10 ultieme tips voor een Online Werkplek

5 minuten, 36 seconden leestijd woensdag 26 juli 2017 Online Desktop Het nieuwe werken

1. Veiligheid

Veiligheid is bij het online werken één van de belangrijkste factoren om efficiënt en productief te kunnen bezig zijn. In tegenstelling tot een vaste werkplek komt bij een online werkplek natuurlijk ook nog een andere manier van veiligheid kijken, namelijk die van de cloud. Door middel van altijd parate en up-to-date systemen wordt een optimale beveiliging van belangrijke gegevens en informatie verzekert, zodat je als gebruiker veilig binnen de online werkplek aan de slag kunt.

Daarnaast is ook een goede fysieke en procedurele veiligheid van groot belang om de bescherming van een ICT platform te verzekeren. Met behulp van geaccrediteerde partijen en hun certificeringen wordt dit goed mogelijk. Het gaat immers om de kern van je organisatiegegevens en dat verdient een optimale beveiliging.

2. Continuïteit

Net zoals software die functioneel is en precies doet wat ervan verwacht wordt, moet een online werkplek ook altijd werken. Altijd en overal toegang hebben tot je online desktop is erg belangrijk. Enkel zo kun je efficiënt werken en kan er altijd gerekend worden op een systeem dat nooit pauze neemt. Hardware en software zijn een delicaat iets maar dankzij degelijk onderhoud en regelmatige updates kan verzekerd worden dat een online desktop altijd functioneel is. Precies wat er nodig is om altijd toegang te hebben tot je bestanden, applicaties en email!

3. Mobility, voor werken op afstand

Eén van de grootste veranderingen op het vlak van werken die zich de laatste decennia heeft voorgedaan is dat je je werk eigenlijk overal mee naartoe kunt nemen. Mensen werken niet enkel meer op hun computer of kantoor: steeds vaker wordt buitenshuis gewerkt en daar zijn het groeiende aantal mobiele apparaten het bewijs van.

Toch is het belangrijk om bedrijfsgegevens en informatie veilig te kunnen bewaren, beheren en opslaan. Mobility oplossingen bieden dan ook de oplossing voor in de vorm van Mobile Application Management (MAM) of Mobile Device Management (MDM). Op deze manier wordt de veiligheid van gegevens gegarandeerd, waardoor ze ook eenvoudiger beheerd en gedeeld kunnen worden. Daarnaast stelt dit je in staat om op ieder type device, van IPad tot Chromebook, te kunnen werken.

4. Optimale snelheid

Snel kunnen werken is eveneens van belang om zo veel mogelijk uit je online werkplek te kunnen halen. Eenvoudig gegevens en data kunnen aanpassen, soepel met applicaties aan het werk zijn of e-mails versturen zijn zaken die allemaal bijdragen aan de efficiënte van een bedrijf. Een online werkplek maakt dat mogelijk en is dan ook onmisbaar bij elke onderneming die efficiëntie hoog in het vaandel draagt.

5. Kennis en kunde

Eén van de grootste uitdagingen voor MKB(plus)-bedrijven en ondernemers is kunnen rekenen op goede technische ondersteuning bij het beheren van het ICT platform en het leveren van (telefonische) support. Bedrijven kunnen maar al te veel baten bij het toepassen van de juiste kennis om de online werkplek te optimaliseren, te onderhouden en te beveiligen. Een hierin gespecialiseerde partner is perfect om beroep op te doen voor zowel ondersteuning als specifieke kennis. Vaak heeft deze partner uitgebreide openingstijden voor support en voldoende capaciteit aan gecertificeerde medewerkers.

6. Online email, meer overzicht op e-mails

Dankzij Hosted Exchange kunnen mailboxen centraal bewaard worden in een uiterst veilige omgeving. Alle medewerkers dienen altijd en overal toegang te hebben tot e-mail en deze functie maakt dat mogelijk via de Outlook apps op je smartphone, laptop of browser. Op die manier wordt het gebruik van mail via een online werkplek des te veiliger én aangenamer!

7. Een virtuele server voor veiliger online werken

De groeiende hoeveelheid data, gegevens en informatie heeft een virtuele opslagplaats noodzakelijke gemaakt en dat is precies wat een online desktop biedt. Een schaalbare capaciteit wordt ingezet, waardoor bedrijven niet meer te hoeven aankopen dan ze nodig hebben. Hiermee kun je vaak kosten besparen. Daarbij is een virtuele server uiterst schaalbaar en flexibel, waardoor ondernemingen van alle kalibers er baat bij hebben. Duurzaam ondernemen wordt daardoor natuurlijk ook eenvoudiger!

Tenslotte biedt een dergelijke oplossing het voordeel dat het beheer ook in verantwoordelijk komt bij de beherende partij. Backups en antivirus zitten veelal in de dienstverlening verdisconteerd. Virtuele servers zijn dus dé oplossing voor bedrijven die op zoek zijn naar een specifieke, goedkope oplossing binnen de bedrijfsvoering.

8. Connectiviteit

Flexibiliteit is tegenwoordig een wettelijk recht als het gaat om werken en dat is maar goed ook: het geeft ons de nodige ruimte en rust om te kunnen doen en laten wat we willen in de maatschappij. 'Work is not a place' is één voorbeeld van een pakkende one-liner van een software gigant die daar net zo over denkt.

Goede verbindingen zijn van het grootste belang om online werken efficiënter te maken en daardoor kunnen verbindingen dan ook in verschillende vormen aan organisaties geleverd worden. Of het nu gaat om glasvezel of DSL, een uitstekende kwaliteit en een voordelige prijs zorgen ervoor dat je méér uit je desktop kunt halen.

Tevens kan met behulp van de juiste connectiviteits keuze management plaatsvinden op het internetverkeer. Wil je inzicht in het gebruik van bijvoorbeeld Facebook, of heb je als organisatie een beleid tegen het gebruik van diensten zoals Dropbox, dan is dit eenvoudig in te regelen.

9. Gebruik VoiP om goedkoper te telefoneren

VoiP of Hosted telefonie is een communicatiemiddel dat veel functionaliteit bevat en tevens vooral goedkoop is. Het is erg schaalbaar en past zich volledig aan de veranderingen binnen een bedrijf of organisatie aan. VoiP is als het ware een toekomstige manier van telefoneren, waarbij de Cloud gebruikt wordt als basis. Naast efficiëntie biedt het systeem ook duidelijkheid over maandelijkse kosten waardoor je onaangename verrassingen mee kan vermijden! Daarnaast wordt het al om bekende ISDN volledig uit gefaseerd door KPN en is dit een goede reden om over te stappen.

10. Kosten

Online werken biedt tenslotte het voordeel dat er heel wat bespaard kan worden. Een traditionele ICT oplossing is immers iets dat jammer genoeg ook een investering vereist en de kosten die daarvoor betaald moeten worden lopen al snel op. Dankzij een online werkplek wordt het echter heel wat voordeliger en dat komt het succes van werknemers en bedrijven natuurlijk alleen maar ten goede.

Daarbij kan, zoals reeds vermeld, het hele platform bij de online werkplek volledig geschaald worden waardoor je als organisatie of werknemer niet méér betaalt dan nodig is. Maar al te vaak worden softwareprogramma's aangekocht die ofwel te weinig, ofwel te véél bieden en dat brengt overbodige kosten met zich mee. Een online werkplek maakt echter korte metten met dit probleem dankzij zijn flexibiliteit en schaalbaarheid.

 

Werk beter. Leef beter. Hoe maken wij onze beloftes waar?

Door hard te werken.

Online Desktop

Online Desktop

Wij maken in de cloud werken mogelijk. Zo werk je overal en ben je steeds bereikbaar. Uiteraard sleutelen we ook aan de vereenvoudiging van de processen. Waardoor je nog productiever bent!

Lees meer!
Office 365

Office 365

Via DesktopToWork kan je nu ook werken in de cloud met Office. En dit zonder dat je zelf hoeft te investeren in licenties en hardware. Niet alleen verlaag je de downtime, bovendien maak je gebruik van extra mogelijkheden. Denk maar onze uitgebreide support.

Lees meer!
VoIP en Mobiel

VoIP en Mobiel

De Online Werkplek vergt flexibiliteit. Door te kiezen voor VoIP introduceer je de vrijheid waar iedereen naar hunkert. Zo is eenieder overal bereikbaar, net zoals ook de klant het vraagt. En daar pluk je als bedrijf de voordelen van.

Lees meer!
Connectiviteit

Connectiviteit

Bij DesktopToWork verbinden we de voordelen van de cloud met die van een flexibele werkplek. Voor ons is verbinden nu eenmaal belangrijk. En daarom kennen we er alles van. Wij selecteren voor jou de beste internetlijn en leveren optimale netwerk- en wifi-oplossingen. Waardoor je voortdurend razendsnel werkt.

Lees meer!