Bewezen: hoe de Online Werkplek kosten weet te drukken

4 minuten, 31 seconden leestijd vrijdag 19 juli 2019 Online Desktop Het nieuwe werken

 

Er zijn heel wat voordelen van de Online Werkplek benoembaar, gaande van een verhoogde werktevredenheid tot een eenvoudige schaalbaarheid. Maar ook economische voordelen worden vaak genoemd. Zo zouden de Online Werkplek kosten een stuk lager liggen dan wat we van de klassieke werkplek gewend zijn. Toch is vergelijken helemaal niet zo eenvoudig. Want terwijl de Online Werkplek prijs een vaststaand feit is, laat de klassieke IT-omgeving zich kenmerken door haar talloze verborgen kostenposten. Transparantie is daar nog een utopie. Hieronder hebben we het echter over hoe de Online Werkplek kosten weet te drukken. En dit aan de hand van 5 praktische voorbeelden. Duidelijkheid troef. 

# 1. De Online Werkplek prijs vs. torenhoge investeringen 

Omdat wij van DesktopToWork de Online Werkplek via transparante formules mogelijk maken, is het vooraf duidelijk wat het jou zal kosten. Bij klassieke IT-omgevingen is dat echter nooit het geval. Zo moet je al meteen IT-infrastructuur aanschaffen en het vervolgens jaarlijks afschrijven. Maar bovendien dringen ook herstellingen en onderhoudskosten zich al snel op. Denk bijvoorbeeld ook aan te dure internetabonnementen, de oplopende kosten voor een telefooncentrale of de snelle veroudering van desktops die dan ook als de bliksem aan vervanging toe zijn. Maak ook zelf even de berekening, maar wij zijn er alvast van overtuigd dat de Online Werkplek kosten weet te drukken. Zowel direct als indirect, want wij kunnen ook de telefonie- en internetfactuur aangenamer maken. En daar doen we het voor. 

# 2. De Online Werkplek prijs relativeren: rekenen op een verhoogde efficiëntie 

Toch mogen we niet alleen de Online Werkplek prijs vergelijken met de rechtstreekse IT-kosten die we anders zelf hadden moeten maken. Nee, online werken resulteert immers in talloze efficiëntievoordelen waardoor taken sneller en beter worden afgewerkt. Klanten tevreden. Jij tevreden. Want zo’n tijdsbesparing is uiteraard ook economisch voelbaar. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de voordelen van het automatisch uitrollen van updates of de razendsnelle support bij storingen. Dat helpt te besparen binnen de IT-afdeling, omdat dergelijke services standaard in de Online Werkplek prijs inbegrepen zijn. En ook zo weet de Online Werkplek kosten te beperken. 

# 3. Veiligheid voor een zachte Online Werkplek prijs 

De Online Werkplek voegt extra IT-beveiliging toe aan jouw digitale omgeving. Niet onbelangrijk, want internetcriminelen gaan steeds gewiekster te werk. En indien kostbare data verloren gaat, kan jou dat veel kosten. Het gaat immers lang niet alleen over de kosten die rechtstreeks verbonden zijn aan het herstellen van de verloren bedrijfsdata, maar ook over allerhande  schadeclaims die al meteen zullen volgen. Om nog maar te zwijgen over de boetes waar de Autoriteit Persoonsgegevens mee zwaait. Door te kiezen voor een Online Werkplek, verklein je gelukkig de kans op dergelijke lekken en dataverlies. En zo hoef je geen torenhoge boetes te vrezen. Gelukkig maar. 

# 4. Een verhoogde schaalbaarheid zonder torenhoge Online Werkplek kosten 

Schaalbare online werkplek

Er was een tijd waarin het groeipotentieel van een onderneming zich liet inspireren door de stenen die het omkaderden. Uitbreiden was lang niet altijd even eenvoudig. En de kosten liepen al snel op. Ook hier weet de Online Werkplek kosten te drukken. Digitale muren laten zich nu eenmaal veel eenvoudiger verwijderen. Zo verhoog je wel heel eenvoudig het aantal werkplekken. Ook wat de achterliggende hardware betreft, want dankzij HaaS maken we ook dat helemaal schaalbaar. En hetzelfde kunnen we zeggen over VoiP-telefonie en de achterliggende software. Bij ons hoeft een tijdelijke werktoename dus niet gepaard te gaan met kopzorgen, maar wordt de instroom daarentegen veel eenvoudiger en goedkoper. En zo speel je maximaal in op de grillen van de markt. 

# 5. Met de Online Werkplek kosten besparen binnen de HR-afdeling 

Ondernemingen vragen steeds vaker om flexibiliteit. Medewerkers zijn gelukkig ook bereid om de nodige flexibiliteit aan de dag te leggen, maar dan moet daar natuurlijk wel iets tegenover staan. Een hoger loon hoeft niet. Betere werkomstandigheden vindt men vandaag de dag veel belangrijker. 

Flexibiliteit hoeft immers niet te betekenen dat medewerkers aanwezig moeten zijn wanneer de grillen van de werkgever dat eisen. Nee, flexibiliteit is kunnen werken wanneer en waar je ook bent. Het is het vinden van een ideaal evenwicht tussen werk en privé en de typische 9-tot-5-mentaliteit achterwege laten. En daarvoor hebben medewerkers een aantal tools nodig. Dat is wat je hen met de Online Werkplek geeft. En dat verhoogt de tevredenheid op de werkvloer, waardoor de uitstroom afneemt. Niet onbelangrijk, want het aanwerven en opleiden van medewerkers is vele malen duurder dan het tevreden houden van goed personeel. Neem dat maar van ons aan. 

Meer weten?  

Bovenstaande vijf voorbeelden vormen een ontegensprekelijk bewijs van hoe de Online Werkplek kosten weet te drukken. En dit op elk domein. Toch zeggen cijfers nog steeds meer dan woorden. Daarom maken we graag voor jou de berekening. Kom even op de koffie en neem jouw cijfers mee. Onze expert geeft graag aan hoeveel jij met de Online Werkplek kan besparen. Laat het vooral duidelijk zijn: de Online Werkplek prijs is wel heel aangenaam. En daar pluk jij de voordelen van. 

 

Werk beter. Leef beter. Hoe maken wij onze beloftes waar?

Door hard te werken.

Online Desktop

Online Desktop

Wij maken in de cloud werken mogelijk. Zo werk je overal en ben je steeds bereikbaar. Uiteraard sleutelen we ook aan de vereenvoudiging van de processen. Waardoor je nog productiever bent!

Lees meer!
Office 365

Office 365

Via DesktopToWork kan je nu ook werken in de cloud met Office. En dit zonder dat je zelf hoeft te investeren in licenties en hardware. Niet alleen verlaag je de downtime, bovendien maak je gebruik van extra mogelijkheden. Denk maar onze uitgebreide support.

Lees meer!
VoIP en Mobiel

VoIP en Mobiel

De Online Werkplek vergt flexibiliteit. Door te kiezen voor VoIP introduceer je de vrijheid waar iedereen naar hunkert. Zo is eenieder overal bereikbaar, net zoals ook de klant het vraagt. En daar pluk je als bedrijf de voordelen van.

Lees meer!
Connectiviteit

Connectiviteit

Bij DesktopToWork verbinden we de voordelen van de cloud met die van een flexibele werkplek. Voor ons is verbinden nu eenmaal belangrijk. En daarom kennen we er alles van. Wij selecteren voor jou de beste internetlijn en leveren optimale netwerk- en wifi-oplossingen. Waardoor je voortdurend razendsnel werkt.

Lees meer!