Back-up OneDrive voor Bedrijven – hoe werkt het en waarom het noodzakelijk is

2 minuten, 39 seconden leestijd vrijdag 16 november 2018 Office 365 Veiligheid

Heb je een groot personeelsbestand, dan biedt OneDrive voor Bedrijven een uitkomst; iedereen heeft altijd en overal toegang tot dezelfde bestanden op basis van bepaalde rechten. Zoals met elke cloud service is veiligheid tot op zekere hoogte gegarandeerd, maar niet waterdicht. Het kan altijd gebeuren dat je per ongeluk iets verwijdert, het systeem bewaart dit maar een beperkte tijd in je prullenbak, voordat het definitief wordt verwijderd. Het is daarom verstandig een extra kopie te maken bij een externe back-updienst, zodat je ervan verzekerd bent dat je niet zomaar iets kwijt raakt. Je voorkomt hiermee ook dat een medewerker na zijn slechtnieuws gesprek alles kan weggooien zonder dat jij dit kan herstellen. Met een back-up dienst kun je alle e-mail en data terugzetten in de structuur zoals het er eerder ook stond.

Het bewaarbeleid van OneDrive

OneDrive voor Bedrijven bestaat uit een SharePoint-documentbibliotheek om gegevens van je cloud account met je lokale device te synchroniseren. OneDrive voor Bedrijven heeft daarnaast hele mooie applicaties om alle mogelijkheden ook via een tablet of mobiele telefoon te kunnen gebruiken. Maar, stel dat je een OneDrive bestand verliest of verwijderd? Cloudbestanden staan erom bekend dat ze gevoelig zijn voor onopzettelijke verwijderings- of synchronisatieproblemen. Het is goed om het volgende te weten over het bewaarbeleid van OneDrive:

  • Items die belanden in de prullenbak van OneDrive worden na 93 dagen automatisch definitief verwijderd tenzij de admin van het bedrijf anders bepaalt.
  • Is je prullenbok vol, worden de oudste items na drie dagen automatisch verwijderd.

OneDrive gebruiken als back-up

OneDrive gebruiken als back-up wordt ten zeerste afgeraden. Aangezien verwijderde gegevens slechts 93 dagen worden bewaard is het niet mogelijk een herstelactie uit te voeren wanneer dit buiten het tijdsbestek ligt. In een zakelijke omgeving kunnen dit soort situaties vrij vaak voorkomen – bijvoorbeeld bij het openen van bestanden van een voormalige werknemer (als hij ze heeft verwijderd) of bij het openen van een belangrijk document in een rechtszaak.

De behoefte aan back-up toepassingen

Office 365 biedt een basis als het gaat om een back-up herstel, maar niets kan een betrouwbare dienst als bijvoorbeeld Spanning Back-up vervangen. Zij zijn in staat om gegevens voor een onbeperkte periode op te slaan en stellen iedereen in staat om alles terug te halen, ongeacht het incident. Je hoeft je nooit meer zorgen te maken over opslagruimte, software-upgrades of de mogelijkheid dat een back-upserver faalt.

Spanning Back-up

Spanning back-up

Zoals hierboven aangegeven raden wij het aan om een back-up dienst in de armen te sluiten die je bestanden extra beveiligen, zoals Spanning. Spanning maakt een back-up van de back-up en maakt het herstel van verwijderde items heel makkelijk. Er worden namelijk dagelijks back-ups gemaakt als er gedetecteerd wordt dat er nieuwe inhoud is toegevoegd. Dit gaat allemaal automatisch en mocht er een onderdeel niet lukken van de back-up krijg je hier direct een melding van met de reden waarom er een bestand niet geback-upt kon worden. Daarnaast wordt er ook een mooi real-time overzicht gegeven van alle back-ups die wel en niet zijn gelukt. Op die manier kan je er direct actie op ondernemen om dit zo snel mogelijk op te lossen. En een back-up gaat verder dan alleen je OneDrive. Je hele Office 365 omgeving kan worden geback-upt.

Werk beter. Leef beter. Hoe maken wij onze beloftes waar?

Door hard te werken.

Online Desktop

Online Desktop

Wij maken in de cloud werken mogelijk. Zo werk je overal en ben je steeds bereikbaar. Uiteraard sleutelen we ook aan de vereenvoudiging van de processen. Waardoor je nog productiever bent!

Lees meer!
Office 365

Office 365

Via DesktopToWork kan je nu ook werken in de cloud met Office. En dit zonder dat je zelf hoeft te investeren in licenties en hardware. Niet alleen verlaag je de downtime, bovendien maak je gebruik van extra mogelijkheden. Denk maar onze uitgebreide support.

Lees meer!
VoIP en Mobiel

VoIP en Mobiel

De Online Werkplek vergt flexibiliteit. Door te kiezen voor VoIP introduceer je de vrijheid waar iedereen naar hunkert. Zo is eenieder overal bereikbaar, net zoals ook de klant het vraagt. En daar pluk je als bedrijf de voordelen van.

Lees meer!
Connectiviteit

Connectiviteit

Bij DesktopToWork verbinden we de voordelen van de cloud met die van een flexibele werkplek. Voor ons is verbinden nu eenmaal belangrijk. En daarom kennen we er alles van. Wij selecteren voor jou de beste internetlijn en leveren optimale netwerk- en wifi-oplossingen. Waardoor je voortdurend razendsnel werkt.

Lees meer!