat, merken we wel vaker dat men zich vragen stelt bij de veiligheid van de online desktop. Gegevens bevinden zich immers in de cloud en zijn overal ter wereld aan te spreken. Hoe veilig is de online desktop dan nog? En moet je je zorgen maken over de online desktop veiligheid? Wij van DesktopToWork kunnen jou geruststellen. Er zijn immers talloze veiligheidsmaatregelen voorzien. Goddank!  

In de praktijk is een online desktop van DesktopToWork dan ook altijd veiliger dan de klassieke oplossingen. En dat leggen we graag even voor jou uit. 

Een veilig datacenter als basis voor de online desktop veiligheid 

We zeggen wel eens dat jouw bedrijfsgegevens zich in de cloud bevinden. En zo’n cloud stelt men zich vervolgens voor als een groot wolkendek waar data voor het grijpen ligt. Gelukkig is dat pertinent onwaar. In de praktijk bevindt jouw data zich immers in een veilig ISO-gecertificeerd datacenter. Zo’n datacenter is voorzien van zowel online als offline beveiligingssystemen. Aldus worden hackers en dieven eenvoudig op afstand gehouden. Maar denk ook aan de bijzondere mechanismen om storm-, water- of brandschade te voorkomen. Een datacenter is dan ook een veilige keuze. En dat komt de veiligheid van de online desktop ten goede.  

Back-ups garanderen de online desktop veiligheid 

Hoogst uitzonderlijk kan het ook in zo’n datacenter alsnog spaak lopen. In 2012 blies orkaan Sandy bijvoorbeeld nog een datacenter van Datagram weg. Bekende websites zoals The Huffington Post gingen meteen offline. Toch bestaan dergelijke websites nog steeds. En dat is omdat Datagram nu eenmaal een back-upplan had. En ook bij DesktopToWork is dat het geval. 

Op geregelde tijdstippen wordt er immers een back-up van jouw data gemaakt en naar een ander veilig datacentrum verzonden waar het beschermd rust. Zo is er sprake van geografische spreiding en kan een gebeurtenis in één datacenter niet zomaar alle gegevens in as leggen. Wie een optimale veiligheid van de online desktop hoopt te garanderen, moet nu eenmaal preventief denken. En dat is ook wat DesktopToWork voor jou doet. 

Bouwen aan online desktop veiligheid via MFA 

Het wordt vaak als één van de voordelen van een online desktop genoemd: SSO of Single Sign-On. Een enkele keer inloggen volstaat om via de Citrix Online Workspace alle applicaties en desktops te raadplegen. En zo stelt men zich opnieuw vragen met betrekking tot de veiligheid van de online desktop. Want maakt één set credentials de onrechtmatige toegangsverschaffing niet veel eenvoudiger?  

Dit argument valt eigenlijk vrij eenvoudig te counteren. In de eerste plaats omdat het hanteren van al te veel inlogformules er net voor zorgt dat medewerkers hun privéwachtwoorden gebruiken, wachtwoorden op papier zetten, eenvoudige wachtwoorden gebruiken en/of zich beperken tot één enkel wachtwoord voor alle toepassingen. En dan valt het gepretendeerde voordeel al snel weg. 

Bovendien hoeft SSO niet te betekenen dat één inlognaam en één wachtwoord volstaat. Via MFA of Multi-Factor Authenticatie kan er immers een extra veiligheidslaag aan worden toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan de bevestiging via een tokengenerator of via een sms-dienst. Zo volstaat een gestolen wachtwoord nog niet om de veiligheid van de online desktop in gevaar te brengen. Ook het ander authenticatiemiddel moet dan al in verkeerde handen terechtkomen.  

Online desktop veiligheid is een totaalpakket 

De veiligheid van de online desktop staat voor ons centraal. Daarom doen we het nodige om de online omgeving van onbuigzame veiligheidslagen te voorzien. En daarom denken we ook preventief na over back-ups en herstelplannen. Maar bovenal weten wij van DesktopToWork dat een goede beveiliging steeds een totaalpakket is. Bijgevolg voorzien we jouw apparaten van de beste beschermingssoftware en bouwen we aan de veiligheid van jouw netwerk. Hiervoor rekenen we onder andere op de 8 bouwstenen van een goede IT-beveiliging 

Meer weten over de beveiliging van de online desktop of onze andere toepassingen? Dan leggen onze vertegenwoordigers het graag even voor jou uit. Geef ons een belletje of mail ons. Op werkdagen mag je razendsnel een antwoord verwachten. 

 

 

Jasper Spaan Geschreven door Jasper Spaan op
donderdag 22 augustus 2019
Online Desktop Veiligheid

Volg ons


Werk beter. Leef beter. Hoe maken wij onze beloftes waar?

Door hard te werken.

Online Desktop

Online Desktop

Wij maken in de cloud werken mogelijk. Zo werk je overal en ben je steeds bereikbaar. Uiteraard sleutelen we ook aan de vereenvoudiging van de processen. Waardoor je nog productiever bent!

Lees meer!
Office 365

Office 365

Via DesktopToWork kan je nu ook werken in de cloud met Office. En dit zonder dat je zelf hoeft te investeren in licenties en hardware. Niet alleen verlaag je de downtime, bovendien maak je gebruik van extra mogelijkheden. Denk maar onze uitgebreide support.

Lees meer!
VoIP en Mobiel

VoIP en Mobiel

De Online Werkplek vergt flexibiliteit. Door te kiezen voor VoIP introduceer je de vrijheid waar iedereen naar hunkert. Zo is eenieder overal bereikbaar, net zoals ook de klant het vraagt. En daar pluk je als bedrijf de voordelen van.

Lees meer!
Connectiviteit

Connectiviteit

Bij DesktopToWork verbinden we de voordelen van de cloud met die van een flexibele werkplek. Voor ons is verbinden nu eenmaal belangrijk. En daarom kennen we er alles van. Wij selecteren voor jou de beste internetlijn en leveren optimale netwerk- en wifi-oplossingen. Waardoor je voortdurend razendsnel werkt.

Lees meer!