De Online Desktop en traditionele IT: 4 verschillen

3 minuten, 37 seconden leestijd dinsdag 27 augustus 2019 Online Desktop

De Online Desktop belooft de toekomst te zijn. Of toch minstens een eerste stap te zetten naar een nieuwe manier van werken waarbij de cloud centraal komt te staan. Voor de kantoormedewerker blijkt de Online Desktop niet altijd veel verschil te brengen. Maar zowel thuiswerkers als IT’ers zullen dat al snel betwisten. Daarom geven wij van DesktopToWork de 4 belangrijkste verschillen weer tussen de Online Desktop en de klassieke IT-omgevingen. Want in haar verschillen schuilt ook haar kracht. 

Online Desktop verschil #1: de locatie 

Klassiek bevindt jouw bureaublad zich ook op jouw apparaat. Bij een Online Desktop draait het bureaublad echter in de cloud. Hierdoor behoud je hetzelfde overzicht, onafhankelijk van het apparaat waarmee je werkt. Ook thuis of op vakantie kan je dus nog steeds jouw bureaublad raadplegen en zo diverse toegewezen applicaties opstarten en gebruiken. De specificaties van het gebruikte apparaat spelen hierbij geen rol, maar een internetverbinding is uiteraard wel vereist. En ook dat is geen onbelangrijk verschil ten opzichte van de klassieke IT-omgeving. 

Online Desktop verschil #2: de verbinding verbreken 

In de klassieke IT-omgeving stopt het digitale werk wanneer je de kantooromgeving verlaat. De computer wordt afgesloten en zal pas de volgende dag opnieuw aan het werk worden gezet. Dat is niet altijd even geschikt, zeker indien er met zware programma’s wordt gewerkt die niet zomaar mogen worden afgesloten of die niet meteen kunnen worden opgeslagen 

Via een Online Desktop kan je een sessie echter tijdelijk verbreken en kan je je dus afmelden op de fysieke computer, zonder dat de applicaties ook in de cloud worden gesloten. Eenmaal thuis aangekomen neem je een en ander dus opnieuw over, waardoor je lopende processen elders kan continueren. Binnen klassieke IT-omgevingen is dat uiteraard niet zomaar mogelijk. 

Online Desktop verschil #3: te gebruiken op meerdere apparaten 

Eerder hadden we het al over het feit dat de Online Desktop niet afhankelijk is van de specificaties van het gebruikte apparaat. In de praktijk kan dat al snel in een grote kostenbesparing resulteren, omdat computers nu eenmaal minder krachtig moeten zijn. Ook BYOD behoort tot de mogelijkheden. Dat is binnen een klassieke IT-omgeving niet zo eenvoudig uit te rollen. 

Hiernaast kies je met een Online Desktop voor een inclusieve IT-omgeving. Want het bureaublad is ook gewoon bereikbaar met een iPad of via een Android-omgevingDe manier van werken hoeft met andere woorden niet te veranderen omdat je van besturingssysteem wijzigt. En dat voordeel heb je bij een klassieke IT-omgeving natuurlijk niet. 

Online Desktop verschil #4: eenvoudig schaalbaar 

In een klassieke IT-omgeving betaal je voor de infrastructuur, ongeacht het gebruik ervan. Vooral indien het personeelsbestand snel fluctueert, is dat niet altijd de meest interessante optie. Want in zo’n geval moet de infrastructuur afgestemd zijn op de piekmomenten. En dat kunnen we dus ook zeggen van de bijhorende kostenposten. 

Bij een Online Desktop is dat volledig anders. Hier betaal je immers enkel voor het gebruik dat je ervan maakt, zeker indien BYOD een optie is. Zo is de Online Desktop eenvoudig schaalbaar en maak je in een handomdraai nieuwe gebruikersaccounts aan. Maar omdat je bovendien ook op de flexibele voorwaarden van DesktopToWork mag rekenen, blijf je niet aan langdurige overeenkomsten verbonden. Het overwinnen van kortlopende piekmomenten hoeft dus niet in een torenhoge investering te resulteren. En daar plukken jouw jaarcijfers al snel de vruchten van. 

Ontdek zelf hoe de Online Desktop het verschil maakt 

Wil je zelf ontdekken hoe de Online Desktop het verschil maakt? Dan komen onze specialisten graag even bij jou langs. Zij geven jou een demonstratie van de Online Desktop en wijzen jou graag op alle verschillen. Zo maak je live kennis met de kracht van de Online Desktop. Neem vandaag nog contact met ons op en schrijf een afspraak in onze agenda. Vervolgens zijn we razendsnel ter plaatse. 

 

Jasper Spaan Geschreven door Jasper Spaan op
dinsdag 27 augustus 2019
Online Desktop

Volg ons


Werk beter. Leef beter. Hoe maken wij onze beloftes waar?

Door hard te werken.

Online Desktop

Online Desktop

Wij maken in de cloud werken mogelijk. Zo werk je overal en ben je steeds bereikbaar. Uiteraard sleutelen we ook aan de vereenvoudiging van de processen. Waardoor je nog productiever bent!

Lees meer!
Office 365

Office 365

Via DesktopToWork kan je nu ook werken in de cloud met Office. En dit zonder dat je zelf hoeft te investeren in licenties en hardware. Niet alleen verlaag je de downtime, bovendien maak je gebruik van extra mogelijkheden. Denk maar onze uitgebreide support.

Lees meer!
VoIP en Mobiel

VoIP en Mobiel

De Online Werkplek vergt flexibiliteit. Door te kiezen voor VoIP introduceer je de vrijheid waar iedereen naar hunkert. Zo is eenieder overal bereikbaar, net zoals ook de klant het vraagt. En daar pluk je als bedrijf de voordelen van.

Lees meer!
Connectiviteit

Connectiviteit

Bij DesktopToWork verbinden we de voordelen van de cloud met die van een flexibele werkplek. Voor ons is verbinden nu eenmaal belangrijk. En daarom kennen we er alles van. Wij selecteren voor jou de beste internetlijn en leveren optimale netwerk- en wifi-oplossingen. Waardoor je voortdurend razendsnel werkt.

Lees meer!