De Citrix Workspace App: wat is het en wat kan ik ermee?

3 minuten, 3 seconden leestijd maandag 27 mei 2019 Online Workspace Productiviteit

Sinds augustus 2018 spreken we niet meer over de Citrix Receiver. De Citrix Receiver werd immers vervangen door de Citrix Workspace App. De nieuwe Citrix Workspace App biedt alle mogelijkheden van de Citrix Receiver, maar heeft er ook een aantal nieuwe functionaliteiten aan toegevoegd.

Wil je meer weten over de Citrix Workspace App en de mogelijkheden ervan? Wij leggen in dit blogartikel een en ander voor jou uit.

Wat is de Citrix Workspace App?

De Citrix Workspace App is een digitale werkplaats waar vier componenten elkaar centraal ontmoeten in één enkele unified app. Het werkt net zoals de Citrix Receiver en is backwards compatible. Voor ons vormt het, samen met Windows, de basis voor de Online Workspace.

De 4 componenten van de Citrix Online Workspace

In de eerste plaats zijn alle bedrijfsapplicaties opgenomen in één enkele Citrix Online Workspace. Zo moeten credentials slechts één keer worden ingegeven en zijn alle programma’s meteen bereikbaar. Zowel Windowsapplicaties als mobiele of virtuele apps draaien perfect in de Citrix Online Workspace.

Vervolgens is ook de content bereikbaar via de Citrix Online Workspace. De content kan zich lokaal bevinden maar ook in de Citrix Cloud. Indien de content zich in de Citrix Cloud bevindt, is het overal beschikbaar en kan je locatieonafhankelijk werken.

Een derde component vinden we dan weer bij de apparaten en gebruikers die toegang hebben tot de Citrix Online Workspace en de Citrix Cloud. Zij maken deel uit van het Citrix Netwerk dat niet alleen pc’s en smartphones kan omvatten, maar bovendien geen problemen heeft met the internet of things.

Tot slot is er dan weer Citrix Analytics waarmee je zowel een predictief als prescripitief inzicht verkrijgt. Het gaat om een speciale functionaliteit voor systeembeheerders die zo eenvoudiger inspelen op beveiligingsrisico’s en de performance razendsnel op punt stellen.

Dit alles is uiteraard omgeven door een sterk digitaal veiligheidshek. Omdat het comfort van de Citrix Online Workspace niet aan de veiligheid hoeft te toornen.

Wat kan je met de Citrix Online Workspace?

Citrix Workspace App

In de eerste plaats verkrijg je een mobiele omgeving waar medewerkers flexibel mee aan de slag gaan. En zo verhoog je de productiviteit in jouw onderneming, terwijl je eveneens bouwt aan tevredenheid. Gelijktijdig met het verhogen van de efficiëntie, verlaag je de kosten. Want omdat alle gegevens zich in de Citrix Cloud bevinden hoef je niet langer in opslagruimte en onderhoud te investeren. Dat resulteert al snel in een mooie besparing.

Niet alleen een geldelijke besparing, want tijdsbesparing is eveneens een essentieel streefdoel binnen de moderne bedrijfsvoering. En via de Citrix Online Workspace wordt dat eenvoudig mogelijk. De nieuwste updates centraal uitrollen maakt het beheer makkelijker dan ooit tevoren. Zo hoeven ze niet op elk afzonderlijk apparaat te worden uitgerold. En dat resulteert inderdaad in een fikse tijdsbesparing.

Tot slot kan de Citrix Onlie Workspace op nog een aantal andere voordelen rekenen. Je kan de werkplaats immers een stuk intelligenter maken, migreren wordt veel eenvoudiger en ook de beveiliging krijgt een fikse upgrade.

Wat doet DesktopToWork voor mij?

Alles. Want DesktopToWork is een officiële Citrix Partner. Meer zelfs: in 2016 werden we nog verkozen tot RunnerUp Citrix Partner op gebied van Desktop Delivery. Als Citrix Partner regelen we voor jou de volledige overgang naar de Citrix Cloud en de integratie in de Citrix Online Workspace.

Bovendien sluiten we de individuele toestellen aan op het Citrix Netwerk. Als Citrix Partner stemmen we de toegang, de performance en de veiligheid af in functie van de unieke context van jouw bedrijf. En bovenal maken we de online desktop mogelijk waardoor jij beter kan werken. En leven.

Werk beter. Leef beter. Hoe maken wij onze beloftes waar?

Door hard te werken.

Online Desktop

Online Desktop

Wij maken in de cloud werken mogelijk. Zo werk je overal en ben je steeds bereikbaar. Uiteraard sleutelen we ook aan de vereenvoudiging van de processen. Waardoor je nog productiever bent!

Lees meer!
Office 365

Office 365

Via DesktopToWork kan je nu ook werken in de cloud met Office. En dit zonder dat je zelf hoeft te investeren in licenties en hardware. Niet alleen verlaag je de downtime, bovendien maak je gebruik van extra mogelijkheden. Denk maar onze uitgebreide support.

Lees meer!
VoIP en Mobiel

VoIP en Mobiel

De Online Werkplek vergt flexibiliteit. Door te kiezen voor VoIP introduceer je de vrijheid waar iedereen naar hunkert. Zo is eenieder overal bereikbaar, net zoals ook de klant het vraagt. En daar pluk je als bedrijf de voordelen van.

Lees meer!
Connectiviteit

Connectiviteit

Bij DesktopToWork verbinden we de voordelen van de cloud met die van een flexibele werkplek. Voor ons is verbinden nu eenmaal belangrijk. En daarom kennen we er alles van. Wij selecteren voor jou de beste internetlijn en leveren optimale netwerk- en wifi-oplossingen. Waardoor je voortdurend razendsnel werkt.

Lees meer!